Veliko hvala za ove odgovore obojici i tebi i Tainu!!Red Weed je napisao/la:Slazhem se u nekom pogledu s Ninti no koliko sam ja shvatio te filmove rjesenja su na samom pladnju, zapravo po meni ti filmovi su samo kucanje na vrata samoizgradnje covjeka i kako sto efikasnije izgraditi okolish za prebivaliste covjeka...
Ni jedan ni drugi ne pruzaju konkretno rjesenje i u tom pogledu su negativni no s druge strane i jedan i drugi potichu na razmisljanje pomochu pitanja sto je po meni dobra strana ili dobra ljudska osobina.
Ne svidjaju mi se ni jedan ni drugi bar u ovom trenutnom stanju u kojem sam sad gdje odbacujem sve studije, filozofije i religije jer ne nalazim dobar izlaz u njima. Iako sam se u jednom trenutku nasao u oba filma i nebrojeno ih puta pogledao, samtram da su oba za mene odradili svoje po izlasku i to je bilo to...
Venus projekt me se dopao ali ne kao rjesenje vec upravo kao vrata u daljini koja samo treba otvoriti i to cak ne na globalnoj razini vech na razini pojedinca... Sto je druga problematika po meni ovih filmova globalno (bljak). Misli lokalno djeluj globalno
Kada uhvatite malo vremena pogledajte film "Thrive" mozda u njemu pronadjete neka rijesenja... naravno mozda i ne! No u svakom slucaju mislim da vrijedi pogledati.
Jos jednom veliko hvala svima koji su participirali u ovoj diskusiji... ako se to i moze zvati diskusijom!

Evo ga tu je link... da vam bude lakse!
[media]link[/media]
Wotan