Psihodelici i vegeterijanstvo
Re: Psihodelici i vegeterijanstvo
Nije problem samo u B12 već i u vitaminima topivim u masti: A, D, E i K. E je možda najmanji problem, ali ovi ostali su veliki problem i za ljude koji jedu meso. Tu je i zink kojeg vegetarijanci ne dobivaju dovoljno.
http://www.westonaprice.org/vegetariani ... ficiencies
http://www.westonaprice.org/vegetariani ... ficiencies
- Beyond Le Fov
- Ima zahvala: 425 puta
- pohvaljen: 1455 puta
ulje od sjemenja konoplje jaaaaaaaaaaaaaako mnogo toga nadoknađuje kod onih koji ne konzumiraju meso. omege 3 i 6 ima u najsavršenijem omjeru od svih drugih ulja, elemente naše tijelo može apsorbirati jedino u organskom obliku, jako teško (ako uopće) ekstraktane ili sintetičke, npr. umjetni vitamini nemaju gotovo nikakvog učinka na tijelo i to je jedna od poznatijih stvari danas, ljudi ih sve manje kupuju.
Što se tiće kalcija iz mlijeka vrlo je upitno koliko ga ljudsko tijelo može apsorbirati, čak mi je dvoje doktora reklo da ljudsko tijelo kalcij iz kravljeg mlijeka nemože apsorbirati (michio kushi, čovjek koji je doveo makrobiotiku na zapad to također kaže), jedan mi je doktor reko da mlijeko čak vadi van iz nas kalcij. Ove reklame šta dodaju kalcij i vitamine u sve i svašta da bi djeca mogla rast bolje to je opasan bulšit, uključujući sve one dodatke prehrani iz apoteke.
Valja također znati da vitamin c u tijelo nemože biti apsorbiran bez simultanog uzimanja željeza, također kalcij mora ići s magnezijem inaće radi štetu.
voće, povrće, neki izvor energetske hrane i konopljino ulje je sve što je potrebno čovjeku za zdrav život
Što se tiće kalcija iz mlijeka vrlo je upitno koliko ga ljudsko tijelo može apsorbirati, čak mi je dvoje doktora reklo da ljudsko tijelo kalcij iz kravljeg mlijeka nemože apsorbirati (michio kushi, čovjek koji je doveo makrobiotiku na zapad to također kaže), jedan mi je doktor reko da mlijeko čak vadi van iz nas kalcij. Ove reklame šta dodaju kalcij i vitamine u sve i svašta da bi djeca mogla rast bolje to je opasan bulšit, uključujući sve one dodatke prehrani iz apoteke.
Valja također znati da vitamin c u tijelo nemože biti apsorbiran bez simultanog uzimanja željeza, također kalcij mora ići s magnezijem inaće radi štetu.
voće, povrće, neki izvor energetske hrane i konopljino ulje je sve što je potrebno čovjeku za zdrav život

Kad smo kod ulja i masti....najbolje ulje je Motul
...šala mala...ljudi u sibirskom gulagu su zna se bili najbolji primjer i test granice ljudske izdržljivosti ........ Masti su sveti gral za život ...... ljudima je davana svinjska mast u sibirskim gulazima ljudi su se oporavljali nevjerojatno brzo......vjerujem da mast igra ključnu ulogu u opstanku ljudskog života i funkicioniranju.... zato sam ja znatan napredak u snazi i opčenito u psihičkom stanju nakon 6 mjeseci vegetarijanstva osjetio u par dana nakon jedenja slanine ,špeka,svinjske masti itd.....jer jednostavno nisam mogao funkcionirati u ovakvom svjetu koji me okružuje bez da nemam mesa i masti u ishrani.....al opet kažem kao vegetarijanac sam se osječao premirno al velika je uglavnom razlika sada i onda dok sam bio vegetarijanac,uglavnom to je bio moj mali test.....nekako duboko u sebi kao da mi nešto govori kad sam prestao bit vegetarijanac da sam nekako sebi leđa okrenuo...jer znam nekako duboko u sebi da sam se super osječao i duhovno.....iako sam umjeren sada u jedenju mesa možda jednom dvaput tjedno...
