Last minute pitanja
-
Re: Last minute pitanja
Na vrhu tegle...točnije na vrhu raži mi se počeo javljati ''komtamnacija'' ali nije tamno-plavo-ljubičasta nego je crna. Zanima me jer bi ukoliko je to komntamnacija odrezao taj dio (ako se naravno smije) ????
-
Ja sam jedamput čekao 2 tjedna prije nego što su prve gljive izbile....Ukoliko se ništa ne bude događalo probaj zaledit na par sati meni je jednom to pomoglo, drugi put mi je ne znam od kud kontamniralo....shroomko je napisao/la:Meni neće mic krenuti već bar 8 dana. Radim rez tehniku - 50% vermikulit i 50% raž.
Pustio sam 3-4 dana da se micelij proširi pa dunkao i prekrio gore slojem vermikulita.
Nakon 3-4 dana skinuo sam pola vermikulita jer mi se činilo previše.
Sad je već negdje bar 8 dana prošlo od početka i još ništa.
Ne prskam baš svaki dan ali prije mu to nije smetalo. Razmišljam da dunkam na 12 sati pa probam opet čekati.
Savjeti?
- vrtniPatuljak
- Ima zahvala: 23 puta
- pohvaljen: 9 puta
hmmm crna pljesan ti je jako opasna ako otvoriš teglu kontaminirat češ cijelu sobu, također ako je udahneš mogo bi se otrovat, daj neke slike stavi, čim se pojavi crno znači da je pljesan pustila spore ako ne griješim
"love the life you live, live the life you love.” - Bob Marley
-
vrtniPatuljak je napisao/la:hmmm crna pljesan ti je jako opasna ako otvoriš teglu kontaminirat češ cijelu sobu, također ako je udahneš mogo bi se otrovat, daj neke slike stavi, čim se pojavi crno znači da je pljesan pustila spore ako ne griješim
http://postimg.org/image/ncl1tojrf/
http://postimg.org/image/53abrda3j/
Evo, ova jedna je malo i narančasto-smeđa ali pretpostavljam da je to od raži....
-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
Ovo je za bacanje.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Hmm ja sam imao ovako nešto i sterilizirao sam u ekspres loncu pa otvorio staklenke i bacio sadržaj u smeće. Smrad je bio odvratan. Nisam znao da je opasno.
Pitanje: napokon sam dobio 3 pina no jako sporo napreduju. Zraka ima na pretek. Znači 5-7 puta dnevno i samo je jedan kejka u velikoj kutiji. Temp je 19-22,vlaga 90% amozonian cubensis u pitanju. Možda im je hladno?
- vrtniPatuljak
- Ima zahvala: 23 puta
- pohvaljen: 9 puta
moguće ali kako sam ja čitao po drugim formumima one koje rastu na hladnijoj temp. su mesnatije i teže
"love the life you live, live the life you love.” - Bob Marley