Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
ljudi evo jos 5 dana i tegle gotove ako ne i prije
, stvar je u tome da nisam u mogucnosti nabaviti toplomjer za pasterizaciju mogu li to nekako od oka napraviti

Samo prokuhaj vodu i u vrelu vodu stavi kokos i to je to
A mene pak zanima za one koji su radili sa teglama i probušeniom poklopcima. Stavio sam sintetičku vatu u rupe. Da li sada te rupe trebaju disati ili da ih zatvorim folijom? Nekako m i logično da su bušene kako bi co2 izlazio, bar dio.
A mene pak zanima za one koji su radili sa teglama i probušeniom poklopcima. Stavio sam sintetičku vatu u rupe. Da li sada te rupe trebaju disati ili da ih zatvorim folijom? Nekako m i logično da su bušene kako bi co2 izlazio, bar dio.
Prokuhaj vodu i makni lonac sa vatre, kad prestane bućkati, stavi kokos ili što već pasteriziraš i ostavi pola sata poklopljeno.
A što se tiče sintetičke vate, nije najbolja opcija, bar nije bila u mom slučaju... Ja bih stavio micropore(medicinska traka) preko... plinovi mogu izlaziti, a šugavci ne...meni funkcionira... Cijena bi bila nekih 10-15kn u ljekarnama.
A što se tiče sintetičke vate, nije najbolja opcija, bar nije bila u mom slučaju... Ja bih stavio micropore(medicinska traka) preko... plinovi mogu izlaziti, a šugavci ne...meni funkcionira... Cijena bi bila nekih 10-15kn u ljekarnama.
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
Ok, da onda držim poklopac gol gore da diše ili da sve skupa umotam u foliju. Uvijek vidim slike umotane gore. Ja bi stavio samo sa strane foliju radi svijetla a gore da bude dostupno zraku? Prve čaše su mi zbog co2 stale. Čim sam ih napola razvijene prebacio u case zahvatile su sve za 5 dana, dok su se u čašama patile 3 tjedna.
Iz iskustva- kroz poklopac vata i bez folije, osim za vreme sterilizacije, bez problema 
A,kad pravite print da li sterilizujete foliju?
Ako da, kako?

A,kad pravite print da li sterilizujete foliju?

Stavit ću onda mikropor traku i ostaviti da diše.
Na alu foliji manje više ništa ne raste no može se proći alkoholom dok ne ishlapi
Na alu foliji manje više ništa ne raste no može se proći alkoholom dok ne ishlapi
Pa ja držim bez folije na vrhu, jer nema nekog smisla...prozračno je. A i ne moraju biti u mraku tijekom kolonizacije. Uspoređivao sam i nikakve razlike nema bile tegle na svijetlu ili u mraku... Ne baš na direktnom sunčevom svijetlu, samo to.
Premažeš foliju alkoholom pa se posuši, staviš na ravnu podlogu, klobuk na foliju, pokriješ čašom ili čistom krpom sve skupa... a može ići i u glovebox(bolja opcija)...i to je to.
Premažeš foliju alkoholom pa se posuši, staviš na ravnu podlogu, klobuk na foliju, pokriješ čašom ili čistom krpom sve skupa... a može ići i u glovebox(bolja opcija)...i to je to.
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
- sumasumarum
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 6 puta
što se dogodilo s hypnom? vidim nema popularne žabe a i potpis je neki oproštajni???ima ko kakvu informciju?
da, dobro ste primjetili. Žaba se na vlastitu inicijativu odlučio odmoriti od foruma i neta. nadam se da će pokoji put navratiti i sve nas počastiti svojim društvom 
Što zanči da sada moramo još više biti jedni drugima potpora u savjetima i kod pomoći oko gljiva i uzgoja

Što zanči da sada moramo još više biti jedni drugima potpora u savjetima i kod pomoći oko gljiva i uzgoja

❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
Totalno pametna odluka, ja takodje vec duze vreme razmisljam da batalim net skroz, crpi energiju i dani prolaze za monitorom neradeci nista korisno.
A da organizujem vreme nema sanse jer kad sednem zdravo zivote..
A da organizujem vreme nema sanse jer kad sednem zdravo zivote..
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?