Treba se jako disciplinirat za vegetarijanstvo i opčenito na ishranu bez mesa,tu treba biti karakter biti samouvjeren i čvrst sam samcat u svojim stavovima,jer ako je pojedinac izabrao vegetarijanstvo onda je i izabrao takav život i pomirio se s činjenicom da od onda živi život u potpuno drugaćijem smjeru nego kakvim je prije živio,budnijim životom rekao bih....
Htio bih doživjeti starost,pa čak i smrt u potpunoj kontroli svog zdravlja koliko mogu maksimalno svjesno,zato kako sam ušao več u 30-te sam sebi kažem ma zašto nebi opet lagano ostavio meso,može mi bit samo još bolje .... ...Sloboda je velik čovjekov križ ..
Kokosovo(hladno prešano) ulje je zakon kažu ...Volim maslinovo ulje i ribu... Peace

Treba se jako disciplinirat za vegetarijanstvo i opčenito na ishranu bez mesa,tu treba biti karakter biti samouvjeren i čvrst sam samcat u svojim stavovima,jer ako je pojedinac izabrao vegetarijanstvo onda je i izabrao takav život i pomirio se s činjenicom da od onda živi život u potpuno drugaćijem smjeru nego kakvim je prije živio,budnijim životom rekao bih....
Htio bih doživjeti starost,pa čak i smrt u potpunoj kontroli svog zdravlja koliko mogu maksimalno svjesno,zato kako sam ušao več u 30-te sam sebi kažem ma zašto nebi opet lagano ostavio meso,može mi bit samo još bolje .... ...Sloboda je velik čovjekov križ ..
Kokosovo(hladno prešano) ulje je zakon kažu ...Volim maslinovo ulje i ribu... Peace
Dok god evolucijom ili genetskim inžinjeringom ne dobijemo klorofil i sami proizvodimo svoje nutrijente, moramo jest organsku materiju, tj. druga živa bića, pa bile to životinje, lišće ili plodovi. A i tad bi se sigurno pojavili oni koji bi vikali 'svjtlost je svjesna!!' da bi se osjećali moralno superiorniji.
Mislim, to je jednostavan tok života, bilo je tako davno prije nas, a nastavit će se i dugo nakon što ljudska vrsta izumre. Bez uvrede svim vegetarijancima, ali cijeli taj pokret je samo razlog da se nesigurne individue osjećaju moralno superiorno i da mogu iz nekog razloga osuđivat druge. Ironično je što velika većina vegetarijanaca sebe naziva 'liberalnim'. Očito danas ta riječ znači nešto drugo nego što sam ja mislio, bazirano na svim 'liberalima' koje sam upoznao, najbliže značenje bi bilo 'ako ne dijeliš moje mišljenje si debil i zaslužuješ biti brutalno mučen i ubijen'.
Mislim, to je jednostavan tok života, bilo je tako davno prije nas, a nastavit će se i dugo nakon što ljudska vrsta izumre. Bez uvrede svim vegetarijancima, ali cijeli taj pokret je samo razlog da se nesigurne individue osjećaju moralno superiorno i da mogu iz nekog razloga osuđivat druge. Ironično je što velika većina vegetarijanaca sebe naziva 'liberalnim'. Očito danas ta riječ znači nešto drugo nego što sam ja mislio, bazirano na svim 'liberalima' koje sam upoznao, najbliže značenje bi bilo 'ako ne dijeliš moje mišljenje si debil i zaslužuješ biti brutalno mučen i ubijen'.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
- Beyond Le Fov
- Ima zahvala: 425 puta
- pohvaljen: 1455 puta
da, da, svakako ali definitivno ne cijeli, neki ljudi su vegetarijanci, naravno, zbog (možda prekomjerne, možda ne) empatije prema bićima koja pate, viću, urlaju, isijavaju energiju odvratne frekvencije koja ostavlja određene negativne učinke na svijest tih ljudi kad percipiraju ili zamišljaju taj čin.HypnoToad je napisao/la:Bez uvrede svim vegetarijancima, ali cijeli taj pokret je samo razlog da se nesigurne individue osjećaju moralno superiorno i da mogu iz nekog razloga osuđivat druge.
