Moja malenkost je fljusnula prije 10-11godina. Te skoro poslije! Nekih 1-2godine kasnije.
Naručivao sam preko neta, Azarius. Pola kile gljiva, growboxe, efedrin, ayahuascu. ITD. I išlo je to nekih 5-6 puta. Dok jednom nisam zajebo i otišao van(ili prespaval) poštara. Tak da mi je poštar umjesto paketa donio plavu povratnicu. Ako dobijete plavu znajte da vas čeka SUP ambuš! Mislim ako nešto naručujete ili mjenjate prek pošte. Carina ne otvara sve..samo pošiljke koje su veče od određene cijene..500kn mislim te težine. Ali ako sumnjaju ili je došao dan kada svaki šesti paket otvore (na manje mislim) onda je loše po vas.
Došao sam po paket i prvo me je ženska stavila na čekanje. Ja sam uzbuđen bio..vugljiii. Nisam sumnjal niti malo! Nakon 30min dobim paket i izlazim iz glavne pošte a tamo 2 tipa, jedan SUP auto na jednoj strani ceste, drugi na drugoj. I još 3 Supovca na kutevima od 50-90-130 stupnjeva. Te poštar i carinik malo dalje pokraj auta. Rekli su mi dvojica, mi smo iz MUP-a, narkotici. Daj dečko otvori..paket.
Prvo..nikada ne otvarati paket! Drugo, nikada ne objašnjavati što je to! Dragovoljno predajte paket i branite se da neznate što je unutra i ako je droga da nečete to blizu svoje kože da ne postanete ovisni ili nedaj bože predozirate. Glupavi se pravite. Ja to nisam znao...otvorio sam paket i objasnio što je to unutra.
Prespaval sam u čeliji. Ujutro su mi pretresli stan-kuću. Pobrali kaktuse i epruvete. Koji bed...susjedi iz ulice ti dođu kao svjedoci...dvoje nepristranih mora biti svjedoka dok oi kopaju da vam nebi bilo podvaljeno..!
Ukratko...prvo sam dobio prekršajnu...na prekršajni sud. Kako nisam radio, jedva punoljetan, dobio sam kaznu od 1000kn. TO JE PO STAROM ZAKONU!
Godinu i 11 mjeseci kasnije došel je kazneni sud. Dobil sam (uz iskreno kajanje i da se neče ponoviti) 10mjeseci zatvora. To se je preinačilo u 2 godine uvjeta sa perol officirom. Koji me pratio sljedeće 2 godine. PONAVLJAM!! STARI ZAKON!
Veće količine, one koje se smatraju za prodaju uvijek se kažnjavaju zatvorom. Barem 6mjeseci. Uvjetna samo u iznimnim slučajevima.
A društveni rad...čuo sam da samo ženske to dobivaju. Jer uglavnom su pokraj "face". I fali zatvora za ribe.
I još nešto, suludo je ali istinito....goni vas se prekršajno(novčano) također kao i kazneno(zatvor). Jer je 173 zakon i prekršaj i zločin...pa ga jebi!