Tvoje je pravo da misliš šta hočeš a moje je pravo i da grešim , makar to što ti pišeš je slabo objašnjenje ničeg a ponajmanje moje greške . Da samo ponovim ono što ti pišeš a to je da se neki energetski obrasci manifestuju kao čestice , dakle , pojednostavljeno , energija se u jednom momentu pretvara u materiju a ta materija je sastavljena od atoma itd itd da previše ne kakim , pa je shodno tome i svaka takva skupina dobila i svoj kemijski naziv ili potpis odnosno skalu osnovnih elemenata po Mendeljejevu. I to je osnov hemije kao što ti kažeš a ja se slažem sa tim..To da nije realan ,po tebi , nebi komentirao .pecurko je napisao/la:Mislim da gršiš debelo Antonio, ono što mi nazivamo hemija je naš način da interpretiramo mogućnost energetskih obrazaca koji se manifestuju kao čestice, pa smo u zavisnosti od njihove mase i drugih reaktivnih sposobnosti njih rasporedili kao elemente periodnog sistema, a to je osnov hemije...
Obzirom da nije realan, već jedino nama na taj način čitljiv, govori dalje o čitavoj toj grani nauke.
Recimo pročitati neku knjigu iz istorije hemije, recimo Dejana Kepića, i videti koliko je realnijih sistema bilo u istoriji, ali naša nemogućnost da sa njima radimo je dovela do MENDELJEJEVA....
Takođe mislim da ni jedna bolest nije posledica bilo kakve hemije. Već je hemija posledica poremećene harmonije vibirirajuće svesti...
To jest hemoja je jedino što smo uspeli da pročitamo kao promenu, pa iz tog razloga nju i vidimo kao uzok.
Nisam čitao knjigu Dejana Kepića pa ne mogu komentirati , no , zanima me koji su to realniji sistemi od Mendeljeve podjele elemenata ?
Osim toga ,tvoja tvrdnja, da postoje bolji i realniji sistemi ili su postojali u istoriji ali naša nemogučnost da sa njima radimo mi zvuči kontradiktorno jer ako je nešto bolje onda upravo to "bolje" podrazumjeva da se može i bolje raditi sa sistemom . To , što se sa tim sistemom ne može raditi znači da nije bolji nego gori . Sory .
Tvrdnja da je bolest izraz poremečene harmonije svesti nije nepoznata , spada u teorije zavjere , osobno vjerujem u tu SVJEST ali mi je sumnjiva mogučnost da ta svjest ima poremečenu harmoniju , ako ima kako dolazi do tog poremečaja i naravno najinteresantnije pitanje je da mi molim te objasniš šta je to Svjest , misliš li pritom na individualnu svjest ' Osobnu , ili kao dio cjeline ? Ili samo kao Univerzalnu svjest?
Tek nakon tvog objašnjenja moči ću , valjda , ispravno da shvatim to što si napisao , do tad prihvačam mogučnost da smo samo šarani .