Kao što se već reklo u temi, možda su te dušice vegetarijanaca preosjetljive na "normalan" ljudski život (a normalan ljudski život kroz čitavu povijest, naravno podrazumjeva lov, uzgoj i klanje). a možda netko ima i drugačije ciljeve u životu i ne želi ostati "normalno" ljudsko biće s "normalnom" količinom osjećanja života, nego nešto više.
Znam da svaki mesojed u sebi zna kako nemože uspoređivati salatu sa recimo svinjom ili mačkom na razini normalne ljudske percepcije života, ali svejedno to čine u argumentiranju s vegetarijancima jer ne doživljavaju empatiju prema životinjama kao oni. Ali u isto vrijeme su upravu, i jedno i drugo i treće i četvrto... je život... na jednoj razini, jednoj dubljoj razini... a ako idemo još dublje dođemo do točke kad je sve jedno i svi smo jedno s beskrajnim pretapanjima energija milijon vrsta i oblika. Dakle postoji više razina istina, istinitost nečega ovisi s koje razine diskutiramo, s ljudske razine perceprije života, mrkva i mačka definitivno nije isto i samo hrana. Sa životinjske razine percepcije života sve jestivo jest samo hrana. A s razine jednosti diskusija ni nema smisla zar ne?
I od tih ljudi empatičara ima onih koji zbog želje za prekidom patnje životinja i iskorištavanja bića koja izražavaju emocije koje mi ljudi možemo percipirati i osjetiti kao naše, usmjeravaju svoj bijes na tlačenje mesojeda što nema nikakvog smisla jer nema učinka.
Vegetarijanstvo je nešto što se spontano mora razvijati u društvu ili se ne razvijati, to su osjećaji a ne intelekt, a svatko mora živit po svojim osjećajima jer je to jedino ispravno.
Ima puno vegetarijanaca sa puno raznih kombinacija ega i empatije. Ima nježnih dušica kojima je samo do empatije i ne žele sukobe, ima isto takvih ali s jednakom dozom borbe za promjenom, a na drugom kraju se nalaze oni s malo empatije i mnogo ega, mržnje i sukoba.
ništa nije bijelo
ništa nije crno
iako se čitavu povijest diskutira i ratuje kao da je sve bijelo i crno a samo jedno ispravno
a sve je zapravo šareno, često i bez bjele i crne, prepuno boja koje mnogi niti nemogu percipirati sve.
ova tema će biti vječno budna jer mozak stvarno može iskreirat puno raznih filozofija i stavova o tome što je živo a što ne, što je svjesno a što ne, što ima emocije a što ne. Što je ispravno a što ne, što je grijeh a što ne, što je prirodno za čovjeka a što ne.
čovjek je slobodno biće i njegov život se sastoji od odluka, i svaka od th odluka stvorit će mu određenu situaciju u životu koja će krojiti njegov život.
svatko ide svojim putem u životu i možda će vegetarijancu njegov način življenja omogućiti da postigne u svom životu ono čemu teži, oče svakako ako živi po svojim osjećajima. Isto tako mesojedu neće biti ništa lošije u životu i životnim ciljevima ako on osjeća da živi ispravno tj. u skladu sa svojim osjećajima ili odsustvom osjećaja.
