Korišćenje psilocibina u lečenju osoba obolelih od raka mi je bila interesantna tema i pre no što mi je sin (star 25 godina) oboleo od karcinoma. Tumor je otkriven pre nešto više od dva meseca, a ovih dana (nakon druge biopsije) smo saznali da je u pitanju maligni tumor u mediatimusu.
O samoj primeni psilocibina može da se nadje dosta informacija na reset.me, a na YouTube-u ima puno svedočanstava pacijenata koji su učestvovali u istraživanjima na Johns Hopkins univerzitetu u SAD-u. U pretragu treba samo uneti reči - Psilocybin, Cancer, Research i izaći će vam puno toga.
Ovo je svedočanstvo jednog pacijenta:
[media]link[/media]
https://www.youtube.com/watch?v=tKRKy0VVcpU
Najkrace rečeno psilocibin je pokazao odlične rezultate u otklanjanju anksioznosti kod pacijenata. Nije tu samo strah od smrti, već pre svega strah od, procesa umiranja - razvoja bolesti do trenutka smrti. Posebno je interesantno to, da samo jedan tretman može da bude moćniji od više godina psihoterapije.
Sada, da bi prešao na situaciju u mojoj porodici moraću malo da otstupim od teme i da spomenem slučaj Anite Moorjani.
Anita je obolela od raka i nakon 4 godine lečenja, već u poslednjoj fazi bolesti, ona je u bolnici doživela kliničku smrt. Njeno iskustvo se poklapa sa hiljadama iskustava drugih ljudi koji su doživeli kliničku smrt, kao i onih koji su odradili hipnotičku regresuju u život izmedju dva života.
Naime, Anita je postala svesna svog emocionalnog tereta koji je skupila u životu (osećaji krivice, straha itd), kao i tajne, odnosno svrhe života.
Tu dolazimo do ključne stvari - sama ta spoznaja joj je bila dovoljna (nakon što su je povratili iz kliničke smrti) da se osloboti svog tog tereta, a to je pak dovelo do fantastično brzog oporavka.
U vezi toga samo bi još najtoplije preporučio predavanje Anite Moorjani (sa Hrvatskim titlom) svima, a pogotovo ako imate nekoga u okruženju ko se trenutno bori sa ovom bolešću.
[media]link[/media]
https://www.youtube.com/watch?v=herPqYEiGJU
Dakle suština ove priče, a ono u šta ja duboko verujem, je da sve kreće iz glave - uma.
Svaka misao, svaka emocija proizvodi energiju koja ima neposredan uticaj na naš organizam. Ta energija ima daleko veći uticaj od svega ostalog (zagađena hrana, sredina, geni, itd)
Ta energija, ako je proizvod straha, besa, osećaja krivice,.. će da nas razboleti i sa druge strane - energija koja je proizvod ljubavi, spokoja, vere, ima snagu da nas izleči.
I sada mala ispovest - kod mog sina, mislim (a toga sam se i plašio dugo godina) da je takva negativna energija doprinela razvoju bolesti. Strašan animozitet (mogu slobodno upotrebiti i reč mržnja) prema mladjem bratu. Nama svima koji to posmatramo sa strane potpuno neshvatljiva i neobjašnjiva jer mladji brat, da kažem samo ćuti i ne provocira, ne odgovara ni nakoji način. Pri tom da napomenem da je mladji brat 3 puta jači od starijeg, sportista i u svemu su različiti jedan od drugoga.
Da li je u pitanju samo ta razlika, možda neka ranija trauma od neke osobe na koju ga sada podseća brat, da li je neki karmički dug, mi možemo samo da nagadjamo.
Za neku psihoanalizu, konsultacije sa psiholozima (što sam mu ranije više puta predlagao, a on odbijao), sada više nemamo ni vremena. Zbog toga već, evo dva meseca razmišljam o psilocibinu i već sam i njemu poslao par gore spomenutih linkova (možete zamisliti njegovu reakciju

Inače što se iskustava sa tim supstancama tiče, za mene sam napomenuo u predstavljanju - sa 17 godina (sada imam 54) jedan ili dva jointa, a sin kako mi je sada rekao je isto imao par iskustava (bez ikakvog efekta)
I na kraju pomoć koja mi je od vas potrebna: informacija o 1 izboru (vrsti pecurke),2 doziranju i 3 mogućnosti nabavke i generalno vaše mišljenje svemu tome.
1. Ima mnogo vrsta pecuraka koje u sebi sadrze psilocibin, pa me zanima koja vrsta bi po vama mogla da pruži najbolji benefit uz najmanji rizik ? Odnosno, da li možda može da se nabavi čist psilocibin u tabletama ?
2. Koja bi bila odgovarajuca doza za prvi (i verovatno jedini) put, za osobu tešku 75 kg ?
3. Kako bi mogao da nabavim dve takve doze ? Pre no što dam detetu prvo bih ja uzeo. Pošto je ova informacija malo škakljiva, možete me u vezi toga kontaktirati na mail: dragan.st61@gmail.com
Prvi korak mi je nabavka, drugi moje testiranje, a onda ako uspem da pripremim njegov, da kažem mindset, odlučio bi se da i sinu dam.
O svemu tome ću vas obavestiti u ovoj temi.
Unapred hvala.
PS ne rekoh da živim u Beogradu