Perlit
- Homunculus
- Ima zahvala: 46 puta
- pohvaljen: 38 puta
Re: Perlit
Hvala oseloth!
Mislim da je dobar taj Agroperl jedino proveri krupnoću, brine me što piše da je to pesak, perlit bi trebao biti malo krupniji (nepravilne kuglice 1-2mm)
.
Inače što se tiče nabavke perlita ne mogu da ti pomognem pošto sam iz Srbije, ja sam uzeo u Hidroponici. Mozda oni mogu da ti pošalju (mada verujem da možeš da se snađeš i za nešto bliže kad je slanje u pitanju).

Mislim da je dobar taj Agroperl jedino proveri krupnoću, brine me što piše da je to pesak, perlit bi trebao biti malo krupniji (nepravilne kuglice 1-2mm)

Inače što se tiče nabavke perlita ne mogu da ti pomognem pošto sam iz Srbije, ja sam uzeo u Hidroponici. Mozda oni mogu da ti pošalju (mada verujem da možeš da se snađeš i za nešto bliže kad je slanje u pitanju).
“Stop consuming images and start producing them.”
Terence McKenna
Terence McKenna
oseloth je napisao/la:Gdje si našao perlita. Nema ga nigdje za kupiti
Jel ovaj dobar
http://www.eurovrt.hr/default/proizvodi ... g-10l.html
ja ga uvijek kupujem u bauhausu i uvijek ga ima, sad, mislim da svaki veci grad ima vec bauhaus pa i ako niste u gradu kao ja mozete se zaletit do prvog....
sretno

....it didn't make any sense.....
Kako si izvadio raz iz posuda...ako mozes da napises bio bi zahvalansometimes je napisao/la:evo nikaj......![]()
ja ti radim ovako, na dno posude stavim perlit debljine nekih cca. 6cm koji sam prije namocio - kako sam ga namocio, stavim ga u cjedilo (ono za tjesteninu ili tako nesto) i pustim da voda teče preko njega, malo ga zavrtim da se svagdje smoci i hop na dno posude, tako par puta dok ne popunim sve u određenoj debljini.....
.....sad, ja stavim na perlit komad alu-folije i na to posudu sa razi ili kejk ili sta ja znam, ne treba biti u zraku ili ti odvojeno od perlita, jedno na drugo.
meni zna, kad je novi perlit, izdrzati svih par flusheva, sa time da kad spricam gljivice(na nogama) onda spricam i po perlitu.....
kad ga tako iskoristis mozes ga stavit u pecnicu na 200 stupnjeva i malo dezinficirat i spreman je za drugi put, da ne kupujes novi
evo da ti dam masu, kako kazu kosooki bolje jednom vidjet nego sto puta cut
evo kako izgleda perlit ispod kejkova:
i ispod posuda sa razi:
naravno kad su jos bile ove sa razi u posudama onda nisam niti stavljao na foliju nego fino direktno, ali kad sam ih ovako izvadio jer su mi rasle i sa strane onda sam ih stavio na foliju

Znam da je pitanje za sometimes, ali pojasni malo ako možeš? Misliš kako je izvadio ove blokove? Pretpostavljam okrenuo ih na ruku i sami ispadnu.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Na to sam mislio...Znaci dovoljno je okrenuti posudu da sklizne van...Posude su mi od providne plastike pa me brine da gljive ne krenu sa strane i ne istrule...zbog toga sam pitao.
Nece strunut...i moje su posude prozirne i rastu sastrane, ali jednostavno kad berem, okrenem posudu, poberem sve sa strane (naravno cistim rukama) i vratim nazad u posudu... dunkati pozeljno
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
Pitanjce! Dali je ekspandirana glina dobra kao alternativa perlitu? a vermikulitu? ili je uz rižu verm neophodan?! i dali je oke ako smeđu rižu smeljem na granulaciju 2-4 mm umjesto brašna?
hvala!