Razlika u svjetovima ili paralelnim svemirima u glavama i tijelima vegetarijanaca i mesojeda je druga priča koja bi stala možda u kojih milijon knjiga diskusije.
kao da staviš zajedno jedno inteligentno biće s marsa a drugo s venere i oni idu raspravljat o tome što je život, što je ispravno i kako treba živit, i još k tome jezik kojim komuniciraju podložan je brojnim krivim interpretacijama. to je sukob dviju različitih svemira koji se nastoje stopiti u jedan, a to neide baš tako.
- Psychonaut
- Ima zahvala: 85 puta
- pohvaljen: 178 puta
Meni se svidjelo ovo "objasnjenje":
[media]link[/media]
[media]link[/media]
Pozivam te da budes moj ucitelj
-
Pozdrav svima!
postati vegetrijanac je jedini realan put u vlastitom duhovnom razvoju...kad on postoji, i to je za svaku pohvalu,međutim teško je shvatiti da postoje ljudi koji nisu nikad o tome ni razmišljali ili od same pomisli na vegetarijanstvo reagiraju isto:vegetarijanci-luđaci,frikovi,čudaci koje treba naučiti načinu na koji svijet funkcionira! na žalost večina ljudi je upravo takva!ja nisam više vegetarijanac jer je moja okolina(pogotovo moji najbliži)zahtijevala da se uključim u "normalan" svijet i život!istina bila sam malo previše udaljena od tog normalnog svijeta i zdravlje mi je bilo narušeno ali iz samo jednog jedinog razloga a to je droga&vegetarijanstvo,hrane gotovo da i nije bilo u mojoj svakodnevnici!odbijala sam jesti meso 2 godine i nije mi bilo teško,gadilo mi se,međutim nisam koristila nikakve nadomjestke ishrani,malo voća i povrća ili neki prilog je bio moja baza!mislim pa tko bi kuhal napušen a i bila sam mlada u to vrijeme,znala sam što je kuhača al nisam se baš znala njome koristiti,a roditelji su odbili podržavati me u mojoj "ludost"da postanem vegetarijanac!uglavnom nakon što me internista htel hospitaliziirati da putem infuzije dobijem ono što mi je potrebno, uz pritisak roditelja polako sam se počela skidati od svojih loših životnih navika,a s vremenom i od vegetarijanstva!nakon nekoliko god,sam se uspješno "izlječila" i postala sam vrijedan i odgovoran član društva!normalno obavljam svoje dužnosti,idem na posao,brinem se za baku,radim u svom malom vrtu i sve je savršeno u redu sa mnom osim što me nitko neće razvjeriti da je biti vegetarijanac pogrešno i da je to bila samo jedna od mojih prolaznih faza!radim i štedim i jedva čekam dan kad ću imat svoju kuću,sama ću je kupit!ne trebam supruga za to..ni tatu!bit će to moja kuča i moja sloboda i živjet ču onako kako ja želim i onako kako ja smatram da je ispravno!jedem meso jako,jako rijetko i kad pojedem osječam grižnju savjesti jer u sebi.. znam da je to pogrešno! 

