Uzgoj ostalih vrsta gljiva
Re: Uzgoj ostalih vrsta gljiva
Meni se nisu svidjele, uopće. Pogotovo miris, ali ni okus. Ali mogu razumjeti kako bi se taj okus dobro uklopio u kinesku ili japansku kuhinju.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Imam pitanjce, dali je moguč uzgoj bukovace na bagremu i dali se kod uzgoja u vrecama moze koristit sjeno?
-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
Moze u vrecama sa senom ali nisam siguran da li moze na bagremu, ja sam skoro uzgojio u vrecama sa piljevinom bukve. Prilicno lagano.
Samo ako radis na veliko gajenje onda je malo tesko sterilizovati tu svu slamu, ili mozes kuvanjem ili da upotrebljavas hemikalije.
Imas dosta tema o ovome na poljoprivrednim sajtovima..
Samo ako radis na veliko gajenje onda je malo tesko sterilizovati tu svu slamu, ili mozes kuvanjem ili da upotrebljavas hemikalije.
Imas dosta tema o ovome na poljoprivrednim sajtovima..
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
da ok, kemiju ne hvala
. Al mislim inace se koristi slama al ovo je sjeno..

Neki dan u šetnji sam naišao na neke gljive kako rastu na komini (ostaci maslina nakon prerade). Palo mi na pamet da bi se eventualno to moglo iskoristiti za supstrat i isao na net vidit ima li već štogod o tome. I zbilja ima. Rađena istraživanja u pravom smislu riječi. Jedno koje sam proučio je rađeno na raznim sojevima bukovača i na jablanovači. I pokazalo se da je u mješavini sa slamom u u određenom postotnom rasponu urod dobar.
Sad, ovo me zanima
Komina je ostatak koji ustvari predstavlja problem prerađivačima. Ima ga u ogromnim količinama i njegovo zbrinjavanje nije baš dobro za okoliš. Bar ne ovdje...
Jablanovača... Stari Rimljani su je uzgajali, iz ovih je područja, ukusna i cijenjena...
Mogućnosti koje vidim su mi privlačne. Uzgoj na otvorenom bez nekih velikih ulaganja, a iskorišteni supstrat je praktički proizvod za sebe. Kratkim kompostiranjem se dobije zdrav i dobar dodatak zemlji....
BE gljiva nije onda toliko ni bitan. Prostora i komine ima koliko god treba...
Ima li nešto u svemu tome, ili je sanjarenje?
Ako ima neko kakav savjet ili prijedlog za neki probni pokušaj ili već što
Sad, ovo me zanima
Komina je ostatak koji ustvari predstavlja problem prerađivačima. Ima ga u ogromnim količinama i njegovo zbrinjavanje nije baš dobro za okoliš. Bar ne ovdje...
Jablanovača... Stari Rimljani su je uzgajali, iz ovih je područja, ukusna i cijenjena...
Mogućnosti koje vidim su mi privlačne. Uzgoj na otvorenom bez nekih velikih ulaganja, a iskorišteni supstrat je praktički proizvod za sebe. Kratkim kompostiranjem se dobije zdrav i dobar dodatak zemlji....
BE gljiva nije onda toliko ni bitan. Prostora i komine ima koliko god treba...
Ima li nešto u svemu tome, ili je sanjarenje?
Ako ima neko kakav savjet ili prijedlog za neki probni pokušaj ili već što
Jebivjetar