Last minute pitanja
- Psychonaut
- Ima zahvala: 85 puta
- pohvaljen: 178 puta
Re: Last minute pitanja
Nedavno sam napravio nekoliko BRF teglica. Micelij je potpuno kolonizirao sve osim jedne, kod koje i dalje postoji dio substrata gdje nema micelija(mozda 20% vanjske povrsine teglice). Odugovlacio sam nekoliko dana sa "porodom" da vidim hoce li i ova teglica da se potpuno primi, ali skoro nista se ne desava.
Sta preporucujete? Vec je proslo 20 dana od kolonizacije, i mislim da je vrijeme da ih porodim. Ne znam sta da ocekujem od ove jedne teglice...
Sta preporucujete? Vec je proslo 20 dana od kolonizacije, i mislim da je vrijeme da ih porodim. Ne znam sta da ocekujem od ove jedne teglice...
Pozivam te da budes moj ucitelj
- Psychonaut
Pitanje broj 2: Da li je moguce odgoditi "poradjanje" kolaca? Iako su potpuno kolonizirani, vise bi mi odgovaralo bi da ih porodim za neke dvije sedmice. Sta bi se dogodilo kad bih teglice stavio u frizider na neko vrijeme, da li bi im to skodilo?
Hvala unaprijed!
Hvala unaprijed!
Možeš u frizider slobodno, neće im ništa biti za 2 nedelje 

Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
- Psychonaut
Super, hvala! Znaci samo ih stavim u frizider (ne zamirzivac) i to ce privremeno zaustaviti rast?
-
- Ima zahvala: 2 puta
Pozdrav drugariii, stigao mi je print juce sa fsre-a pa sam krenuo u avanturu polako. Kupio sam poliranu raz, nije imalo druge. Pa sad da li da trazim jos ili je ok ta? 8-)
Prvi put čujem za poliranu raž! Polira se riža koliko mi je poznato!
EDIT
vidim po guglu da ima i polirane raži. Vjerojatno i to štima ako se ne lijepi kad je natopiš vodom i skuhaš!
EDIT
vidim po guglu da ima i polirane raži. Vjerojatno i to štima ako se ne lijepi kad je natopiš vodom i skuhaš!
Peace, Love, Sharing & Understanding
Malo ju samelji ili istuci, ohrapavi. Navodno se micelij teže lovi na polirano..
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
ej ja sam pripremao poliranu raz ali na taj nacin da sam nakon namakanja isprao raz i stavio ju u vodu koja kljuca prokuhao je 3 k min i iscjedio i pustio da se ohladi, napunio tegle i super.
e sad jedna inf:
riza konzum 23-25 kuna-smedja integralna odlicna (670 ml tegla lc 2,5 tjedna agar)
riza bio i bio -skuplja ali isto dobra (670 ml 2.5 tjedna agar)
riza smedja metro 10 kuna- e to govno jednostavno morate prokuhati jerbo kolonizacija je prespora prostor di drzim tegle je na 30 stupnjeva uvjek.(4 tjedna isto agar)
e sad jedna inf:
riza konzum 23-25 kuna-smedja integralna odlicna (670 ml tegla lc 2,5 tjedna agar)
riza bio i bio -skuplja ali isto dobra (670 ml 2.5 tjedna agar)
riza smedja metro 10 kuna- e to govno jednostavno morate prokuhati jerbo kolonizacija je prespora prostor di drzim tegle je na 30 stupnjeva uvjek.(4 tjedna isto agar)