Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
314
rank12
Ima zahvala: 58 puta
 pohvaljen: 143 puta

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la 314 »

to je to :thumbsup: 6500k, 12-12 :thumbsup: sve štima :thumbsup:
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
muscaria
rank5
Ima zahvala: 40 puta
 pohvaljen: 39 puta

Post Postao/la muscaria »

314 je napisao/la:to je to :thumbsup: 6500k, 12-12 :thumbsup: sve štima :thumbsup:
Hoće li mi to biti dovoljno svijetla? 9w je žarulja
Peace, Love, Sharing & Understanding
MoOonk
rank2
 pohvaljen: 1 put

Post Postao/la MoOonk »

I need help.. Od toliko truda da saznam sto vise informacija e pa sve me to pomalo sad buni.. Naime za pravljenje iglica od printa jel.. E vidio sam video gdje covjek od printa napravi 3 igle.. Voda u kojoj su spore je DESTILIRANA???? (i naravno kuhana sa staklenkom i to..sve sterilno to mi jasno..

nego znaci dali voda mora biti destilirana (imam je nije problem) i vidio sam da se stavi 1 puna igla hydrogena 3% i onda dvi te vode te napravi sprice..

imal bolji nacin??? dajte link nesto :)

Daj neko odgovor fast :D
314
rank12
Ima zahvala: 58 puta
 pohvaljen: 143 puta

Post Postao/la 314 »

pa ovako sam ja radio i to je točno po gajdu i uvijek mi je uspijelo.

1 dcl destilirane vode u manju čašu, zatvori al folijom. steliriziraj 1 sat u ex loncu. posti da se ohladi. u čistim uvjetima, u prostoriji di je sve čisto, zrak miran sa maskom i rukavicama, alkoholom obrisanim skalpelom i upalajčem, ubaciš tj. sastružeš print u vodu. uzmeš špricu par puta potegneš i naglo istisneš nazad da se spore pomiješaju sa vodom, kužiš. uzmeš onda špricu i napuniš 10 ml. imaš deset šprica i prije nego svaku napuniš uvijek malo uvuci u špricu i isprazni je nazad da promješaš spore. napuni deset šprica, voda bi trebala biti lagano ljubičastog tona sa sitnim komadićima spora. i stavi preko noći u frižider da se spore napiju vode, imaš deset šprica, to je za 100 tegli.

pod metodama uzgoja, u temi ..uzgoj na raži...ima za skinuti gajd od šprice do konzumiranja...
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
MoOonk
rank2
 pohvaljen: 1 put

Post Postao/la MoOonk »

znaci peroksid nepotreban..to je to..puno hvala :)
Beli mag
rank4
Ima zahvala: 34 puta
 pohvaljen: 31 put

Post Postao/la Beli mag »

Imam dva pitanja za iskusne. Prošlo je 7 dana od koloniziranje substrata, zanima me koliko je potrebno za pojavu prvih pinova jer još nema nikakvih naznaka pinanja? Vlaga je 90-100%, jednom dnevno provjetravam jer imam 15-20 rupa na kutiji. Micelij izgleda zdravo i mirišljavo, lampa je jedna mala stolna lampa sa neonkom na 12/12h (bijelo svijetlo, daylight, brijem da je barem 5200K)

Drugo pitanje s tiče "žutila" na miceliju. Koliko sam upučen radi se o tzv. "mic piss" kao nusprodukt probave. Da li bi me to trebalo brinuti?
Konstruktivna pitanja smetnutih umova
Morpheus
rank6
Ima zahvala: 4 puta
 pohvaljen: 18 puta

Post Postao/la Morpheus »

Ovo za pinove i mene interesuje, meni je 6ti dan kako sam stavio u box, kolonizovano je 100%, pa cemo vidimo.

Sto se tice zutih stvarcica- yup, kapljice su micelium piss, a osim toga moze i tamo gde je prvo izbio blago da pozuti (zuto-zlatno-braonkasto) od starosti. To je normalno, primetis jer vidis da to nije nesto odvojeno sto raste na micelijumu, vec je njegova promena boje i ne siri se kao kontaminacija.
Dakle, sve je OK kod tebe, ocigledno, sad samo cekanjeeeeeee. Znam kako je :D
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

'Mycelium piss', kako vi nazivate metabolite, je pokazatelj da se u unutrašnjosti micelij bori s nečim i da stvari ne stoje najbolje.
Ovom prilikom bih vas želio svih pozdraviti i poželjeti vam sreću u budućim projektima, na žalost ja više neću provoditi vrijeme ovdje kako bih vam pomagao. Zbogom.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
oseloth
rank13
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 64 puta

Post Postao/la oseloth »

Di ćeš hypno?
muscaria
rank5
Ima zahvala: 40 puta
 pohvaljen: 39 puta

Post Postao/la muscaria »

Stigla pošiljka sa FSREa, ali je koverta otvarana. Trebam li se zabrinuti?
Peace, Love, Sharing & Understanding
Odgovori