Zabrana uzgoja Gospine trave, Stevije itd..
Re: Zabrana uzgoja Majčine dušice, Stevije itd..
Da, mislim na to. Jao koji osjećaj zavisti me prošao, a inače nisam puno ljubomoran.
Mama mi je imala tu knjigu, staro izdanje, u selidbi pitajbogakako nestala. Pričao sam s frendom koji je isto kao i ja tražio tu knjigu podosta vremena, njegov stari je isto imao, i također je mistično nestala. Kao da neka zla sila ne želi tu knjigu blizu mene.
Odakle tebi?
Mama mi je imala tu knjigu, staro izdanje, u selidbi pitajbogakako nestala. Pričao sam s frendom koji je isto kao i ja tražio tu knjigu podosta vremena, njegov stari je isto imao, i također je mistično nestala. Kao da neka zla sila ne želi tu knjigu blizu mene.
Odakle tebi?
Tko na jastuku ima vrt služi tome vrtu danju i noću, zelen i bez ičega svoga.
- Morgan Le Fay
- Ima zahvala: 27 puta
- pohvaljen: 25 puta
Gospina trava?! Pa netko mora da se šali.
Ah... da... pa jasno. Čaj od gospine trave smanjuje stres, poboljšava koncentraciju i pamćenje i ima još hrpu pozitivnih utjecaja na zdravlje.. posebice za žene. Da, očito je da to nekom smeta, jer zamjenjuje brdo drugih tableta, otrova na kojima farmaceutske kompanije moraju zaraditi.
Al za boga miloga to raste na svakoj livadi!! Kaj će privodit ljude koji hodaju livadom i beru bilje?? to je smješno, koliko je tužno.. Uskoro će netko izmisliti da je štetno udisati zrak, piti vodu, šetati šumom... što će sutra zabraniti? Mrkvu, peršin, kelj, češnjak?
A ljudi će slušati.. bez riječi.
Ah... da... pa jasno. Čaj od gospine trave smanjuje stres, poboljšava koncentraciju i pamćenje i ima još hrpu pozitivnih utjecaja na zdravlje.. posebice za žene. Da, očito je da to nekom smeta, jer zamjenjuje brdo drugih tableta, otrova na kojima farmaceutske kompanije moraju zaraditi.
Al za boga miloga to raste na svakoj livadi!! Kaj će privodit ljude koji hodaju livadom i beru bilje?? to je smješno, koliko je tužno.. Uskoro će netko izmisliti da je štetno udisati zrak, piti vodu, šetati šumom... što će sutra zabraniti? Mrkvu, peršin, kelj, češnjak?
Auta luonto
anna voima
tee vereni vahvemmaksi
anna voima
tee vereni vahvemmaksi
Upravo iz ovog razloga se prvom prilikom selim u BiH. Bolje država u rasulu gdje je zemlja slobodna i prostrana nego wannabe europska zemlja.. Nismo mi u europi, mi smo na balkanu!
Tko na jastuku ima vrt služi tome vrtu danju i noću, zelen i bez ičega svoga.
Ja sam je kupio. Jedna mi od dragih knjiga. Vrjedi je imati doma... Pročitati je i pogledati ponekad
Sada čitam malo drukčiju literaturu pa sam malo zapostavio proučavanje prirode kroz knjige....
Ugl, knjiga je odlično posložena i uz dodatno poznavanje ljekovitog bilja i njihovih blagodati znati što je i jestivo i ljekovito a raste svugdje oko nas
Sada čitam malo drukčiju literaturu pa sam malo zapostavio proučavanje prirode kroz knjige....
Ugl, knjiga je odlično posložena i uz dodatno poznavanje ljekovitog bilja i njihovih blagodati znati što je i jestivo i ljekovito a raste svugdje oko nas
Omne nimium, quamvis optimum, naturae inimicum est.
Nece zabraniti već izdati jeftine GMO verzije istoimenih..Morgan Le Fay je napisao/la:Gospina trava?! Pa netko mora da se šali.
što će sutra zabraniti? Mrkvu, peršin, kelj, češnjak?
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
- Psychonaut
- Ima zahvala: 85 puta
- pohvaljen: 178 puta
Vjerovatno ima veze to sto je gospina trava (kantarion) moze imati interakciju sa brojnim drugim lijekovima i dodacima prehrani, pa bi se ovim mjerama mogli izbjeci neki eventualni negativni efekti kod ljudi koji bi konzumirali dodatke na bazi kantariona sa drugim lijekovima. Mada ne mislim da je ovo dobro rjesenje.Gospina trava?! Pa netko mora da se šali.
Pozivam te da budes moj ucitelj
- Devil'sChase
- Ima zahvala: 316 puta
- pohvaljen: 206 puta
A nebi se ilegalizirali lijekovi koji imaju interakciju sa uljem kantarionom? Ma salim se samo, znam da oni to nebi nikad napravili
Re: Zabrana uzgoja Gospine trave, Stevije itd..
Jesu li već zabranili steviju? Mama me tražila da joj nabavim sadnice.
nije zabranjena stevija kao biljka za uzgoj i vlastito korištenje, već su bile špekulacije oko zabranjivanja produkata stevije u prodaji (znači prah i listovi kao sladilo, te mješavine sa drugim dodacima), ali se potom to demantiralo.
http://www.stevia-shop.hr je napisao/la:Prema prijedlogu pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o dodacima prehrani, čije se donošenje očekuje tijekom veljače, proizvodnja biljke stevie u Hrvatskoj ničim nije dovedena u pitanje - po Ministarstvu.
Znači, svi koji žele proizvoditi biljku steviu mogu to slobodno činiti, jedino neće moći prodavati u obliku zelenog praha i lista kao sladilo, pa ni u mješavini sa ostalim dodacima prehrani ako Ministarstvo u predloženom obliku prihvati izmjenu Pravilnika o dodacima prehrani u veljači.
U Hrvatskoj ne postoji ni otkupna stanica, ni pogon za preradu biljke stevie u steviol-glikozide.
Biljka stevia u veljači će možda biti brisana sa popisa dodataka prehrani, a kao nova hrana još nije priznata, vjerojatno će za to još trebati dosta vremena. Zasad se ovom odlukom ne pogoduje malim proizvođačima koji bi stvorili sebi egzistenciju i pokoje radno mjesto.
Možda kod usklađenja sa Uredbama EU-a zauzmemo stav i donesemo odluku u svoju korist.
Nije u svim članicama EU-a stevia zabranjena kao dodatak prehrani.
I kod nas je ponovno pokrenut postupak za priznavanje stevie kao nove hrane http://www.hah.hr/upisnik_z_m.php?id=28
Bilo bi lijepo kad bismo mogli imati osjećaj da sami odlučujemo o svojoj budućnosti i o svome zdravlju.
slobodno neka majka zasadi steviju, divna je biljkaTain je napisao/la:Koliko sam vidio nije nitko stavio pa evo:
Demantirali su izjave
http://atma.hr/ministarstvo-zdravlja-de ... abranjeni/
Što se stevije tiče ja bi je koristio jedino kao dodatak prehrani. U žvakaćim gumama umjesto aspartama ili šećera i ostalih umjetnih sladila. Zato su je i zabranili, da prodaja aspartama ne bi pala. A cilj prodaje aspartama je zaglupljivanje naroda pomoću uništavanja živčanog sustava.