Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
a kokos i raz
isto tako ili ??
i jos nesto hypno bacio sam jednu teglu danas neka zrnata crna kontaminacija jucer je nije bilo a danas pol tegle ??? mozes mi rec sta je to jer me zanima?
isto tako ili ??
i jos nesto hypno bacio sam jednu teglu danas neka zrnata crna kontaminacija jucer je nije bilo a danas pol tegle ??? mozes mi rec sta je to jer me zanima?
- Klaypex Delusion
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 33 puta
Pitanje...
Nabavio sam vrećice za sterilizaciju. U jednoj je kila a u drugoj kila i pol raži.
Da li bi bilo pametnije odmotavati vrećicu ili bi bilo pametnije iglom kroz vrećicu pa na rupicu nalijepiti 4-5 slojeva medicinske trake !?
Nabavio sam vrećice za sterilizaciju. U jednoj je kila a u drugoj kila i pol raži.
Da li bi bilo pametnije odmotavati vrećicu ili bi bilo pametnije iglom kroz vrećicu pa na rupicu nalijepiti 4-5 slojeva medicinske trake !?
"Since that day, I haven't been the same" 

Ako već nema nikakav otvor za inokulaciju, bolje bi bilo uraditi to iglom, svakako su manje šanse za kontaminaciju, nego li da otvaraš čitavu kesu.
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
Uglavnom da, s iglom ti je daleko sigurnije. Ali uz malo truda, možeš to napraviti još bolje. Kupi onaj crveni RTV silikon za motore, otporan je na visoke temperature, poslužit će i običan silikon ako ga već imaš doma. Izbušiš rupu na vreći promjera 2-3 milimetra i ispuniš silikonom, i imaš pravi inokulacijski port!
Ako je već sve sterilizirano, obriši površinu vreće alkoholom, ubodi, izvuci, brzo micropore preko i trebalo bi biti u redu.
Ako je već sve sterilizirano, obriši površinu vreće alkoholom, ubodi, izvuci, brzo micropore preko i trebalo bi biti u redu.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
- Klaypex Delusion
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 33 puta
Napravio sam tako sa iglom pa budemo vidjeli jer sam imao mali problem...
Naime nisam znao da med. traka je tooooliko ljepljiva za med. rukavice...
Morao sam skinuti rukavice jel mi se jedna traka zalijepila za sve prste i ne bi ju skinuo nikako...
Nadam se da nisam ništa zagadio...
Kupit ću taj silikon pa napraviti rupice...
Naime nisam znao da med. traka je tooooliko ljepljiva za med. rukavice...
Morao sam skinuti rukavice jel mi se jedna traka zalijepila za sve prste i ne bi ju skinuo nikako...
Nadam se da nisam ništa zagadio...
Kupit ću taj silikon pa napraviti rupice...
"Since that day, I haven't been the same" 

-
Pozz ljudi....imam jendo pitanje, nakon dost vremena sam odlučio malo
. Ovaj put bi probao radit sa Kokosovim supstratom umjesto vermikulita koji sam kupio u trgovini za kućne ljubimce....
Do sad sam radio sa vermikulitom i raži.
1.)Zanima me mogu li i dalje radiiti sa raži s tim da mi je cilj zamjeniti vermikulit za cocom?
2.)Mogu li sterilizaciju raditi na isti način kao i vermikulit, ili postoji neki drugi način? Ovo pitam jer mi je način sterilizacije vermikulita poprilično jednostavan?

1.)Zanima me mogu li i dalje radiiti sa raži s tim da mi je cilj zamjeniti vermikulit za cocom?
2.)Mogu li sterilizaciju raditi na isti način kao i vermikulit, ili postoji neki drugi način? Ovo pitam jer mi je način sterilizacije vermikulita poprilično jednostavan?
-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
Redemption666 je napisao/la:Pozz ljudi....imam jendo pitanje, nakon dost vremena sam odlučio malo. Ovaj put bi probao radit sa Kokosovim supstratom umjesto vermikulita koji sam kupio u trgovini za kućne ljubimce....
1. Raz moze uvek, nezavisno od kejsinga.
2. Mozes naravno
Moja preporuka ti je da pomesas 50% verm i 50% coco i dodaj tu malo koju saku gipsa za zivove!
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Inokulirao sam 5 tegli,tj casa, klasican PF tek.. E sad,temperatura u sobi je tu negde na minimumu,po mojoj proceni oko 20 stepena. U kupatilu je toplije,ja sam 2 case stavio tamo,u cosku su,ne znam koliko je to pametno,i koliko je uopste kupatilo kao opcija dobro,zbog budji,itd ? Ili da ipak sve stavim u sobu?
To fathom Hell or soar angelic, just take a pinch of psychedelic 

-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
Ma stavi sve u sobu, 20c* je idealno..
Nema potrebe da rizikujes ako vec imas u sobi ok temperaturu.
Nema potrebe da rizikujes ako vec imas u sobi ok temperaturu.

Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?