Da li se neko susretao sa pepelnicom na Salviji i da li ima preporuku za suzbijanje?
Salvia Divinorum Uzgoj
-
Re: Salvia Divinorum Uzgoj
Da li se neko susretao sa pepelnicom na Salviji i da li ima preporuku za suzbijanje?
- Sacerdos Dionysus
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 1 put
Moja žalfija, stara negde oko mesec dana... Čisto sam morao da je objavim da se pohvalim sa napretkom.

- Sacerdos Dionysus
- Ima zahvala: 3 puta
HITNO mi treba neki savet, Salvia mi je super napredovala ali sam juče video da joj je otpao jedan list a u podnožju listovi su poceli da trule!! Šta da radim??? Da li je zbog premalo/previše vode ili joj je flaša postala tesna??

-
- Ima zahvala: 11 puta
- antoniopavaroti
- Ima zahvala: 358 puta
- pohvaljen: 338 puta
...rekla bi moja baba.." ureko si je sine..ureko , nego veži crven končić , za zle oći.."Sacerdos Dionysus je napisao/la:HITNO mi treba neki savet, Salvia mi je super napredovala ali sam juče video da joj je otpao jedan list a u podnožju listovi su poceli da trule!! Šta da radim??? Da li je zbog premalo/previše vode ili joj je flaša postala tesna??
![]()
![]()

" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
- Otto Grunf
- Ima zahvala: 26 puta
- pohvaljen: 12 puta
Kakvi Premalo Vode, Pa Saksija Ti Pliva U Podmetacu... Pusti Par Dana Da Se Fino Osusi Zemlja.

Molim identifikaciju , liči mi na salviju divinorum.
POstavila sam bila slike na neki forum biologije i rekli su mi da je "neka menta"....
Inače seme sam donela sam Tasosa , onako iz nekog dvorišta pokupila sam seme sa sasušene biljke i ovog proleća posadila u saksije .. Ima neverovatno jak miris nešto između nane i matičnjaka... bila sam odustala od identifikacije .. ali naleteh na neke tekstove o bozanskoj kadulji ... pa rekoh mozda je to ..jer cvetove i ima kao kadulja , tj zalfija .
Pozdrav
Gotovo sigurno neka mačja metvica, catnip, rod Nepeta.
Salvia divinorum se ne razmnožava sjemenjem, ne raste lako ni prirodno u našim krajevima, i ima drugačiji oblik listova i stabljike.
Salvia divinorum se ne razmnožava sjemenjem, ne raste lako ni prirodno u našim krajevima, i ima drugačiji oblik listova i stabljike.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Evo da poreknem sam sebe, neki dan sam dobio 50ak sjemenki S. divinorum, što je velika rijetkost! Nemam nekog interesa za ovu biljku, ali jednostavno ta težina germinacije i uzgoja, i rijetkost sjemenki i biljka uzgojenih iz sjemenki je čini vrlo atraktivnom! Tako da sam jako uzbuđen i definitivno ću dat sve od sebe da mi barem jedna biljčica izađe i uz puno sreće poživi!
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”