Sušenje i Čuvanje gljiva

Temperatura, vlaga, svjetlo, ventilacija, casing...
Odgovori
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Re: Sušenje i Čuvanje gljiva

Post Postao/la HypnoToad »

Pola grama suhih, imaju veliki udjel psilocina koji se djelomično razloži sušenjem, tako da te nekad 3 grama svježih može razbacat posvuda...
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
wizard.hannah
rank6
Ima zahvala: 35 puta
 pohvaljen: 16 puta

Post Postao/la wizard.hannah »

dr.manijak je napisao/la:
HypnoToad je napisao/la:Da, to je stvarno prava gljiva, ima odvratan okus i moraš je progutat punu šaku! :rolleyes:
Za razliku od Panaeolusa koji imaju odličan okus i treba ti otprilike 0.5 grama za jak trip.

E moram da pokusam njih da gajim, ali moram.

0.5gr sveze ili osuseno jedna doza?

Panaeolus uzgoj nije poput shake and bake in the car meth production! Zeznutije i vraški labavo! Na travi se uzgajaju ili dreku...Al zar Azaurences nisu the best of shrooms? Svi siteovi i statistike daju +++ za Azurences! Al opet...njet jedne i druge robal...u biti Panas jesam(sitne male bubljice?)
Problem je pojest 15 gljiva...jer nakon 10kom na prazan želudac(još cuga ili MAOi)zna doći do...bljuč i grč. Ali ja navijam za friške! Bolje su mi...empatogenije i euforičnije. Pimpulivimpulii. :mushroom: :thumbsup:
You're traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind; a journey into a wondrous land whose boundaries are that of imagination. That's the signpost up ahead — your next stop, the Twilight Zone.
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

Da, panaeolus je malo zeznut, ali nije nemoguć, kada se osiguraju neki bitni uvjeti, i kada se pazi da sve bude kako treba, onda će uspjet bez problema. One ne opraštaju nemar kao cubensis. Pošpricaš pinove, za 30 sekundi su abortirani i plavi. Vlažnost se spusti ispod 80%, odmah se osuše. Nisu u terariju s rupama i redovnom izmjenom zraka, opet abortiraju. I još tako neki detalji. Kada se osuše su sitne tanke bijele gljivice.
Azurescens ima reputaciju kao najjača i najbolja gljiva, ali ja smatram da to nije točno. A taj mit je krenuo kada je Stamets objavio podatke neke analize koju nije sam napravio u svojoj knjizi.
Kasnije, uglavnom po iskustvima sakupljača, je došlo do zaključka da su svi razlagači drva otprilike jednako jaki, cyanescens, azurescens i subaeruginosa su najpoznatiji i najčešći, ali cyanofriscosa, ovoideocystidiata i baeocystis su navodno još jači.
A što se tiče azurescensa, dosta je reportova da možda sadrži neki neurotksični spoj koji može izazvati privremenu paralizu tijekom tripa.
Ali azurescens je jedna od najljepših gljiva uopće, to joj se nemože poreći!!
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
dr.manijak
rank14
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Post Postao/la dr.manijak »

Sve gljive iz predhodnog flesa sam totalno osusio ubacio u kesu izbacio vazduha koliko sam mogao i ubacio u zamrzivac na -3 ili -4, i tako stoji.

Koliko realno mogu tako da stoje, a da budu iole jake?
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Red
Moderator
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 704 puta

Post Postao/la Red »

ima da budu tip top jako dugo vremena, ne brini nista. znala sam cuvati neke i godinu dana na takav nacin, nikad nisam primijetila da su nesto oslabjele, a primjetila bi to sigurno posto uvijek malo konzumiram :)
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
jtrax
rank5
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 6 puta

Post Postao/la jtrax »

ja sam sebi nasao odlican sistem za susiti.bez grijanja dodatnog i ventilatora itd. ne zuri mi se nikud sa tim pa sam odlucio na sporiji proces. nije nesto hitech ali radi savrseno. uzeo sam jednu obicnu široku plasticnu posudu i aluminijsku mrežicu za komarce..ima toga za kupiti u svakom agro centru.naguzvao sam malo te mrezice i stavio na dno posude. na to sam bacio pedesetak dessicanta silice gela (vrecice koje se nadju u kutijama s patikama). poznam lika koji radi u ducanu s patikama pa sam uzeo cjelu vrecu toga :). i preko toga sam stavio jos jedan ravni sloj mrežice kao površinu na kojoj se susi.. gore stane oko 200g svježih bez problema tako da svaka ima malo prostora za sebe. stavim na ormar gdje je topliji zrak i za 3 dana vrecice izvuku veliku kolicinu tekucine. ja jos ostavim 4 dana nakon toga da budem potpuno siguran i one su hrskave i spremne za skladistenje.ili koristenje :).. nakon toga stavim ih u zip vrecice i u zepterovu vacsy posudicu iz koje izvucem zrak i pospremim.. jednostavno ali efektno

http://imageshack.us/photo/my-images/864/img0838k.jpg/
Mary Jane.
rank9
Ima zahvala: 19 puta
 pohvaljen: 39 puta

Post Postao/la Mary Jane. »

Beyond je napisao/la:Dok je ljeto to je sasvim dovoljno ali je najbolje složit sušilicu od kartonske kutije, nabavit dva venta za kompove da jedan puše u kutiju, drugi van, spojit ih na adapter na 5-7 volti i to je to.
Dali da na dno kutije raširim wc papir ili papir za ruke ili samo na karton?
Kakva podloga je najbolja...?
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
dr.manijak
rank14
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Post Postao/la dr.manijak »

Nije ti potrebna nikakva podloga ako vec drzis u kutiji, to su gluposti, tj nisu ali jesu.

Dovoljno je da ih stavis na bilo koje mesto u kuci od poda do kacenja na plafon, samo da nisu izlozene direktnom suncevom zraku.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
drimena
rank3
Ima zahvala: 4 puta
 pohvaljen: 1 put

Post Postao/la drimena »

a sta mislite,bi li bilo ok da ih samo rasporedim na jedan peskir,postavim na sto i pustim klimu iliti air condition da puva.nisam nikad probao ali mi se cini da bi bilo efikasno,a?
Download complete
wizard.hannah
rank6
Ima zahvala: 35 puta
 pohvaljen: 16 puta

Post Postao/la wizard.hannah »

Ručnici nisu zahvalni. Novinski papir je bolji. Lagano ventilator ili klasičan propuh.
You're traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind; a journey into a wondrous land whose boundaries are that of imagination. That's the signpost up ahead — your next stop, the Twilight Zone.
Odgovori