Lov na Psilocybe u divljini
-
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 3 puta
Re: Lov na Psilocybe u divljini
Imam jedno pitanje. Pokusao sam da skinem print sa mnogo ovih serbica koje sam nasao, ali daju bas slab print. Probao sam i stare i mlade ali nijedna nije dala jak print. Ostavio sam ih i po preko 12 sati i dalje nista. Da li one jednostavno ne izbacuju mnogo spora ili ja negde gresim?
- storm.raver
- Ima zahvala: 97 puta
- pohvaljen: 333 puta
Cao nasumicni. Gresis tako što su ti mnogo suve. Nakvasi klobuk sa malo vode i uzmi mladje primerke. Prekrij nekom posudom i nakvasi oko pecurke malo da bude vlazno. Ja sam uzeo sto printova svi su jako crni i jaki sa primesama ljubičaste.nasumicnoime je napisao/la: ↑21.11.2020, 13:02 Imam jedno pitanje. Pokusao sam da skinem print sa mnogo ovih serbica koje sam nasao, ali daju bas slab print. Probao sam i stare i mlade ali nijedna nije dala jak print. Ostavio sam ih i po preko 12 sati i dalje nista. Da li one jednostavno ne izbacuju mnogo spora ili ja negde gresim?

-
To mi je i palo na pamet. VIdeo sam nekog na internetu kako stavlja kapljice vode na sesire kad ih stavlja da printaju. Veceras idem u lov pa ako budem sta nasao uzecu dobre printove pa onda pokusati da malo prosirim te spore oko mesta gde sam ih nasao. Hvala na odgovoru.storm.raver je napisao/la: ↑21.11.2020, 13:10Cao nasumicni. Gresis tako što su ti mnogo suve. Nakvasi klobuk sa malo vode i uzmi mladje primerke. Prekrij nekom posudom i nakvasi oko pecurke malo da bude vlazno. Ja sam uzeo sto printova svi su jako crni i jaki sa primesama ljubičaste.nasumicnoime je napisao/la: ↑21.11.2020, 13:02 Imam jedno pitanje. Pokusao sam da skinem print sa mnogo ovih serbica koje sam nasao, ali daju bas slab print. Probao sam i stare i mlade ali nijedna nije dala jak print. Ostavio sam ih i po preko 12 sati i dalje nista. Da li one jednostavno ne izbacuju mnogo spora ili ja negde gresim?
- storm.raver
Srećno u lovu !! Ima ih i dalje, ja isao da trazim bukovacu al nisam se bas usrecio pa sam nabrao saku serbike ( ovaj put sam ih i ja nasao u crnogorici )nasumicnoime je napisao/la: ↑21.11.2020, 13:02
To mi je i palo na pamet. VIdeo sam nekog na internetu kako stavlja kapljice vode na sesire kad ih stavlja da printaju. Veceras idem u lov pa ako budem sta nasao uzecu dobre printove pa onda pokusati da malo prosirim te spore oko mesta gde sam ih nasao. Hvala na odgovoru.

E a jel' temperatura kod vas niska? Ovde u Zagrebu oko 0°C ne znam jel do geografske dužine ili što? Ja bio na okolnim brdima nmv + 600m gljive su zaleđene :/ ove šta su narasle sporedne pa ne znam jel mi uzalud dalje tražiti...
Klaatu barada nikto
- storm.raver
Dnevne su oko 7, 8 stepeni bile. Nocu je pocelo pre neki dan u minus da ulazi.
Nznm sta da ti kazem, i ovde je najednom previše zahladnelo, vidi malo nize, mozda i bude u toku dana ponešto. Ne vole gljive zimu, i ovde su se proredile, polako idu u zimski san.

-
Danas sam bio na istom mestu kao poslednja dva puta. Tamo je sneg i mraz. Mraz je uhvatio svuda po par cm u dubinu. Sad najavljuju neke malo vise temperature neko vreme, pa se pitam da li bi mogle opet malo da krenu kad se sve to otopi? Verovatno cu probati i na nekoj manjoj nadmorskoj visini, oko 600m, ali pitanje je da li cu ih naci na nekom novom mestu. Storm raver mislis li da ce ih biti u nasem kraju?
- storm.raver
Ahahahaha sneg kazes, serbike se grudvajunasumicnoime je napisao/la: ↑21.11.2020, 20:48 Danas sam bio na istom mestu kao poslednja dva puta. Tamo je sneg i mraz. Mraz je uhvatio svuda po par cm u dubinu. Sad najavljuju neke malo vise temperature neko vreme, pa se pitam da li bi mogle opet malo da krenu kad se sve to otopi? Verovatno cu probati i na nekoj manjoj nadmorskoj visini, oko 600m, ali pitanje je da li cu ih naci na nekom novom mestu. Storm raver mislis li da ce ih biti u nasem kraju?

- storm.raver
Postovane kolege, neka vas sneg i led ne oteraju iz sume, danas sam bio na otprilike 580m i uspeo sam naci polu-zaledjene Psilocybe Serbica. Jedva se vide od lisca i snega.
Da li su expandirale od leda, ne znam, ali ove su bile najveće do sad.
Evo podelicu slike, malo mi se u glavi muti, jer su bile toliko sveze, prelepo mirisale na zemlju, drvo, sneg i sumu, plus prelepi zimski ambijent i svez vazduh, da sam morao pojesti jednu na licu mesta.
Zivela priroda !

Da li su expandirale od leda, ne znam, ali ove su bile najveće do sad.
Evo podelicu slike, malo mi se u glavi muti, jer su bile toliko sveze, prelepo mirisale na zemlju, drvo, sneg i sumu, plus prelepi zimski ambijent i svez vazduh, da sam morao pojesti jednu na licu mesta.
Zivela priroda !