Naime, pošto živim u relativno "prometnom" stanu veliki problem mi je zadavalo sušenje gljiva. Glavni problemi kod tog sušenja su bili: kako osušiti gljive, a pritom ostati
inkognito.
Tu su bile opcije s onim kuglicama za skupljanje vlage, no igrom slučaja saldo je pokazao 0kn, a gljivice su bile tu, spremne za sušenje. I što i kako, prionuo sam se poslu. Prva stvar koje sam se sjetio bila je stvar koju sam prije par dana igrom slučaja popravljao. Napajanje od računala.
Hm. Metalna kutija. Dva ventilatora. Mora da je prozračno. Zanimljivo. I uhvatio sam se posla.
Našao sam jedno starije napajanje, nažalost ne duži format nego klasika..napajenje vulgaris.
Povadio sam sve iz kućišta, lijepo dezinficirao samo kućište i ventilatore(računala su prepuna prašine), zalemio međusobno ventilatore i spojio ih na stari punjač od moba od 6V (inače ventovi su namjenjeni za 12V, ali ovako je mnogo tiše) i unutra napravio postolje za gljive. I dobio u 20min alat za sušenje gljivica. Jučer sam stavio gljive u njega i nakon 18h gljive su bile poprilično suhe, još par sati i mislim da će biti taman.
Jedini nedostatak je činjenica da se količinski može sušiti malo gljiva, no moje su stale taman. Za ubuduće možda još stavim potenciometar za vrtnju ventilatora..a možda i jednostavno kada budem pri lovi uzmem kuglice za skupljanje vlage. No sve u svemu, osušio sam gljive, potrošio 0kn i malo se zabavio..a možda to nekome i pomogne iako je malo blesavo.