Mojoj malenkosti nije uspjelo "od sutra" prestati, iako sam izdržao jedan period od dana kad sam napisao poruku. (pogledati par postova gore) Prestao sam potpuno par mjeseci unazad od sada. Do tog trenutka prestanka sam često bio u situaciji da ne zapalim po nekoliko tjedana ali sam uvijek popuštao. Nema više toga. Bio sam prije tjedan-dva u prilici opet zapaliti, nema šanse, sad su mi postale odbojne. Dobrim dijelom zato što se krećem u okolini u kojoj nema pušenja i smrada cigareta. Tu i tamo na ulici sretnem nekoga i onda shvatim kolko zapravo cigarete smrde i kolko je to sr***e štetno. Bio sam svjestan da su štetne i dok sam pušio, ali energija mi je bila nisko i bio sam u društvu pušača skoro stalno.
Savjet onima koji žele prestati:
- bavite se nekim tehnikama disanja (pranayame, kriye, ... )
- yoga položaji su zakon

- usmjerite pažnju 'na unutra' i budite svjesni svog tijela
- fokusirajte se na dah i budite svjesni svog daha (svaki udah donosi život, svaki izdah je smrt. ko vam garantira da ćete ponovo udahnuti? dišemo automatski, nesvjesni načina na koji dišemo. znate li da je delfinima disanje svjesna akcija? itd..)
- podignite svoju energiju / vibraciju (mislim da je samo ovo dovoljno za prestanak)
- nema ljepšeg zvuka do zvuka vašeg daha dok dišete ujjayi (Ujjayi breath means "victorious breath". - Wiki, Ujjayi breath)
Tjednima sam iskašljavao i ispljuvavao crne, žute, smeđe ne znam kako bih to nazvao.. I dalje mi se zna desiti da izađe nešto, ali imajte na umu da je to nakon mjeseci kriya i raznoraznih tehnika disanja, da ne idem previše u detalje. Prvih par mjeseci disanja hropćete i zvučite kao pokvareni motor ili nešto, ali pokvareno u svakom slučaju.. Poenta je da lagano postajete svjesni koliko ste zapravo zatrovani.
Znam kakav je osjećaj kad želite zapalit nakon perioda nepušenja, ali nema boljeg od toga da znate da je to iza vas

Da ne bude zabune - nisam protiv cigareta, nadišao sam ih

Sjećam se jednom, mali sam bio, rekao sam staroj da ću početi pušiti samo da drugima pokažem da mogu prestati. Skoro sam batine dobio... Sad kad se toga sjetim, mogu samo reći - i did it

Sretno svima.