Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
shroomko
rank14
Ima zahvala: 138 puta
 pohvaljen: 207 puta

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la shroomko »

HypnoToad je napisao/la:U mikološkom smislu je mikotoksin. Najjednostavnija definicija bi bila alkaloid kojeg proizvodi organizam i ima izravan efekt na ljudsku fiziologiju.
I mislim da si pomiješao DMT i psilocin.
Jesam pomiješao sam ih, ali mislim da si i ti pomiješao toksin i entheogen. Možda iz neke teške ateističke perspektive, gdje duhovnost ne postoji pa je sve to proizvod nekakvih toksina.b

Na wikipediji nema ništa o tome da je toksin.
https://en.wikipedia.org/wiki/Psilocybi ... occurrence
potmaster
rank1
Ima zahvala: 1 put

Post Postao/la potmaster »

Pozdrav svima. :mushh: Dugo sam citao forum,procitao sam sve sto treba[prvo teorija pa onda praksa]nakon toga sam se odlucio da napravim nalog na ovom divnom forumu.Pecurke sam probao jednom,pre godinu i po dana [ drugar je doneo iz Holandije,nisam siguran koje tacno su bile u pitanju],nemam reci da opisem koliko mi je to iskustvo pomoglo na vise nacina.To je trenutak kada sam shvatio da ih moram uzgajati za sebe,zelim sam da ih uzgojim a ne da kupujem od raznih sumnjivih ljudi koji ne ulivaju poverenje.akon godinu i po dana citanja,skupljanja potrebnog materijala i sredstava,konacno se osecam spremnim za svoj prvi uzgoj.u

Molim sve mastovite ljude da mi daju predlog kako da posaljem pismo fsre-u da to bude diskretno,posto sam citao po forumu da su pravila u postama rigorozna i da se ne moze slati novac.Imam par ideja,ali bih voleo da cujem jos neke predloge koji su se pokazali ucinkoviti? :sunn:
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

shroomko je napisao/la: Jesam pomiješao sam ih, ali mislim da si i ti pomiješao toksin i entheogen. Možda iz neke teške ateističke perspektive, gdje duhovnost ne postoji pa je sve to proizvod nekakvih toksina.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mushroom_poisoning
Jel na popisu toksina? Je.
Nije iz nikakve 'ateističke' perspektive, nego iz biološke perspektive, ja sam biolog i meni izraz toksin ne predstavlja nužno nešto loše i opasno, nego biološku funkciju. Moderna njuejđerska 'holistička medicina' obožava koristiti riječ toksin za sve što je loše, bez ikakvih granica i definicije, naravno da bi ti prodali nešto što će se 'riješiti' tih 'toksina'. Isto kao što vole koristiti riječ 'vitamin' za nešto što tvrde da je dobro i što ti žele prodati, kao npr. amygdalin ('vitamin B17'), inače vrlo otrovni glikozid hahahaha.
Ako pokušaš biti objektivan, možeš vidjeti da je psilocibin kemijska zaštita gljive kao i svi drugi toksini, koji su tek ljudi uspjeli iskoristiti u duhovne i ljekovite svrhe, a ako misliš da su psilocibin stavili izvanzemaljci na zemlju iz izravnog razloga da bi komunicirali s nama ili nešto, i potpuno zanemariš utjecaj na ostale životinje, onda ti ne mogu pomoći...
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
shroomko
rank14

Ne mislim to već je stvar u definiciji toksina. Toksin mora uzrokovati štetu ili nije toksin.

Vidim da su stavili:
Causes CNS arousal and hallucinations. Principal 'toxins' in psilocybin mushrooms, many of which belonging to the genus Psilocybe (used recreationally.

CNS arousal definitivno nije šteta.
Halucinacije isto nisam siguran da bi bila neka šteta, ali vidim da se može tako shvatiti i bez da si ateist.

Iako vidiš da su stavili toksin pod navodnike tako da je diskutabilno.
HypnoToad
Moderator

Izraz 'toksin' ima više definicija. Što bi po tebi bilo toksično? Samo trajna šteta? Dakle po tome niti jedan gljivlji toksin koji uzrokuje proljev i povraćanje nije toksin, jer su to kao i halucinacije efekti koji privremeno onesposobe i uznemire otrovanu jedinku. Ili se to ne računa? Jedno je 'dobro', drugo 'loše'? Da netko slučajno iz neznanja pojede hranjivu porciju psilocibinskih gljiva, bome bi se sigurno smatrao jako otrovanim.
Da ne duljim, definicija biološkog toksina nije to da mora uzrokovati trajnu štetu, već ono što sam naveo dvije stranice iza.

I da se izjasnim, ja pod 'toksin' nisam mislio ništa pogrdno, nego kako sam rekao, ja se bavim biologijom i meni je sasvim normalno smatrati alkaloide toksinima.
shroomko
rank14

Ova definicija?
HypnoToad je napisao/la:U mikološkom smislu je mikotoksin. Najjednostavnija definicija bi bila alkaloid kojeg proizvodi organizam i ima izravan efekt na ljudsku fiziologiju.
I mislim da si pomiješao DMT i psilocin.
Ne znam što je alkaloid ali po ovoj definiciji i vitamini, enzimi i minerali su toksini.
HypnoToad
Moderator

shroomko je napisao/la: Ne znam što je alkaloid
Oke, meni dosta. Bye!
shroomko
rank14

HypnoToad je napisao/la:
shroomko je napisao/la: Ne znam što je alkaloid
Oke, meni dosta. Bye!
Pogledao sam malo što je na eng wiki i stvarno nema smisla uvlačiti to u definiciju toksina. Niti je jasno definirano što je

The boundary between alkaloids and other nitrogen-containing natural compounds is not clear-cut.[14] Compounds like amino acid peptides, proteins, nucleotides, nucleic acid, amines, and antibiotics are usually not called alkaloids.[2] Natural compounds containing nitrogen in the exocyclic position (mescaline, serotonin, dopamine, etc.) are usually classified as amines rather than as alkaloids.[15] Some authors, however, consider alkaloids a special case of amines.[16][17][18]

niti je bitno kako se spoj zove. Definicija toksina je prema efektu koji ima na tijelo, ne prema tome kako su biolozi razvrstali kemijske spojeva na Zemlji.
potmaster
rank1

Mislio sam da kupim dugacku a plitku kutiju u koju bih stavio grejac pa na nju dva boxa u kojima bih drzao kolace ili bih od njih napravio monotube? Dali bi to bilo moguce? Dimenzije kutije su s39xd79xv17cm.

KUTIJA Ovo je model kutije.
potmaster
rank1

Hvala na pomoci drustvo :)
Odgovori