Općenita rasprava oko uzgoja
Re: Općenita rasprava oko uzgoja
Ne znam koji recept pratiš... Inače u BRF smjesu ne ide kokos. Ide vermikulit i šmeđe rižino brašno
Jebivjetar
-
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 1 put
Nakon pet dana još nema znakova kolonizacije. Trebam li biti zabrinut? 

Tratinčica je napisao/la:Nakon pet dana još nema znakova kolonizacije. Trebam li biti zabrinut?
Ne. Polako. Krenut će..
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
Ovisi o tome koja je temperatura i gdje si uštrcao spore. Temperatura bi trebala biti minimalno 20 stupnjeva a max 26. Možeš ih jednostavno staviti u neki ormar ili ladicu i pokrij ih ručnikom ili dekom i stavi termometar.Tratinčica je napisao/la:Nakon pet dana još nema znakova kolonizacije. Trebam li biti zabrinut?
Ako si uštrcao spore uz rub staklenke trebao bi vidjeti znakove kolonizacije za koji dan.
-
Update:
Izvadio sam ih iz ormara i ogrnuo dekicom te stavio pred radiator ( koji ce radit 0-24). Ustrcnuo sam na cetiri strane i u sredinu tako da ocekujem kolonizaciju na tim mjestima. Bacim post s novostima!
Izvadio sam ih iz ormara i ogrnuo dekicom te stavio pred radiator ( koji ce radit 0-24). Ustrcnuo sam na cetiri strane i u sredinu tako da ocekujem kolonizaciju na tim mjestima. Bacim post s novostima!
-
Ovakva je situacija. Dvije su mi se kolonizirale, jedna malo bolje i cjelovitije. Dvije još ne pokazuju nikakve znakove ičega. Tri su se razvile s nekim plavičastim sustanarom (plijesan?). I jedna je krcata vode, vidi se razvoj tu i tamo (bijelo), ali i neke crne mrljice. Skeptičan sam radi ove. E da vas pitam, ova jedna što se najbolje razvila ima kapljice vode po rubovima staklenke, jel to ok?
Bacit ću ove 3 i idem s novom turom, ovaj put u PC-u i s pravim gloveboxom.
Bacit ću ove 3 i idem s novom turom, ovaj put u PC-u i s pravim gloveboxom.
-
Pozz
Ne znam di da uletim s pitanjem, pa me evo ovdje xD
Dakle, zadnji flush Palenque-a mi je micelij podario gljive s popucanom vanjskom korom (puca tamo gdje se gljiva savija) i na dodir se stabljika cini supljom. Klobuk se ne rascjveta u pravilnom krugu, nego ima neravnina. Neke su se cak previse konveksirale ( ili konkavirale idk). Boja mi je isto cudna, nekako mi ne izgleda zdravo generalno.
Sta vi mislite, sta se tu dogada?
Ne znam di da uletim s pitanjem, pa me evo ovdje xD
Dakle, zadnji flush Palenque-a mi je micelij podario gljive s popucanom vanjskom korom (puca tamo gdje se gljiva savija) i na dodir se stabljika cini supljom. Klobuk se ne rascjveta u pravilnom krugu, nego ima neravnina. Neke su se cak previse konveksirale ( ili konkavirale idk). Boja mi je isto cudna, nekako mi ne izgleda zdravo generalno.
Sta vi mislite, sta se tu dogada?
Ako mi netko može dati savjet oko kejsinga.
Na otoku inače ništa ne možeš nabavit, a kamoli u vrijeme korone.
Al eto, imam bijeli treset, vermikulit i gips. Kako da dignem PH. Ne znam jel građevinsko vapno koje mogu nabavit ima previše magnezija u sebi?
Opalio bi outdoor
Na otoku inače ništa ne možeš nabavit, a kamoli u vrijeme korone.
Al eto, imam bijeli treset, vermikulit i gips. Kako da dignem PH. Ne znam jel građevinsko vapno koje mogu nabavit ima previše magnezija u sebi?
Opalio bi outdoor
Jebivjetar
E, pitanje o malčiranju.
Otpada treset jer neznam kako dignuti ph. Vapno koje mogu nabavit ima više magnezija nego što bi smjelo imati.
Uspio sam nabaviti kokos, tako da ide konjsko, kokos, verm i gips. Gornji sloj kokos i verm. Ili da i gips stavim?
Zadnji put sam za malč raščupao palmine niti sa dna debla i bilo je ok. Ali više toga nemam.
Zanima me jel ima koji razlog zašto ne bi mogao kudelju upotrijebiti za malčiranje?
Otpada treset jer neznam kako dignuti ph. Vapno koje mogu nabavit ima više magnezija nego što bi smjelo imati.
Uspio sam nabaviti kokos, tako da ide konjsko, kokos, verm i gips. Gornji sloj kokos i verm. Ili da i gips stavim?
Zadnji put sam za malč raščupao palmine niti sa dna debla i bilo je ok. Ali više toga nemam.
Zanima me jel ima koji razlog zašto ne bi mogao kudelju upotrijebiti za malčiranje?
Jebivjetar