Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
Mene zanima kad počmu gubiti na potenciji. Kad bi svježe ubrane ostavio 10 dana, jel bi značajno izgubile?
Jebivjetar
Mislim da bi se ududjale 10 dana bez susenja ili nekog vida preservacije sigurno!Spunk je napisao/la:Mene zanima kad počmu gubiti na potenciji. Kad bi svježe ubrane ostavio 10 dana, jel bi značajno izgubile?
Zasto bi ih drzao sveze? Koliko sam procitao, ne gube na "kvalitetu" kad se osuse.
Jebiga, nejasno sam postavio pitanje...
Mislio sam da ih svježe ubrane stavim sušiti. Gljive nisu velike i za 3-4 dana budu suhe, a mene ne bi bilo bar 10 dana.. Pa me zanima koliko bi psilocin oksidirao u tih ekstra 6-7 dana i koliko bi izgubile na potenciji

Mislio sam da ih svježe ubrane stavim sušiti. Gljive nisu velike i za 3-4 dana budu suhe, a mene ne bi bilo bar 10 dana.. Pa me zanima koliko bi psilocin oksidirao u tih ekstra 6-7 dana i koliko bi izgubile na potenciji

Jebivjetar
I mene bi to zanimalo dobro pitanje! U sustini pitanje je dal mogu da se presuse i izgube potenciju...Spunk je napisao/la:Jebiga, nejasno sam postavio pitanje...![]()
- huana.meri
- Ima zahvala: 256 puta
- pohvaljen: 286 puta
dragi moji ja to nekako derem svako malo:
iako imam i divlje koje lovim i svoje koje sadim iz gusta, često ipak u google i yout. zakucam search o psilocibinu i sličnim frazama, growanju, i sortam da vidim ima kakih novih podataka, zaključaka...
pa sam tako u zadnjih par mjeseci naišao na neke zanimljive predloge.
prije sam sušio polako gljive par dana, slabije su plavile i bile ok, ali i malo nekad i slabe...
sad sam susio malo brže, rerna, narezane, i jače bruzaju, po teoriji koju sam gleedao brža pretvorba psilocibin u psilocin koji je stabilniji valjda pa se bržim sušenjem zarobi u organskoj tvari, krekeru, gljivi, što kao u polaganom sušenju nije slučaj...
moram priznat da sam zaista polagano sušene manje osjetio....
kad se gljive osuše, spreme u zip vrečicu, vakum, med, slabo gube potenciju, ali samo u dobrom pakiranju, kao i rakija...
osobno sam probao prve gljive koje su stare bile mjesecima, suhe i prašnjave, više prašina nego gljive, i bam, prva vožnja me do danas dovezla vidite i sami di...
brz rast, nagli, na višim temperaturama smanjuje količinu ljubljene nam tvari, sporo sušenje, izlaganje zraku, suncu...
kad se osuše ko kreker jako, spreme se na tamno, hladno mjesto i bok, ko i sve šta držimo u smočnici...
jedino što se pazi s našim gljivama je da čiste beremo i spremamo jer njih nesmijemo blanširat poput jestivih klasika, stoga je potreban malo pedantniji aktivizam.
iako imam i divlje koje lovim i svoje koje sadim iz gusta, često ipak u google i yout. zakucam search o psilocibinu i sličnim frazama, growanju, i sortam da vidim ima kakih novih podataka, zaključaka...
pa sam tako u zadnjih par mjeseci naišao na neke zanimljive predloge.
prije sam sušio polako gljive par dana, slabije su plavile i bile ok, ali i malo nekad i slabe...
sad sam susio malo brže, rerna, narezane, i jače bruzaju, po teoriji koju sam gleedao brža pretvorba psilocibin u psilocin koji je stabilniji valjda pa se bržim sušenjem zarobi u organskoj tvari, krekeru, gljivi, što kao u polaganom sušenju nije slučaj...
moram priznat da sam zaista polagano sušene manje osjetio....
kad se gljive osuše, spreme u zip vrečicu, vakum, med, slabo gube potenciju, ali samo u dobrom pakiranju, kao i rakija...
osobno sam probao prve gljive koje su stare bile mjesecima, suhe i prašnjave, više prašina nego gljive, i bam, prva vožnja me do danas dovezla vidite i sami di...
brz rast, nagli, na višim temperaturama smanjuje količinu ljubljene nam tvari, sporo sušenje, izlaganje zraku, suncu...
kad se osuše ko kreker jako, spreme se na tamno, hladno mjesto i bok, ko i sve šta držimo u smočnici...
jedino što se pazi s našim gljivama je da čiste beremo i spremamo jer njih nesmijemo blanširat poput jestivih klasika, stoga je potreban malo pedantniji aktivizam.
Napred je natrag a natrag je napred, pazi kamo ti ideš 

Htedoh odavno da pitam za rernu, nisam hteo da ispadnem glup,a i cekao sam da krenem i svoj dnevnik pa da pitam.
Dakle, ta metoda jeste efikasna? Na koliko stepeni i okvirno koliko dugo? To znatno skracuje postupak, plus sto u rernu
mozes da stavis Boga oca.
Dakle, ta metoda jeste efikasna? Na koliko stepeni i okvirno koliko dugo? To znatno skracuje postupak, plus sto u rernu
mozes da stavis Boga oca.
Gube ne potenciji trenutno. Najbolja metoda je osušiti na čim manjoj temperaturi i vakumirati/staviti u med. Ne treba ti rerna..bezveze ih izlažeš visokim temperaturama.
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
A na manjoj temperaturi? Najmanja temperatura na rerni je 50 stepeni. Ne znam koliko su osetljive, vidim da ih suse i na 40 u dehidratoru.AFX je napisao/la:Gube ne potenciji trenutno. Najbolja metoda je osušiti na čim manjoj temperaturi i vakumirati/staviti u med. Ne treba ti rerna..bezveze ih izlažeš visokim temperaturama.
Koliko moze da utice razlika od 10 stepeni?
Znam da su vama iskusnima ova pitanja debilna.
- huana.meri
- Ima zahvala: 256 puta
- pohvaljen: 286 puta
ja rernu ne kurim nego stavim da oba grijača rade, temp na 50 max i otvorena vrata za pedalj, nikakvo kuhanje i pečenje, sporije sušim nego kad vrganje sušim, i pokazalo mi se da su rerna sušene jače od prirodno sušenih 4 dana....
i mogu reći da mi je bolje ovako, nemam dehidrator pa mi je obveza 4-5 dana itekako, ganjaj mjesto suho, vjetrovito, da nije na suncu...
mislim da ostajem na niskim rerna tempovima zasad...dehidrator je želja...preporučam svima da svaku bas gljivu prepolove uzduž, finije zgledi sve i finije se draja, na kraju izgleda kao osobna hrpa čarolija, tanašnih a opet moćnih...ubo sam zip vrečice od litru brijem, i to samo zipam tranu fino i u mrak...
i mogu reći da mi je bolje ovako, nemam dehidrator pa mi je obveza 4-5 dana itekako, ganjaj mjesto suho, vjetrovito, da nije na suncu...
mislim da ostajem na niskim rerna tempovima zasad...dehidrator je želja...preporučam svima da svaku bas gljivu prepolove uzduž, finije zgledi sve i finije se draja, na kraju izgleda kao osobna hrpa čarolija, tanašnih a opet moćnih...ubo sam zip vrečice od litru brijem, i to samo zipam tranu fino i u mrak...
Napred je natrag a natrag je napred, pazi kamo ti ideš