Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
WEEDetix
rank7
Ima zahvala: 63 puta
 pohvaljen: 101 put

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la WEEDetix »

je to ti je klasican krec koristi se za balansiranje ph substrata
slika
glineni lonac
rank2
 pohvaljen: 1 put

Post Postao/la glineni lonac »

pozdrav ljudi, evo opet trebam malu pomoć :) izgurajte me do kraja, ovo mi je 1. put, pa više neću gnjaviti :)
ugl, sve lijepo raste, dosta se i pobralo i kušalo se (bila sam oduuuševljena tripom), i žao mi je što nemam slike, ali opisati ću vam, odmah ćete znati. Dakl imam 2 problemčića:

1) prvi "kejk" (nisu kejkovi, radila sam thai na raži/kokos) gdje su još samo 2-3 neotvorene gljive je sav iscrpljen, boja je neka tamna, plavkasto je posvuda... normalno su gljive rasle, a kad sam ih obrala sve , vidjeh da je ta površina sva nikakva.. e sad, dal se to rješava samo dunkom, ili moram nečim steriliziranim malo otkidati to plavo okolo?
2) imam jednu kutiju u kojoj je micelij izbio 20% i ne mrda već 2 tjedna! primijetila sam da se kokos jako osušio i da zbog tog ne napreduje, malo sam šprickala jer sam se bojala više ili jako, pa nije ništa pomoglo... Može li se to dunkati ili što da točno napravim? stvarno je suho, jbg.. (ostavila sam u kutiji jer sam čitala da po kokosu mora izbiti gotovo 90% pa tek onda u box).

Ima odgovora na ova moja pitanja po forumu, znam da je bilo sličnih situacija s ovim napaćenim površinama nakon 1. flusha, ali nikako da pronađem gdje je to točno pisalo, pa vas molim da mi tu kratko pomognete da znam što mi je činiti :) :)
Zgubidan
rank7
Ima zahvala: 26 puta
 pohvaljen: 103 puta

Post Postao/la Zgubidan »

Prvi kejk je oksidirao malo jer je valjda kapao kondenzat po njemu. Ak je plavkast kak veliš. U tom slučaju ne treba rezati. Drugi kejk dunkaj ili stavi sloj mokrog kejsinga gore, ne znam kaj bi bilo efikasnije...
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
glineni lonac
rank2
 pohvaljen: 1 put

Post Postao/la glineni lonac »

hvala :)
dunkati ću, a prvi je plavi od šprickanja :) super, pozdrav!!
CroOyster
rank3
Ima zahvala: 23 puta
 pohvaljen: 35 puta

Post Postao/la CroOyster »

WEEDetix je napisao/la:je to ti je klasican krec koristi se za balansiranje ph substrata
Hvala! Weedetix sjećaš li se one tegle koju sam slikao bila je kolonizirana nekih40% pa si napisao da je protresem kad dođe do otprilike 70%, to sam i učinio ali miceli se nije oporavio tj još je žito čisto koliko treba vremena nakon treskanja da dođe micelij opet na noge, protresao sam prije 10 dana..
WEEDetix
rank7

uz optimalnu temperaturu bi trebo se oporavit kroz par dana na kojoj temperaturi ti je to i jel na svjetlu il u mraku jer meni miceli jako agresivan i jak kad dobi malo sunca kroz prozor
slika
CroOyster
rank3
Ima zahvala: 23 puta
 pohvaljen: 35 puta

Post Postao/la CroOyster »

To mi je u jednoj sobi, nalazi se u jednoj plastičnoj kutiji prozirnoj sa poklopcem temperatura je negdje oko 20C, nema direktnog udara sunca na kutiju...
WEEDetix
rank7

temp je dobra svjetlo ok mozda miceliu fali zraka posto je u toj zatvorenoj osudi i koliko je rupa gore meni se miceli prima inace bolje kad su 2-3 rupe gore nego jedna bolja je izmjena zraka i plinova
slika
BigBuD
rank1

Post Postao/la BigBuD »

Pozdrav. Radi se o thai grow kitu. Slučajno sam naletio u nekoj trgovini na to čudo,pa reko zašto nebi probao. :D
Uglavno,sve ja to fino odradio,i došao do prvih gljiva. :mushh: Ali nije mi baš jasno šta bi mogo biti ovo čudo koje raste?? Kontaminacija? ili pak mutacija?? :-?

slika
WEEDetix
rank7

to ti je mutacija najvjerovatnije radi nekog sredstva za dezinfekciju koju je koristio proizvodac
slika
Odgovori