Da, čini se tanko, ali lako se može omotati i bar neće puknuti ili se savijati
No, svakako se slažem da je energija drukčija ako se koristi drvo.. jer drvo je ipak drvo i ima svoju specifičnu energiju.
A pletenje mrežice i je svojevrsna meditacija. Mislim, ja radim dreamcatchere, ne samo za ukras, nego s namjenom. Dok radim mrežicu se koncentriram na nju, i kad ga skroz dovršim ga još pročistim sa štapićem (jer uvijek se mogu uvući neke negativne misli ili emocije, podsvjesno), i energijom dodatno napunim mrežicu. Indijanci su koristili dreamcatcher za zaštitu u snovima, i za zaštitu općenito, za sigurna putovanja (mislim na "putovanja" u meditaciji), za čišće vizije itd.. pa se i ja koncentriram na iste stvari kad ga radim. Iako prvenstveno on služi za zaštitu u snovima i to sam se mogla uvjeriti na vlastitom primjeru. Jednom, kad sam upadala u san, javile su mi se neke random odvratne scene, neki polusnovi, u kojima si još svjestan, ali znaš da to nije došlo od tebe i imaš onaj wtf osjećaj... u tom trenutku sam bila dovoljno svjesna da sam mentalno poslala tu sliku u dreamcatcher koji mi je visio iznad kreveta.. i te grozne scene su nestale, i lijepo sam uspjela zaspat.

I frendovi kojima sam poklonila dreamcatchere su imali slična iskustva i uglavnom kažu da djeluju.
http://www.dream-catchers.org/dream-catcher-history.php
Ovdje ima priča (kratka je pa možete bacit oko, koga zanima), o tome kako je nastao dreamcatcher.