Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Redemption666
rank2

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la Redemption666 »

Imam pitanje. Jednom sam već ostavio ovo pitanje na drugom topicu i dobio dost odgovora ali nažalost niti jedan mi nije pomogao..osim onog da mi nedostaje sreće. Do sad sam imao tri pokušaja, ali je samo jedan uspio, a u ostala dva sam zapeo na istom mjestu. Kad micelj prebacim na zemlju(radim s kukuruzom) jednostavno ne znam u čemu je problem i zašto mi se micelj neće pokrenuti i širiti se na zemlju kako bi izbio na vrh. Sad radim četvrti put i došao sam ponovno do te faze i jučer sma sve to pripremio pa sam se odlučio javiti na forum da mi netko pomogne ukoliko ponovno krene po zlu...
Red
Moderator
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 704 puta

Post Postao/la Red »

baš je nezgodno sa zemljom raditi, kako bi potrefio vlagu. U tome je problem, najvjerojatnije. Ili je presuha ili premokra... pa sad ti budi pametan. :-?
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
dr.manijak
rank14
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Post Postao/la dr.manijak »

Koju zemlju koristiš, možda je neka nekvalitetna pa se stvrdne što kaže red, uzmi neki kvalitetan crni humus sa dosta žilica/opiljaka u njemu itd, nikako zemlju ovu spoljnu..

Zašto ne nabaviš neki verm, coco coir?
Uzmi ubaci malo gipsa u tu zemlju da obogatiš to ako već radiš sa zemljom.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Redemption666
rank2

Koristim Florabellu, ali mi je ovo zadnji pokušaj sa zemljom. Odlučio sam preći na vermikulit. U svakom slučaju postoji li šansa da se išta ispravi kad se sve već pripremi. Sve radim u plasitčnoj posudi tako da sa strane mogu vidjeti je li se micelj počeo širiti, istina stoji tek jedan dan, ali nekako opet očekuje neuspjeh.
oseloth
rank13
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 64 puta

Post Postao/la oseloth »

Mislim da bi umjesto zemlje ili supstrata trebalo koristiti humus ili kompost. kompost sam vidio u Pevecima u zelenim vrećama. Bude crno kao zemlja ali nije samo zemlja. Tu ima hrane za gljive na bacanje. Ako šampinjoni rastu hoće i ovo.

Kako kažu i drugi pređi na coco ili verm. Coco je majka. Verm je super sterilan. Kombinacija je kick ass.
Pichkachu
rank1

Post Postao/la Pichkachu »

help me please... :(

recimo da sam dobio neki jadni printić... promjera 2 cm... :( :( :( :( i et zajebom napravim 5 šprica po 10 ml... ak ostalo napravim kak spada da li je moguće da što bude od toga... ? :D
i jel bi bilo u redu da jednu cijelu špricu ušpricam u teglu... ? :D
Redemption666
rank2

Hvala puno. Idem sutra uzeti vermikulit pa ću probati s vremikulitom. Zanima mej oš gdje mogu kupiti Coco?
E da imam još dva pitanja:
1.)Protresao sam tegle i sad su ponovno na početnoj boji, kao da nema micelja, bit će da unutrašnjost uopće nije uhvaćena pa me zanima kad bi to ponovno trebalo početi bjeliti.
2.)Što ako ne krene bijeliti?
oseloth
rank13
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 64 puta

Post Postao/la oseloth »

Pichkachu je napisao/la:help me please... :(

recimo da sam dobio neki jadni printić... promjera 2 cm... :( :( :( :( i et zajebom napravim 5 šprica po 10 ml... ak ostalo napravim kak spada da li je moguće da što bude od toga... ? :D

I više nego dobro. Dosta je 1-2ml po tegli. Cijela bi bila previše dodatne vlage a i nema potrebe jer je na tom malom printu bilo par tisuća spora. Samo promučkaj špricu i steriliziraj. Čekaj da se ohladi i pikaj 1-2ml po tegli. Sad imaš šprica za n tegli
dr.manijak
rank14
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Post Postao/la dr.manijak »

Redemption666 je napisao/la:Hvala puno. Idem sutra uzeti vermikulit pa ću probati s vremikulitom. Zanima mej oš gdje mogu kupiti Coco?
E da imam još dva pitanja:
1.)Protresao sam tegle i sad su ponovno na početnoj boji, kao da nema micelja, bit će da unutrašnjost uopće nije uhvaćena pa me zanima kad bi to ponovno trebalo početi bjeliti.
2.)Što ako ne krene bijeliti?
Krenuće da beli, nemoj da sumnjaš uopšte, ono se sad samo malo povukao micelij, ali onda će buknuti ponovo na sve strane.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Pichkachu
rank1

Post Postao/la Pichkachu »

oseloth je napisao/la:
Pichkachu je napisao/la:help me please... :(

I više nego dobro. Dosta je 1-2ml po tegli. Cijela bi bila previše dodatne vlage a i nema potrebe jer je na tom malom printu bilo par tisuća spora. Samo promučkaj špricu i steriliziraj. Čekaj da se ohladi i pikaj 1-2ml po tegli. Sad imaš šprica za n tegli
hvala puno na odgovoru... :ymhug: nadam se da će uspjeti... :D
Odgovori