AP sam počela vježbati još kao dijete, šopala sam se hrpom literature, zapisivala snove, izvodila rituale.,, i bila godinama ucviljena jer nisam uspijevala.
Činjenica je da ćete u knjigama naći hrpu tehnika koje uglavnom stvar samo zakompliciraju, vi nemate mentalni sklop koji ima autor određene knjige, stoga njegove tehnike nikada neće biti tehnike za vaš potpuni uspjeh.
Ali zato postoji magično bilje koje će vas poučiti o vama samima više nego ikoja tuđa riječ.
Stvar je mnogo jednostavna.
MJ.
Nakon svakodnevnog višemjesečnog konzumiranja napravite stanku. Ja uzmem oko mjesec dana, tri tjedna. Tokom te stanke lucindost tokom sanjanja je neizostavna. Paralize česte, a AP obična igra.
Bit će vam teže zaspati, naravno, ali vi ni ne morate zaspati, mora zaspati samo vaše fizičko tijelo.
Kada tijelo zaspe a svijest ostane budna osjetiti ćete paralizu, mislit ćete da vidite svoje ukućane kako vam ulaze u sobu, oni će vas ometati, puštat će glasnu glazbu, lupati po sobi, skidati pokrivač s vas, baš sve kako bi vas omeli. Ako im se odlučite suprotstaviti, osjetit ćete da se sa svojim fizičkim tijelom ne možete nikud maknuti, eventualno što možete pomaknuti su podlaktice, dlanovi, i glava lijevo-desno. Ti ljudi, ''ukućani'' ono su što se u ezoterijskim spisima naziva ''čuvar vrata''. Vaši pravi ukućani bave se svojim poslom i nisu u sobi.
Paraliza nije nešto od čeg se trebaš izbaviti, niti su čuvari vrata oni koji trebaju prestati s ometanjima. Sve što trebate jest PRIHVATITI trenutnu situaciju. Dakle prihvatiti one koji te ometaju i prihvatiti činjenicu da možeš biti potpuno svjestan bez da osjećaš svoje fizičko tijelo.
Nakon prihvaćanja, AP se dogadja spontano.
Paraliza nije preduvijet za AP. Ali apstinencija od biljnih darova(barem za mene) jest.
Kao što u trgovinu možeš ući pješke kroz vrata, ili autom kroz izlog; tako i u astral možeš ući kroz paralizu ili tokom običnog sna.
Već sam spomenula da je tokom apstinencije lucidnost povećana, to je ono što priželjkujemo jer tko ne bi htio raditi i isprobati sve ono što u materijalnom svijetu ne može? No takvo iskorištavanje lucidnosti nosi zamku, jer kada se osvijestite da ste u snu, vi poželite nešto, to nešto dobijete, ali zajedno s tim dobijete i nešto što niste željeli (kao i fizičkom svijetu) pa onda kontate kako na se tog riješite i upadate ponovno u vrtlog događanja zaboravljajući na svoju lucidnost a ona može ponuditi puuuuno više od ispunjavanja djetinjih želja.
Kada vam se dogodi trenutak lucidnosti, ono što prvo pomislite je: ''ja sanjam'' slijedeće što pomislite je: ''ja spavam'' dakle: ''ja sam u krevetu'' i probudite se. Pljas.,. Ode mast u propast. Pomoću misli, svojoj svijesti ste dali navigaciju do fizičkog tijela.
Dakle kada trenutak lucidnosti dođe vi slobodno pomislite ''ja sanjam'' ali ne mislite dalje, zadržite se na toj misli, samo na toj. Poželite samo gledati san, NE SUDJELOVATI, nego ga pasivno promatrati, baš kao da je trip. I let počinje.

Naš je cilj otkriti da smo oduvijek bili tamo gdje trebamo biti.