Lov na Psilocybe u divljini

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Psychonaut
rank11
Ima zahvala: 85 puta
 pohvaljen: 178 puta

Re: Lov na Psilocybe u divljini

Post Postao/la Psychonaut »

Ljudi smo, dogovorit cemo se ;)
Pozivam te da budes moj ucitelj
Kovjastik
rank2
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 4 puta

Post Postao/la Kovjastik »

Biću sad od vikenda par dana u selu u Šumadiji pa ću potražiti. Šteta što nema nešto u ovom periodu. :sunn: Da je makar padala kiša pa da se nadam nekoj Panaeolus subbalteatus. Ovako ću samo eto da provirim da me mine želja.

U Pragu ima jedan kofi šop u kom su mi pričali da mogu nekad da se kupe pečurkice u medu. (Naravno ilegalno). Zna li neko taj recept ili neki drugi sličan. Predpostavljam da kad su u medu da se nemogu osušiti pa ne gube svojstva, a i ukus je sigurno podnošljiviji.

I još me zanima postoje li narodni nazivi za tih par halucogenih gljiva kod nas. A ako nema zašto nema i postoji li neki način da ih izmislimo.
majmun123
rank1

Post Postao/la majmun123 »

Ljudi,jel ima netko da je našao "magične" gljive na području Medvednice?Listao sam ovom temom ali svaka identifikacija je bila negativna pa sam i sam pomalo skeptičan oko pronalaska istih u okolici Zagreba.Također imam i nekoliko knjiga o gljivama međutim nisam naišao na psilocibinske vrste u Hrvatskoj iako neke sigurno rastu.Sada ako netko zna,koje vrste bi mogle rasti ili još bolje je sam našao,tj. poznaje nekoga tko je našao bio bi zahvalan da kaže :D
Gorda
rank9
Ima zahvala: 86 puta
 pohvaljen: 91 put

Post Postao/la Gorda »

Dobio sam saznanje da na obližnjim pašnjacima, gdje inače treniraju konje, u određenim periodima godine rastu gljivice. Kažu da je tanak stručak, a rastu u clusterimai na nakupinama konjskog "izmeta"...tko zna, možda mi se posrećilo... :smokee:
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

I zašto misliš da bi mogle biti psihoaktivne? Jedina psilocibinska gljiva na našim prostorima koja raste na konjskom izmetu je Panaeolus subbalteatus. A na istom staništu rastu i stotine drugih Coprinopsisa, Panaeolusa, Bolbitiusa, Stropharia i td.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Gorda
rank9

Post Postao/la Gorda »

Rekoh možda mi se posrećilo, samo to... Potpuno sam svjestan koliko različitih gljiva raste kojekuda i da je prava rijetkost naići na neku psihoaktivnu, ali sa negativnim stavom nekako sumnjam da bi ikad išta našao... :-?
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

Stav nema apsolutno nikakve veze s time. Psilocybinske gljive ne rastu od pozitivnog stava, koliko god te psajtrenseri pokušavali uvjeriti u to.
Ono što ti može pomoći u pronalasku je, znaj što tražiš, gdje i kad tražiš, intimno se upoznaj sa svim detaljima, i traži, traži, traži! Jednom ti se trud možda i isplati.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Gorda
rank9

Post Postao/la Gorda »

Treba znat što tražit, nema sumnje, ni u kom trenu nisam rekao suprotno...a ni bilo tko od "psajtrensera". Jednostavno ne vidim kakve veze ima nečiji odbir glazbe sa činjenicom da postoji šansa za pronalazak određenih vrsta gljiva, realno mala, ali postoji. O optimizmu i sličnim stvarima možda u nekoj drugoj temi.

Informirao sam se na razne načine u vezi "domaćih" vrsta, izvan trens partija. :-?
legendosgevindos
rank2
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 1 put

Post Postao/la legendosgevindos »

ciao i pozz svima evo posto je vec jesen a ubrzo ce i zima a iznad mostara ima jedno brdo i iznad planina na kojoj obitavaju divlji konji , trazio bih Semilanceata imali tko neki savijet gdije da gledami,kada da podjem sl trenutno je temperatura 16c a vlaznost u zraku je 82% malo je zahladilo ali jos nije prvi mraz poceo a kisa konstantno pada po par dana :-?
iskman
rank1

Post Postao/la iskman »

pozz svima čitao sve i danas počinjem svoju prvu potragu za te tri vrste Panaeolus Subbalteatus, Psilocybe Bohemica , Psilocybe Cyanescens, pa vam se javim jer ipak ste vi pravi znalci dotle pozz :mushroom:
Odgovori