Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
.
Zadnja izmjena: Clipssy, dana/u 02.10.2013, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.
Introduce a little anarchy, upset the established order and everything becomes chaos
- Mary Jane.
- Ima zahvala: 19 puta
- pohvaljen: 39 puta
Kejsing i verm:
Ja sam radio tako da sam i dole stavio sloj vermikulita, pa onda kolonizirano zrnje i preko toga zaštitni sloj 1cm vermikulita...nema kontaminacija
Box - vlaga:
Nije problem, ali moraš zamjenit nekako perlit, možeš se koristit zemljom, staviš 2cm sloj zemlje koji prskaš i održavaš vlažnim. Možeš isto tako na dno stavit vlažne maramice, bilo šta...
Kapljice su jedino znak da je vlažno unutra...
Rupe na boksu - provjetravanje
Rupe na boksu ne treba bušiti, jedino ako nisi u mogučnosti svaki dan provjetravat kontejner, ako otvaraš i mašeš poklopcem 3-4x dnevno ne trebaju rupice. Dovoljno je otvorit na 30sec ali nije ti onda teško još par puta mahnut poklopcem a njima dobro dođe popravi situaciju...
Ja sam radio tako da sam i dole stavio sloj vermikulita, pa onda kolonizirano zrnje i preko toga zaštitni sloj 1cm vermikulita...nema kontaminacija
Box - vlaga:
Nije problem, ali moraš zamjenit nekako perlit, možeš se koristit zemljom, staviš 2cm sloj zemlje koji prskaš i održavaš vlažnim. Možeš isto tako na dno stavit vlažne maramice, bilo šta...
Kapljice su jedino znak da je vlažno unutra...
Rupe na boksu - provjetravanje
Rupe na boksu ne treba bušiti, jedino ako nisi u mogučnosti svaki dan provjetravat kontejner, ako otvaraš i mašeš poklopcem 3-4x dnevno ne trebaju rupice. Dovoljno je otvorit na 30sec ali nije ti onda teško još par puta mahnut poklopcem a njima dobro dođe popravi situaciju...
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla
Da li vlazne maramice u sebi sadrze alkohol? Da ne bi ta isparenja ubile micelijum...
Introduce a little anarchy, upset the established order and everything becomes chaos
- Mary Jane.
Ma najobičnije maramice ili wc papir namočeno s najobičnijom vodom...
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla
(HITNO) growbox izgleda ok a malo miriši na ustajalu vodu?!
Nabavio sam growbox (psilocibe cubensis mexicana) i sve je bilo super do jučer. Jučer se pojavio neki miris na ustajalu vodu. Malo sam izgleda previše špricao. Dezinficirao sam vrećicu alkoholom i miris je nestao iz vrećice ali je ostao u ovom dijelu di je micelij i gljive.
Vidim da nekoliko gljiva raste ispod prema dole. Još mu treba nekoliko dana do prve berbe. Ne znam šta da radim sada. Da li da:
a) uberem gljive dok su male odmah sad, operem micelij i potopim na 12 sati u vodu za drugi flush
b) iskopam nekako (kako?) ove gljive koje rastu ispod i pustim gljive da sazriju
c) ne radim ništa još nekoliko dana do prve berbe?
Molim savjet.
Vidim da nekoliko gljiva raste ispod prema dole. Još mu treba nekoliko dana do prve berbe. Ne znam šta da radim sada. Da li da:
a) uberem gljive dok su male odmah sad, operem micelij i potopim na 12 sati u vodu za drugi flush
b) iskopam nekako (kako?) ove gljive koje rastu ispod i pustim gljive da sazriju
Molim savjet.
.
Zadnja izmjena: Clipssy, dana/u 02.10.2013, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.
Re: (HITNO) growbox izgleda ok a malo miriši na ustajalu vod
inace je prije prvog flusha spricanje i nepotrbno jer supstrat ima dovoljno vode,osim mozda dok cekas pinove jer isparavanje s povsine ga potice, al tebi vec rastu kolko sam shvatioshroomko je napisao/la:Nabavio sam growbox (psilocibe cubensis mexicana) i sve je bilo super do jučer. Jučer se pojavio neki miris na ustajalu vodu. Malo sam izgleda previše špricao. Dezinficirao sam vrećicu alkoholom i miris je nestao iz vrećice ali je ostao u ovom dijelu di je micelij i gljive.
Molim savjet.
ostavi ne diraj nista i cekaj, samo zraci 2-3 puta dnevno
sretno

- Mary Jane.
Pa ono, svaki drugi dan ako ne i svaki, al bolje stavi sloj zemlje u još 2 jogurtice s vodom koju mjenjaš svaki dan da bude friška...
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla
.
Zadnja izmjena: Clipssy, dana/u 02.10.2013, 23:18, ukupno mijenjano 1 put.
- Mary Jane.
Predhodno se namoči u vodi, ima na forumu kako, malo potraži, ja sad ne stignem naći link
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla