Last minute pitanja
- dawsongeek
- Ima zahvala: 50 puta
- pohvaljen: 110 puta
Re: Last minute pitanja
teško, potencija ima veze sa genetikom ... ako štrcaš multispore syringe na zrno zapravo nikad ne radiš sa istim genetskim materijalom pa isto tako nisi u poziciji očekivat neku dosljednost u potenciji, rastu, izgledu plodova ... ničemu.
I VODA JE OTROV U PREVELIKOJ DOZI ... BUDI UMJEREN !
Jeli dosta 70% alkohola jer drugog nije bilo?
Koliko šprica mogu napravit od jednog printa sa fsre (manji od upaljača) imam 6 komada od 10ml
Koliko šprica mogu napravit od jednog printa sa fsre (manji od upaljača) imam 6 komada od 10ml
Re: 70% Alkohol
Koliko ja znam da, ali alkohol ti ubija samo bakterije, a ne i spore plijesni tj gljiva. Za našpricati unutar gloveboxa kad radiš print treba ti nešto sa klorom, npr asepsol.
- dawsongeek
Ej MarioMac
1. 70% sasvim kul, a što se tiče broja šprica po nekom propisu od jednog printa bi mogao 10 šprica napravit (1print/1 dL H2o) a to ti isto ovisi u kakvom je stanju print. Ako je masan baš onako pravi print napravi si tih 6 šprica i nećeš pogriješit, a ako nije baš neki reprezentativni napravi si 2-3 šprice.
2. Ja se nisam susreo sa tim u trgovini i možeš ga slobodno zmixat.
3. Izaberi si neki lonac gdje možeš stavit neku podlogu na dno i onda tegle na tu podlogu, a razina vode bi ti trebala biti ispod tegla. Zatvori poklopcem i probaj ga još nekom krpom pričvrstit uz ručke lonca (ako postoje) ... ako radiš BRF metodom čak i možeš proći bez express lonca, a inače nije preporučljivo ... vrijeme kuhanja udvostruči u odnosu na vrijeme koje bi ti trebalo sa expres loncem ... ne ispod 2 sata

1. 70% sasvim kul, a što se tiče broja šprica po nekom propisu od jednog printa bi mogao 10 šprica napravit (1print/1 dL H2o) a to ti isto ovisi u kakvom je stanju print. Ako je masan baš onako pravi print napravi si tih 6 šprica i nećeš pogriješit, a ako nije baš neki reprezentativni napravi si 2-3 šprice.
2. Ja se nisam susreo sa tim u trgovini i možeš ga slobodno zmixat.
3. Izaberi si neki lonac gdje možeš stavit neku podlogu na dno i onda tegle na tu podlogu, a razina vode bi ti trebala biti ispod tegla. Zatvori poklopcem i probaj ga još nekom krpom pričvrstit uz ručke lonca (ako postoje) ... ako radiš BRF metodom čak i možeš proći bez express lonca, a inače nije preporučljivo ... vrijeme kuhanja udvostruči u odnosu na vrijeme koje bi ti trebalo sa expres loncem ... ne ispod 2 sata
-
Re: Pravila Foruma i finog ponašanja
Postovana Red, imam kupljenu špricu sa sporama B+ kupio sam sve za svoj prvi uzgoj na raži i vermikulitu, e moje pitanje za vas je sljedece: šprica stoji u ormaru zamotana lagano sa prozirnom folijom te u plasticnoj kutiji i nisam je ni pogledo a kupio sam je prije 3mjeseca, dali ce to funkcionirati ili nece posto toliko stoji? Hvala i lijep pozdrav. 

- dawsongeek
Yo haseru
sve bi ti trebalo sljakat ukoliko se pridrzavas ostalih pravila koji se ticu sterilnih uvjeta u kojima bi trebao koristiti tu spricu! btw daj poradi malo na uletima 

Imam Cambodian Cubensis i kaže internet da kolonizacija 28-30 stupnjeva, dali mogu stavir u ormar i grijat samo taj mali prostor, koliko ce trajat kolonizacija?
I zadnje pitanje (nadam se) jel moze pftek u staklenke od pola litre? nema drugih