A što se tiče informacija na netu - meni je iz istog razloga uginuo kaktus, mali ali predivni kojeg sam kupila prošlo ljeto a živio je samo par mjeseci - madagaskarska palma ili kaktus palma (Pachypodium), divan je bio i baš mi je bilo žao. Previše sam ga zalijevala jer sam gledala upute na netu i na svakoj stranici i forumu sam našla drukčije informacije, ljudi su pričali da ga zalijevaju svaka 4 dana, a trebalo ga je svaka 2 tjedna zalijevat (da čak i preko ljeta, voli bit na suhome).
Savjet - proguglajte više stranica i više izvora i probajte procijeniti koliko su stranice stručne, i da li se ljudi koji daju informacije kuže u biljke, ili je to rekao susjed Franjo (ili netko treći) ko je nabavio biljku a zapravo nema pojma kaj da s njom radi. Dobro je nabavit i neku knjigu o sobnim biljkama ili pitat informacije u cvjećanicama, gdje se prodaju.
Što se tiče adama.. mislim da taj list nije otpao prirodno (jer se nije osušio), znači ili su nametnici (špricam ga stalno i dalje) ili nešto treće. Nisam znala da po zimi treba bit na hladnom, malo mi je to čudno s obzirom da je tropska biljka i moj stoji u sobi cijelo vrijeme (na sobnoj temperaturi), ne mogu ga ostavit u garaži, jer nema dovoljno svijetla a i ovako se lakše mogu brinut za njega. Ma mislim da je to sve bilo zbog nametnika, i da će sad napokn biti bolje kad ga stalno špricam, jer do sad mu niti jedan list nije otpao i rastao je normalno na višim temperaturama i s više vode i vlage (listovi su mu ful veliki). Iz zemlje mu rastu još 4 mala nova listića i stalno dobiva nove, a stari praktički ni ne otpadaju. No, uvažit ću savjet, pa ako još bude bilo problema ću razmislit o premještanju.