Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
@oseloth.....
zdravo, neznam da li ti mogu pomoc ali eto meni se nesto slicno bilo desilo prvi put - radi prevelike vlage pa su rasli kao ti "oblački", zanima me koliko ti je star kejk, tj. prije koliko si ga stavio na te kuglice, onda zasto ga nisi uvaljao u vermikulit kad si ih porodio - to ti je dobro jer mu daje vlagu i cuva ga od bolesti, u koliko vremena ti je doslo to bijelo i sad ono najgore, ako je to paucina a ne micelij trebao bi nabaviti hidrogen-peroksid 3% otopinu (ima u svakoj ljekarni) i spricati sa tim par puta da ubije kontaminaciju i zatim pustiti da mic ojača i čekati gljive, meni je prvi put trebalo 15 dana da se pojave pinovi tako da vidi sta ces....
i evo ti slike za usporedbu:

zdravo, neznam da li ti mogu pomoc ali eto meni se nesto slicno bilo desilo prvi put - radi prevelike vlage pa su rasli kao ti "oblački", zanima me koliko ti je star kejk, tj. prije koliko si ga stavio na te kuglice, onda zasto ga nisi uvaljao u vermikulit kad si ih porodio - to ti je dobro jer mu daje vlagu i cuva ga od bolesti, u koliko vremena ti je doslo to bijelo i sad ono najgore, ako je to paucina a ne micelij trebao bi nabaviti hidrogen-peroksid 3% otopinu (ima u svakoj ljekarni) i spricati sa tim par puta da ubije kontaminaciju i zatim pustiti da mic ojača i čekati gljive, meni je prvi put trebalo 15 dana da se pojave pinovi tako da vidi sta ces....
i evo ti slike za usporedbu:

....it didn't make any sense.....
Dva su uvaljana dva ne, eksperiment.
Porođeni prije 4 dana, vlaga oko 85, a za njih treba i veća.
Jel iz tih išta pinalo?
Cow web mold nije jer je na dodir dobre konzistencije baš kao micelij.
Možda višak hrane pa raste dalje.
Zraka ima na bacanje. Možda. Da nije previše?
Porođeni prije 4 dana, vlaga oko 85, a za njih treba i veća.
Jel iz tih išta pinalo?
Cow web mold nije jer je na dodir dobre konzistencije baš kao micelij.
Možda višak hrane pa raste dalje.
Zraka ima na bacanje. Možda. Da nije previše?
pinalo je iz njih, cak su i gljive rasle....
mozda bi mogao neku malo bolju sliku okacit pa bi mogli bolje utvrdit, uglavnom najbolje ti je malo sacekat pa ces vec sve saznat
sta se tice zraka, mislim da ne moze bit previse, jedino vode, a kako vidim tebi plivaju te kuglice u vodi, neznam to je samo moje mjsljenje, iako 85% nije previse....., sacekaj, vidjet ces
ovako je to kod mene izgledalo poslje pinanja:

mozda bi mogao neku malo bolju sliku okacit pa bi mogli bolje utvrdit, uglavnom najbolje ti je malo sacekat pa ces vec sve saznat
sta se tice zraka, mislim da ne moze bit previse, jedino vode, a kako vidim tebi plivaju te kuglice u vodi, neznam to je samo moje mjsljenje, iako 85% nije previse....., sacekaj, vidjet ces
ovako je to kod mene izgledalo poslje pinanja:

....it didn't make any sense.....
Evo čitam po drugim forumima svi kažu da je to dobro, čak super i da samo treba više zraka. Znak tog fuzzy micelija je da je metabolizam vrlo aktivan što stvara puno co2. Jako su ti dobro uspjele. Svaka čast. I ja se nadam potomcima kroz koji dan. Weeee
Kupio sam stupić shiitaka od dr fungusa i uletilo mi je par mušica u vrećicu koja je služila kao growbox. Ne znam sad jesu li mogli napraviti neku štetu u 2-3 dana ili da ih jedem normalno? Izgledale su kao vinske mušice.
- pjegava hijena
- Ima zahvala: 65 puta
- pohvaljen: 5 puta
Ovo je današnje stanje raži na konjskom. Mislite da je za bacanje pod svjetlost? Jel mogu ujutro stavit pod običnu lampu, do popodne dok kupim onu koja imitira danje svjetlo ili da pustim da još čeka malo u mraku? Hvala!

Uh uh to je već prošlo u overlay. To je prije 7 dana trebalo biti na svijetlu. Stavi što prije.
- pjegava hijena
- Ima zahvala: 65 puta
- pohvaljen: 5 puta
Tek prije 3 dana sam ih stavio pod foliju!
Kako sad dalje s tim? Stavio sam odmah pod svjetlo, hoće izrast išta, kako se rješava overlay?

Kako sad dalje s tim? Stavio sam odmah pod svjetlo, hoće izrast išta, kako se rješava overlay?

Ako je u pitanju cubensis onda vjerojatno hoće propinat. Mora da ti je bilo toplo i dobar medij a i ako je agresivna sorta hoće se desiti. Rješenja nema. Stavi i čekaj. Neki ga pospu sa tankim slojem vermikulita čisto da održava vlagu no ja ne bi dirao. Ako ti je dobra vlaga u kutiji trebale bi izaći.