Kontaminacije

Temperatura, vlaga, svjetlo, ventilacija, casing...
Otto Grunf
rank3
Ima zahvala: 26 puta
 pohvaljen: 12 puta

Re: Kontaminacije

Post Postao/la Otto Grunf »

Ja Imam Osjecaj Da Sam Proklet Sa Ovim Glivama... Ne Uzvracaju Mi Ljubav Koju Im Ja Poklanjam.
Prvi Put Sve Propalo Zbog Wet Spot-a Koji Se Javio Na Razi U Teglama, A Sad Mi Se Problem Javlja Na BRF Kejkovima. Evo I Kako To Izgleda.

http://i768.photobucket.com/albums/xx32 ... 030676.jpg
http://i768.photobucket.com/albums/xx32 ... 030670.jpg
http://i768.photobucket.com/albums/xx32 ... 030671.jpg
http://i768.photobucket.com/albums/xx32 ... 030672.jpg
http://i768.photobucket.com/albums/xx32 ... 030674.jpg

Boja Je Kao Da Sam Posuo Kakao Po Vrhu, Nije Zelena.
Sta Bi Mogao Biti Uzrocnik Ovoga I Kako Da Izbjegnem Stvaranje Istog U Sljedecim Pokusajima?
HypnoToad
Moderator
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1209 puta

Post Postao/la HypnoToad »

Ne vidim dobro sa slika... Dal je to smeđe rižino brašno ili plijesan? Bit će da su ili bakterije ili aspergillus. Al nevidim dobro.
Dal uopće imaš sloj suhog vermikulita na vrhu, ili bilo kakvu zaštitu od vanjskih utjecaja?
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
mr. gljiva
rank11
Ima zahvala: 37 puta
 pohvaljen: 97 puta

Post Postao/la mr. gljiva »

Vermikulita nema, a smeđe mi se čini dobro natopljeno nekolonizirano brašno...vide se bakterije na stijenkama stakla :-\
skuliran do jajc :thumbsup:
Otto Grunf
rank3

Bio Je Sloj Suhog Vermikulita Na Vrhu Koji Je Sad Ili Nestao Ili Ga Je Ovo Sivkasto Progutalo.
Sve Je Uradjeno Kako Treba :-? , Cak Sam Kompletan Kejk Sterilizovao I Od Tad Nije Otvaran. Samo Sam Spore Ubacio.
Ovo Mi Se Pojavilo Na 2 Od 6 Casa. Jedna Je Potpuno Kolonizovana, A Ostale Su Dosle Do Pola.
Da Nije Greska U Sloju Suhog Verma Odozgo, Njega Prethodno Nisam Sterilizovao... Mozda Sam Trebao?
Red
Moderator
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 704 puta

Post Postao/la Red »

hmmm..meni sve to nekako gnjecavo izgleda, ocito mix nije dobar i desava se sranje. gornjeg sloja niti nemas, nemam pojma kako je mogao nestati, gdje?!

nece to nista nastaviti, meni je to sve za baciti... no ako netko ima neku ideju, samo nek kaze :)
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Otto Grunf
rank3

Frljacnem Ti Ja Casu U Rernu(nebi li je kao spasio) A Ona Se Jadnica Rascvjetala :))
Ostale 4 Su Vidljivo Prekrivene Vermikulitom I Polako Napreduju.
:-ss Da Bar Jedna Uspije...
Dva Pitanjceta Na Koje Nikako Da Nadjem Odgovor:

1. Da Li Gornji Sloj Vermikulita Mora Biti Sterilan?
2. Da Li Kejkovi Moraju Uvijek Biti Zatvoreni U Nekakvom Terarijumu, Cak I Kad Gljive Pocnu Rasti I Dobijati 12/12 Svjetlo?
Malo Off Ali Sta Sad
Red
Moderator

Post Postao/la Red »

bilo bi pozeljno sve sterilizirati. no znam neke koji ne striliziraju...

kejkovi moraju biti zatvoreni u terariju jer jedino u terariju mozes stvoriti optimalne uvijete kao sto su vlaga i temp, sto u nekoj sobi nebi mogao napraviti... bez toga nema gljiva. nije samo svjetlo bitno... tebi je cilj sve uvijete postimati da potaknes kejk na pinanje, bez odgovarajuce temp, vlage i svjetla nema magije ;)
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Otto Grunf
rank3

Hvala Kraljice :)
popularni

Post Postao/la popularni »

Pozdrav ljudi!!!

Evo ja sam svoje teglice ostavio 7 dana netaknutima. i.. u 2 su se počele stvarati neke zelene "Ćuftice" (možda koju sliku stavim), pa sam ih naravno bacio.. e sada u 2-3 druge micelij izgleda vrlo zdravo, samo se kao kroz njega naziru djelovi tamno plavo/zeleni, sada ne znam da li je to neka kontaminacija ili je micelij dobio tu boju radi doticja s vodom (jer je stalno temperatura varirala od 20-25C). staviti ću sliku za koji dan kada se još malo razvije..

i na dnu 2 tegle se vide neki žučkasti djelovi, a to mislim da ye mic pyss..(koliko sam uspio usporediti sa slikama s interneta)

ako netko može ovako naslijepo što napisati..neka izvoli.. :D
Red
Moderator

Post Postao/la Red »

mozes samo baciti sve, sve sto si naveo zvuci krajnje sumnjivo... sve ono sto ne bi trebao imati u tegli ;) vise srece drugi put...dobro osusi zrnje, jer imas viska vode, otud ono zuto dole gnjecavo. nakon sterilizacija tegla treba biti gotovo suha unutra... visak vode van odmah dok je sve vrelo ;)

mos i baciti sliku, sto da ne :D
Odgovori