Sječam se svog prvog growa, najbitnije je strpljenje, a njega nema... I možda da radiš u manjim teglama, prije pobijeli kejk, pa je dobro za živce

Imas ideju kako bi mogao bez grijaca za akvarij a da bude kao za zrnje? U startu sam brijao baciti u posudu perlit, na njega komad folije i na to kejk. E sada ako se to izvadi u komadima van onda nemogu samo staviti na komad folije..a recimo da nesto ovako:Zgubidan je napisao/la:Pa dobije se nešto više gljiva, pogotovo ako kejsaš sa kokosovim tresetom, onda su i veelile gljive:) Nikad nisam koristio perlit. U improviziranom terariju imam posudu s vodom u kojoj je grijač za akvarij, pa ima i više nego dovoljno vlage.
Sječam se svog prvog growa, najbitnije je strpljenje, a njega nema... I možda da radiš u manjim teglama, prije pobijeli kejk, pa je dobro za živce
Da, zabuna, ja sam pobrkao kejs s case kao kuciste/kutija. Nema veze.Zgubidan je napisao/la:Znači kejs je mješavina kokosovog treseta i vermikulita u omjeru cca 50:50. Kejk razmrvim u sitne komadiće i miksam sa kejsom u plastičnu posudu, omjer cca 40% kejka... Taj miks prekrijem tankim slojem kejsa (verm i kokosov treset). Poklopim to na 3-6 dana, otvorim i puknem u terarij... Pa ak ćeš tak radit, možeš stavit posudu na perlit. Nikako nemoj samo razmrvljeni kejk ostavit u posudi. (ne kužim na slici ovo kejs s poklopcem, kejs=kejsing=supstrat s kojim miksaš micelij.. Pa ne znam jel tu došlo do zabune.) Ako nemaš kokosov treset, može i zemlja, ali gledaj da nije neka glina, ja kupim neki humus obično. Zemlju ili kokosov treset ne steriliziram. Na kokosovom tresetu su gljive puno veće i antibakterijski je, pa preporučam.. U svakom boljem pet shopu ga ima...