Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Klaypex Delusion
rank5
Ima zahvala: 2 puta
 pohvaljen: 33 puta

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la Klaypex Delusion »

Gorda je napisao/la:nisam 100 posto, ali mi se to cini dosta gnjecavo nekako... :-s
Boja je 99% ista kao ostali micelij. taj se dio proširio brže i sve. nema nikakvog "mirisa" drugačijeg niti ništo samo je to "gnjecavo"
"Since that day, I haven't been the same" :mushroom:
Gorda
rank9
Ima zahvala: 86 puta
 pohvaljen: 91 put

Post Postao/la Gorda »

Sad tek vidim prvu sliku, ima kondenzata, pa je ocito zato micelij takav kakav je...no ako nema smrada, sirenja i boje, sve bi trebalo biti ok. :-?
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
pjegava hijena
rank3
Ima zahvala: 65 puta
 pohvaljen: 5 puta

Post Postao/la pjegava hijena »

Mogu nakon 1. flusha staviti kutije s micelijem i supstratom u zamrzivač na tjedan dana? Idem na more pa sam mislio ostatak završit kad se vratim... hvala! :ymhug:
Gorda
rank9

Post Postao/la Gorda »

Trebalo bi se pauzirati sve skupa ukoliko je u frizideru, bar je tako s kolonizacijom, pa nema razloga da ne bude i tu ista stvar.
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
wid_420
rank3
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 16 puta

Post Postao/la wid_420 »

jer mi moze neko rec od cega nikako nemrem nac na forumu odgovor ....
radi cega su mi vuglji ovako male a i vec se pocele otvarati, ova najveca je svega 3 cm ????
Znam da nisu nesto pretjerano velike i inace ali print mi je bio veci od ovog kaj su gljive ???

slika
Gorda
rank9

Post Postao/la Gorda »

Pa ne znam kolike gljive zapravo ocekujes? Meni ovdje izgledaju potpuno ok. Ja sam se za argentinke malo zabrinuo da su male, ali sam shvatio da ovisi od flusha do flusha, kolicini vode i to je to... Mada se tu ne može preveć utjecat, s obzirom da je sve već u procesu rasta.

Izgledaju mi potpuno zdrave i lijepe. :thumbsup:
wid_420
rank3

Post Postao/la wid_420 »

malo zvucalo kao da se zalim, ma vise sam se zabrinuo da nesto nije uredu pa zato da bebice budu zdrave inace ovak sam presretan prakticki isprve sam uspio,jedino mi prva tegla nije uspila a ostale idu super i to cak dosta dobro s obzirom kak sam to traljavo izveo :p i uspilo je .

A mozda je problem sto nisam bas sprico previse ???
sometimes
rank13
Ima zahvala: 232 puta
 pohvaljen: 85 puta

Post Postao/la sometimes »

moje misljenje je da ispadnu tako iz vise razloga, to moze biti, kako je rekao Gorda, radi vode(spricanja), onda radi zraka(premalo luftanja), radi onoga na cemu rastu(vrasta njuhove hrane), radi svijetla, radi temperature....., itd. uglavnom samo se ti igraj kad ti vec ide jer sve je to igra i istrazivanje, ako se drzis cvrsto svih pravila dobijes najoptimalniji urod ali ni to ne mora nista znacit, po meni je isto jako, jako bitno - tvoja vibra prema svemu tome....

eat musgrooms and prosper

:thumbsup:
....it didn't make any sense.....
pjegava hijena
rank3
Ima zahvala: 65 puta
 pohvaljen: 5 puta

Post Postao/la pjegava hijena »

Koliko vam otprilike treba od pojave prvih pinova do formacije i branja gljiva?
wid_420
rank3

Post Postao/la wid_420 »

tjedan dana cca da se miceli prosiri i onda isto tak malo manje da prvi pinovi krenu a od onda ti je pitanje par dana kad one krenu znaju izrast kroz dva dana 3 tak da a ovisi sve o kak si s cim si itd ko kak je sometimes reko
Odgovori