Ovisi o dosta toga. Na što možeš, i na što ne možeš utjecati.
Ovo je mexican i micelij je agresivan to je čudo. B+ koji imam je goli k za ove i treba im masu više vremena za kolonizaciju u istim uvjetima.
Računam da će za tjedan biti ful kolonizirane, a g2g sam napravio prije tri dana
Ali vidit ćemo i usporediti. Držim ih na 26 C
VapeQ1 je napisao/la: ↑28.05.2020, 17:11
Ima, ali ne previse. Mislim da nece skoditi.
Previše je to vlažno, da sam ja na tvome mjestu odma bi iskoristio ionako je već dosta kolonizirano. Ako budeš čekao još postoji velika šansa da se kontaminira. Pišem iz vlastitog iskustva, uvijek ti je bolje da budu staklenke suhe nego vlažne. Ili si ih previše skuhao (ne smiju biti mekane skroz nego onako napola kuhane da ih možeš zdrobiti palcem ali ne previše lako, ili ih nisi dobro usušio). Ja bi ih znao sušiti po 2 sata sa ventilatorom na ručniku i otvorenim prozorima, pa ne bi bilo dobro. Kad otvoriš tu staklenku (prije nego odlučiš raditi bulk) i pomirišeš ako se osjeti i malo trul miris to ti je kontaminirano.
VapeQ1 je napisao/la: ↑28.05.2020, 17:11
Ima, ali ne previse. Mislim da nece skoditi.
Previše je to vlažno, da sam ja na tvome mjestu odma bi iskoristio ionako je već dosta kolonizirano. Ako budeš čekao još postoji velika šansa da se kontaminira. Pišem iz vlastitog iskustva, uvijek ti je bolje da budu staklenke suhe nego vlažne. Ili si ih previše skuhao (ne smiju biti mekane skroz nego onako napola kuhane da ih možeš zdrobiti palcem ali ne previše lako, ili ih nisi dobro usušio). Ja bi ih znao sušiti po 2 sata sa ventilatorom na ručniku i otvorenim prozorima, pa ne bi bilo dobro. Kad otvoriš tu staklenku (prije nego odlučiš raditi bulk) i pomirišeš ako se osjeti i malo trul miris to ti je kontaminirano.
Ostavicu do 100% kolonizacije cisto da vidim da li ovaj nacin pripreme radi u praksi. U slucaju da se kontaminira, onda sledeci put koristim totalno drugaciji pristup. Ovo je bila inakulacija sa spricom (spore) sledeci put definitivno radim s agarom. Hvala na savjetu.