Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Tengu
rank3
 pohvaljen: 1 put

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la Tengu »

ufff ...koliko grešaka ali dobro prvi grow je u pitanju tako da ...

Uglavnom čitao sam da suhi Verm ide na vrh zaštite radi tako da nisam siguran da sam pogrješio oko toga, u svakom slučaju hvala na odgovoru ;) ...
Amanitka
rank1

Post Postao/la Amanitka »

Baš vam havala puno ste mi pomogli sa perlitom, jos jedno pitanjce...gdje bi se mogla nabaviti raž u ZG po 4-5 kn kila...onako ko da se prodaje na veliko ?
sumasumarum
rank3
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 6 puta

Post Postao/la sumasumarum »

brzo pitanje, tegle su mi skoro ful bijele gledano po vrhu i sa strana, ali još nema ništa na dnu, i dno treba bit prekriveno da bi se krenulo dalje?
314
rank12
Ima zahvala: 58 puta
 pohvaljen: 143 puta

Post Postao/la 314 »

nisam bome nikad gledo dno tegle :)

kad mi je bilo sve potpuno bijelo znal sam da je sve kolonizirano. brijem da nije bitno dno..
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

Makni nekolonizirano zrnje s dna, samo micelij pomiješaj s vermikulitom il što već radiš, pazi da ti niti jedno zrno s dna ne dospije unutra.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
sumasumarum
rank3
 pohvaljen: 6 puta

Post Postao/la sumasumarum »

mislim da nije još trenutak i mislim da će i dno pobijelit jer sad na prvoj pšenici vidim da kreće mic i dole
po mom nekom sudu full kolonizacija bi trebala bit da je micelij obavio sva zrna
Tengu
rank3
 pohvaljen: 1 put

Post Postao/la Tengu »

Pozdrav svima,

naravno imam par pitanja pa bih molio da mi odgovorite ako je moguće
hvala unpr.

Dakle, da li se može zemlja nekako "ispeć" u Ex loncu da ne trošim struju bezveze jer je fakat skupa, ako da samu uspeš u lonac zemlju i sat vremena nakon što zapišti lonac ili ?!

Kod metode Cracked Corn Tek dali je moguče sljedeće, pošto imam cijela zrna a nemam mlin pri ruci, jeli moguće da se kuruza namoči preko noći i onda u velikom blenderu samelje toliko da nije ni previše a ni cijelo zrno, jer mi se neda tuć čekćem po zrnju ili sjeckati par sati u za jednu teglu :) ?!

Hvala još jednom unpr. pozz

Tengu
Khanabeast
rank1

Post Postao/la Khanabeast »

Bok ovako stigao mi je print i sve je spremno i imam par pitanja oko inokulacije i igle

Znaci sto tocno ja sad moram napraviti? Imam print na foliji od FSRE-a i imam spricu i sve, koji je najbolje postupak (za pocetnike) od pocetka do ustrcavanja spore sa iglom u teglu? Radim PK tek ako je to bitno, teglica od 1/2 pint(neznam kolko je to ona mala uglavnom). Znaci postupak kako napraviti spore s folije spremne za ustrcavanje u teglu?

Evo hvala unaprijed, sigurno mi netko moze pomoc
shroomko
rank14
Ima zahvala: 138 puta
 pohvaljen: 207 puta

Post Postao/la shroomko »

Imaš video Let's grow mushrooms. Preporučam da skineš cijeli video i pogledaš sve, konkretno tvoje pitanje je objašnjeno ovdje:
http://www.dailymotion.com/video/xrqcfr ... shortfilms

A i imaš guide na ovom forumu uzgoj na raži gdje je ista stvar objašnjena.

Treba ti glovebox, makar improvizirani. Najjeftinija varijatna je da sve radiš unutar prozirne vrećice za smeće. Ako ni ne znaš što je glovebox onda stvarno preporučam da obavezno pogledaš cijeli Let's grow mushrooms. To je nedgje 2 sata ja mislim.
Khanabeast
rank1

Post Postao/la Khanabeast »

shroomko je napisao/la:Imaš video Let's grow mushrooms. Preporučam da skineš cijeli video i pogledaš sve, konkretno tvoje pitanje je objašnjeno ovdje:
http://www.dailymotion.com/video/xrqcfr ... shortfilms

A i imaš guide na ovom forumu uzgoj na raži gdje je ista stvar objašnjena.

Treba ti glovebox, makar improvizirani. Najjeftinija varijatna je da sve radiš unutar prozirne vrećice za smeće. Ako ni ne znaš što je glovebox onda stvarno preporučam da obavezno pogledaš cijeli Let's grow mushrooms. To je nedgje 2 sata ja mislim.
Znam za glovebox da al necu kupovat plasticnu kuziju samo za to, ovo s vrecicom je dobra ideja, hvala
Odgovori