Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Zgubidan
rank7
Ima zahvala: 26 puta
 pohvaljen: 103 puta

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la Zgubidan »

Jedi to
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
advict1
rank3
Ima zahvala: 36 puta
 pohvaljen: 24 puta

Post Postao/la advict1 »

da bar isecem ovaj deo,nije perlit otrovan ali opet sta znam... :/ da iseckam ja to na delice da bi se brze osusilo ? nemam silica gel ,jedina mi je metoda da susim tako sto cu da ostavim na sobnoj temp .. jel smem malo fenom iz daljine povremeno da dunem :D ? hvalaaa
To fathom Hell or soar angelic, just take a pinch of psychedelic :)
Zgubidan
rank7
Ima zahvala: 26 puta
 pohvaljen: 103 puta

Post Postao/la Zgubidan »

Nisam radio s perlitom, al ja sam vermikulita pojeo kilu usput s gljivama. Ako odrežeš taj dio, odrezao si max 0.2 g, tako da nije puno, ali nije ni potrebno. Ja ih sušim fenom, ali moj ima funkciju hladnog puhanja... Stavim u kutiju, izbušim rupu za fen i za odvod zraka, ostavim ga da puše kojih 20-ak sati i pola kile gljiva je suho ko kreker. :)
Nego, imam i ja pitanje.. Gljive skoro suhe, stajale preko noći u kutiji i bile skroz ok, i idem danas uključit fen, kad gljive skroz poplavile. Očigledno su jako potentne, jer i na najmanji dodif ful poplave, ali sad su plave skroz, od do!? Znači posušene do 20-ak % vlage, kroz noć im ništa ne bi, nakon što se vratih s posla, one plave.. U kutiji u mraku. Sad im se smanjila potencija u tri pm, ha?
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
dimitrije
rank3
Ima zahvala: 85 puta
 pohvaljen: 50 puta

Post Postao/la dimitrije »

Evo ne znam boga mi, nesam školovao :)
To padanje potencije sam primetio još prvi put kod kupovnih boxova od onih onlajn šopova, znači prva berba naraste (golden teacher je bio), osušim preko noći, pojedem 1.5 gram i istopim se :psy (a još se pre toga tripujem da će biti malo). Sledeća berba, pečurke narastu nekako višlje od prošlih, pojedem sličnu količinu i bude mi neki lajt trip. Posle toga sam uzeo printove i sam pravio na razi (B+), i obično ih odmeravam ako je prva berba 1-1.5 do 2gr , ako je druga onda 2-2.5 do 3gr.
Sad stvarno ne znam, možda zavisi od metode sušenja (radio sam i na klimi, i na rerni, i na suncu), možda da li se jedu odma u roku od par dana ili kad odstoje par meseci, a možda i to što oni holanđani iz šopa stavljaju stiropor na dno kolača, da se pre potroši, pa moraš kupiti opet.
dreamliner444
rank3
Ima zahvala: 8 puta
 pohvaljen: 14 puta

Post Postao/la dreamliner444 »

dobri ljudi imam jedno pitanje za vas..6 dan frutanja..dnevno svjetlo 12/12..pocele su mi dolazit zute tockice po vrhu micelija..evo slika najbolje

slika
U proljetnu je noć
otišao čovjek
svirajući frulu
dr.manijak
rank14
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Post Postao/la dr.manijak »

Nije to nista neuobicajeno, sad ce pinovi pa ce bude veselo.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
dreamliner444
rank3
Ima zahvala: 8 puta
 pohvaljen: 14 puta

Post Postao/la dreamliner444 »

to te ja pitam manijace.. :D ima neki razlog zasto mi je to doslo ili :questionn:
U proljetnu je noć
otišao čovjek
svirajući frulu
WEEDetix
rank7
Ima zahvala: 63 puta
 pohvaljen: 101 put

Post Postao/la WEEDetix »

to je normalno to su metaboliti izlucevina micelija postane vidllivo kad miceli 100 posto preraduje nutrijente kad budes dunko kejk cjeli ce bit tako zut nakon dan dva izbice friski bjeli mic koji ce prekrit to u svakom slucaju to je normalno i uvjek prisutno miceli metabolite koristi za obranu od vanjskih napadaca spore ,bakterije ti metaboliti su nesto kao i tvoj imuno sustav
slika
dimitrije
rank3
Ima zahvala: 85 puta
 pohvaljen: 50 puta

Post Postao/la dimitrije »

Ja mislim da je to zuto ustvari pocetak formiranja pecurke.
Kovjastik
rank2
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 4 puta

Post Postao/la Kovjastik »

Pitanje da li prevelika vlaga može da bude štetna? Meni su u drugom flushu počele kapice pečuraka trulit. Velike su sa rupama na kapici, a male gljive cele kapice potamnele i satrulile. Dok su noge potpuno zdrave.
Odgovori