Pred nekih godinu dana sam dobio spore od FSRE, strain Golden teacher. Kolonizacija je dobro prošla ali kad su se počeli pojavljivat pinovi nisam mogao vjerovat šta se događa, sve pin do pina! kokos se nije vidio kolko je pinova bilo

nikad nisam vidio toliko pinova. Ali onda se dogodio problem, ni jedan pin nije narastao, svi su ostali mali, abortusi. Nije bilo smisla čupkat ih jer ih je bilo previše, neznam koliko 100-200?? pa sam ih jednostavno ogulio nožem sa substrata, dunkao substrat i vratio u box. Nakon 10ak dana je naraslo nekoliko jako malih gljiva, nakon čega sam opet dunkao i tek u trečem flushu dobio nekoliko normalnijih gljiva od kojih sam uzeo printeve. Sa jednim printom sam pokušao opet ali ista stvar, masu pinova koji ostanu abortusi i par normalnih gljiva u 2. i 3. flushu. Frend je pokušao sa drugim printom koji sam mu dao al mu se dogodila ista stvar. Uvjeti su bili dobri, vlage nije falilo, često je prozračivan box. Da li netko zna koji je uzrok da tako jako propina i sve ispadnu abortusi, genetika možda? I zašto kasnije izraste jako malo gljiva, da li svi ti pinovi iscrpe substrat?
Na žalost nemam slike, sačuvao sam jedan print pa možda opet pokušam iako neznam koliko ima smisla pokušavat kad se tri puta dogodila ista stvar