Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
Nema sladak okus.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Kako bi ti to pomoglo ako već znaš?ChilI je napisao/la:Nisi mi nista pomogao. Trebao bi biti sladak ukus, to nisi napisal.

Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
- antoniopavaroti
- Ima zahvala: 358 puta
- pohvaljen: 338 puta
.ne budi nezahvalan...Šta bi htio? Doktorsku disertaciju o toj gljivi ? Pa ako te toliko zanimaju detalji i hočeš više uzmi si trud pa malo pročitaj literaturu , siguran sam da ima na netu a i po knjižnicama.ChilI je napisao/la:Moze odgovor od onih, koji so probali amanito muscaria. Kakav ima ukus suha goba i miris ako ga ima?
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
To bih još i mogao da se malo potrudim, ali natjerat je da bude slatka, to nikako!antoniopavaroti je napisao/la: .ne budi nezahvalan...Šta bi htio? Doktorsku disertaciju o toj gljivi ?

Muscaria sadrži neke prirodne glutamate, koji djeluju slično kao MSG, pojačavaju okus drugoj hrani, tako da je muscaria u praksi jedna od najboljih začinskih gljiva.
A šta je ovaj dobio da je slatko, to pojma nemam.
- antoniopavaroti
Pa mogu da budu slatke , što nebi mogle ...ako ih pacaš u medu par mjeseciHypnoToad je napisao/la: A šta je ovaj dobio da je slatko, to pojma nemam.

antoniopavaroti je napisao/la:.ne budi nezahvalan...Šta bi htio? Doktorsku disertaciju o toj gljivi ? Pa ako te toliko zanimaju detalji i hočeš više uzmi si trud pa malo pročitaj literaturu , siguran sam da ima na netu a i po knjižnicama.ChilI je napisao/la:Moze odgovor od onih, koji so probali amanito muscaria. Kakav ima ukus suha goba i miris ako ga ima?

Da li je neko pokusao napravit nektar nesmrtnosti, vodu zivota, ambrosio? Ili drukcije, da li upoce neko na ovom forumu to zna napravit, iskustva?
_______________________________________________________________________________________________________
Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami
- antoniopavaroti
A nemoj tako , pa ima i finih kafana . Uostalom mnogi poznati svjetski pisci i slikari stvarali su svoja remek djela u kafanama ili su bar crpili ideje i dobivali inspiracije .ChilI je napisao/la:nemam komentara na tvoje pisanje, jer nije u duhu foruma nego na nivoju kafane
![]()
Da li je neko pokusao napravit nektar nesmrtnosti, vodu zivota, ambrosio? Ili drukcije, da li upoce neko na ovom forumu to zna napravit, iskustva?
Nego da te pitam ; ovo o nektaru nesmrtnosti (Slovenac?) , jer to ozbiljno pitaš ili je to nekakav hec?
Hehe, strinjam se s tobom, absolutno, u smislu, da nemaš znanja. Znanje dobiješ putem knjiga i učitelja. Kako pišeš, kod tebe je izostalo i jedno i drugo. A to šta pišeš pretpostavljam da si naučio u kafani. Nivo pisanja. Unapred ti se izvinjavam, da ne budeš uvredzen. Tako razumjem tvoje pisanje.
Pitas, ako sem videl sladku gobu. Nisam, jer to se ne da videti. A za okus sam pitao i dobio odgovore.
Pitanje nisem dao za hec, nego da dobijem odgovore od onih koji imaju znanja.
Zao mi, što ti nisi medzu njima.
Pitas, ako sem videl sladku gobu. Nisam, jer to se ne da videti. A za okus sam pitao i dobio odgovore.
Pitanje nisem dao za hec, nego da dobijem odgovore od onih koji imaju znanja.
Zao mi, što ti nisi medzu njima.
_______________________________________________________________________________________________________
Da li pod 'ambrozijom' misliš na ono što promovira stranica http://ambrosiasociety.org/ ? Stavljanje suhih komada muscarie u slatki sok? Ako da, onda je to naprosto smiješno, potpuna laž i prijevara, već sam se ranije osvrnuo na to, jedino što ćeš uzgojiti je plijesan koja se nalazila na gljivi, a to može biti sve od blago psihoaktivnih, benignih do onih vrlo toksičnih. A. muscaria zahtijeva mikoriznu asocijaciju sa drvenastim biljkama za rast, neće samo tako 'oživjeti' i rasti u soku.
Da, to sam mislio. Jesi mozda radio kakve testove po tom pitanju? Probe.