nekad sam brijala na vegeterijanstvo i dosta dugo sam i izdržala,, ,, nakon tog nekog razdoblja kako sam više gacala po tim "duhovnim" sferama nekako sam zabrijala , da da ZABRIJALA da je vegeterijanstvo ptrebno da bi duhovni napredak (što god to značilo) bio brži,čuišći (meso-uzgoj-energije i te brije) i to je zapravo jedini razlog zašto sam razmišljala o vegeterijanstvu , no uvidjela sam da je to nebitno na mom tom nekom duhovnom putu, jer eto upoznala sma mogu baš reč močne čarobnjake, yoga učitelje, astralne lettače, osobe koje kanaliziraju a opet tu itamo kad osijete pojedu malo pršuta ako im primiriši, piletine ako tijelo traži,, u 2 godine dok sam bila vegge ma svako malo bi poželjela malo piceka, ali rekla bih si ne, i nakraju to je više ispalo kao mučenje, jer zapravo tijelu nisam dala ono što je tražilo,, jer zapravo treba samo to,, osluškivati svoje tijelo,, a meso mogu reć da je i korisno ponekad baš na tom duhovnom putu, kad ti se desi što se meni desilo, da sam previše otišla gore(žličica maslaca preeviše hihi) i jedno3-4 dana nisam se mogla spustiti dole hiper senzibilnost etc,, i onda me je komad piletine spasio i baš fino zatvorio i vratio dole da mogu normalo funkcionirati među ljudima(pošto sam bila u posijeti u zgu, da sam bila doma mislim da bi jošjednu žličicu maslaca smazala hehe), ,, ,, tako da vegeterijanstvo i duhovnost, netreba bit vegeterijanac da bi se putovalo astralima, komuniciralo sa raznim 5d bićima,,il čemu god naginješ i smatraš nekim svojim duhovnim putem,,, al mislim da kad bi barem 60% ovog svijeta bili vegetrrijanci ovaj planet bi bio zdraviji i mirniji... još samo jedno malo mišljenje od stotina u nizu,,
vjeruj i dalje u čvrste zakone materijalne stvarnosti.ti su zakoni potrebni da bi mogao živjeti.ali nemoj ograničiti svoje vjerovanje samo na njih.prihvati činjenicu da postoje i druge stvarnosti u koima vrijede drugačija pravila i zakoni...pan
Ovdje si me izgubila...White rabbit je napisao/la:Pozdrav svima!postati vegetrijanac je jedini realan put u vlastitom duhovnom razvoju...
Lako je danas biti vegetarijanac, sa uvozom, uzgojem u staklenicima, uređajima za održavanje mikroklime i td. Ali što su trebali naši preci s konkretno ovih područja, cijelu zimu i duboke snjegove preživjet na krumpiru i kupusu, bez suhog mesa, kobasica i ostalih mesnih proizvoda?? Da li su oni bili u krivu? Druga je stvar u Indiji od kuda potječu te vegetarijanske religije koje su danas prerasle u ovaj new age bulšit. To je tropski i subtropski pojas, njima nije bio problem hraniti se vegetarijasnki, jer zime nisu imali. Ali volio bi vidjet vegetarijance kada bi uvoz iz nekog razloga stao i ne bi više imali voća i povrća uzgojenog u toplijim krajevima, ma dam se kladiti da bi svaki od njih vlastitim zubima klao ovce nakon tjedan dana, 'moral' bi jako brzo bio zaboravljen pred gladi.
Da se razumijemo, ja preferiram biljnu prehranu, voće i povrće u izobilju, ali isključivo zbog kvalitete i hranjivosti tih namirnica. Ali jaja, pilići i povremeni komad kravice, brutalno ubijene, su mi neizostavni dio prehrane. Vi jedite što god hoćete, ali mi nemojte govoriti što je ispravno a što ne, i ne osuđujte oni koji jedu životinje. Prehrambeni lanac je činjenica kompletnog života, može vegetarijanska prehrana biti više osviještena, i sve je u redu s tim, ali kako sam rekao, ono što je omogućuje je kapitalizam. Tako da istovremeno biti vegetarijanac i anti-kapitalist nema baš nekog smisla...
Da se razumijemo, ja preferiram biljnu prehranu, voće i povrće u izobilju, ali isključivo zbog kvalitete i hranjivosti tih namirnica. Ali jaja, pilići i povremeni komad kravice, brutalno ubijene, su mi neizostavni dio prehrane. Vi jedite što god hoćete, ali mi nemojte govoriti što je ispravno a što ne, i ne osuđujte oni koji jedu životinje. Prehrambeni lanac je činjenica kompletnog života, može vegetarijanska prehrana biti više osviještena, i sve je u redu s tim, ali kako sam rekao, ono što je omogućuje je kapitalizam. Tako da istovremeno biti vegetarijanac i anti-kapitalist nema baš nekog smisla...
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”