I tako to mi se ful svidjelo,a i zabavno je,jednostavno radiš šta ti prvo padne na pamet,ma kolko ludo izgledalo i s vremenom počneš raditi sve luđe i nepredvidljivije stvari i baš te briga,uglavnom jeben life style,preporučio bi svakom.

Zapravo ja nisam ni skužio da sam počeo,imo sam hrpu gljiva a nisam imo skim jest,pa sam se sam moro isfuravati i zajebavat ekipu okolo,i tako bi svakih par dana tripovo i kasnije mi ostalo u naviki se glupirat i radit šta ti padne na pamet,osto na tripuSleppyInHead je napisao/la:Zvuči zanimljivo!Mogla bih sad samu sebe iznenaditi i počet učit..mislim, bilo bi krajnje vrijeme
![]()
Koja su tvoja iskustva? S čim si počeo?
Trippy Johnny je napisao/la:Zapravo ja nisam ni skužio da sam počeo,imo sam hrpu gljiva a nisam imo skim jest,pa sam se sam moro isfuravati i zajebavat ekipu okolo,i tako bi svakih par dana tripovo i kasnije mi ostalo u naviki se glupirat i radit šta ti padne na pamet,osto na tripuSleppyInHead je napisao/la:Zvuči zanimljivo!Mogla bih sad samu sebe iznenaditi i počet učit..mislim, bilo bi krajnje vrijeme
![]()
Koja su tvoja iskustva? S čim si počeo?![]()
Al ne treba ti nikakva gudra za počet,samo radiš čega se prvog sjetiš,iako nema nikakve logike,i tako češ počet s vremenom radit sve besmislenije stvar i baš če te bolit briga,evo juče sam napravio stoj na glavi u merkatoru,vidio neku reklamu kako stoji tip naopačke pa reko aj da i ja probam,malo me čudno gledali al jebe mi se,pa kad sam išo doma vidio neku babu da kopa vrt muči se pa reko aj daj meni ja ču ti to okopat,uglavnom bilo šta,neki dan sam piso životopis i palo mi na pamet da napišem da se zovem ijopac i da živim u konjtenjerčičima,još čekam odgovor
,i tako uglavnom same gluposti,svi misle da sam lud,al briga me,meni dobro
...i interesantno kako se uvjek sve dobro posloži,valjda jer bog čuva budale.
Za ratnika ne postoje bitne i ne bitne stvari, sve što on čini ima za cilj skupljanje energije, s toga su i sve stvari koje radi njemu bitne.ne rad je kad radiš totalno nebitne i nepredvidivije stvar
Podsetio me je da mi je u prošlosti opisao koncepciju zaustavljanja sveta. Rekao je tada da je zaustavljanje sveta bilo neophodno vraču kao što je meni čitanje i pisanje. Ono se sastojalo od uvođenja neskladnog elementa u tkivo svakodnevnog ponašanja u svrhu kolebanja
glatkog toka svakodnevnih događaja — događaja koje je u našem umu popisao naš razum.
Taj element nesklada naziva se »ne-radi«, ili suprotno od delanja. »Delanje« je bilo šta što je deo celine za koju imamo saznajno objašnjenje. Ne-radi je jedan element koji nije ubeležen u celinu.
»Vračevi, pošto su tragači, do savršenstva shvataju ljudsko ponašanje«, rekao je. Oni, na primer, znaju da su ljudska bića stvorenja koja popisuju. Poznavanje ulaza i izlaza u određenom popisu jeste ono što od čoveka pravi učenika ili stručnjaka na određenom polju.
»Vračevi znaju da, kada popis obične osobe omane, ta osoba ili uveća svoj popis ili svet njene samorefleksije zanemoća. Obična osoba hoće da nove stavke priključi svom inventaru ukoliko nisu u suprotnosti sa osnovnim poretkom tog popisa. Ali ako su te stavke oprečne
tom poretku, um te osobe kolabira. Taj popis je um. Vračevi s tim računaju kada pokušavaju da razbiju ogledalo samorefleksije.«
castaneda - moc tisine
»Kako vračevi rešavaju taj problem?« upitao sam.
»Niko od nas ništa ne rešava«, odgovorio je. »Duh to radi za nas ili ne radi. Ako radi, vrač zatiče sebe kako dela u svetu vračeva, ali i ne znajući kako. To je razlog zbog kojeg sam iz dana u dan, od kada sam te našao, navaljivao da je besprekornost jedino važna.
Vrač živi besprekornim životom, i izgleda da to dovodi do rešenja. Zašto? To niko ne zna.«
Don Huan je za trenutak ostao miran. A zatim je, kao da sam je izgovorio, prokomentarisao misao koju sam imao. Razmišljao sam o tome da me besprekornost uvek navodi da razmišljam o religioznom moralu.
»Besprekornost, kao što sam ti toliko puta rekao, nije moralisanje«, rekao je. »Samo podseća na moralisanje. Besprekornost je jednostavno najbolja upotreba našeg nivoa energije. Prirodno, ona zahteva štedljivost, razmišljanje, jednostavnost, nevinost; i iznad svega, ona
traži nedostatak samorefleksije. Sve to zvuči kao uputstvo za monaški život, ali nije to.
Vračevi kažu da, da bi se zapovedalo duhu, a time misle na pokretanje njihovih skupnih tačaka, čovek zahteva energiju. Jedino što čuva energiju za nas jeste naša besprekornost.«
Don Huan je napomenuo da mi ne moramo biti učenici vračeva da bismo pokrenuli svoje skupne tačke.
Ponekad, zahvaljujući prirodnim iako dramatičnim okolnostima, kao što je rat, siromaštvo, stres, zamor, bol, bespomoćnost, čovekova skupna tačka pravi određeno kretanje. Kada bi ljudi koji su se našli u takvim okolnostima bili sposobni da usvoje ideologiju vračeva, rekao
je don Huan, oni bi bili spremni da do najviše tačke doteraju to prirodno pokretanje bez ikakvih problema. I oni bi tražili i našli izuzetne stvari, umesto da rade ono što ljudi rade u takvim okolnostima: žude za povratkom u normalnost.
»Kada se pokretanje skupne tačke dovede do najviše tačke«, nastavio je, »i običan čovek i učenik vračeva postaju vračevi, pošto se uvećavanjem tog kretanja kontinuitet nepovratno prekida.«
»Kako ti to kretanje uvećavaš do najviše tačke?«
upitao sam.
»Smanjivanjem samorefleksije«, odvratio je. »Pokretanje čovekove skupne tačke ili razbijanje kontinuiteta u stvari i nije tako teško. Teško je imati energiju. Ako čovek ima energije, kada se jednom skupna tačka pokrene, mogu se tražiti nepojamne stvari.«
Don Huan je objasnio da je čovekova neprilika u tome što on intuitivno zna za svoje skrivene zalihe, ali se ne usuđuje da ih koristi. Zbog toga vračevi kažu da je nezgoda ljudi to što je prag između njihove gluposti i neznanja. Rekao je da je čoveku sada više nego ikad potrebno da nauči nove ideje koje isključivo imaju veze sa njegovim unutrašnjim svetom — ideje
vračeva a ne društvene ideje, ideje koje su u vezi sa čovekovim suočenjem sa nepoznatim, suočavanjem sa njegovom sopstvenom smrću. Sada, više od bilo čega drugog, njemu je potrebno da nauči tajne skupne tačke.
castaneda - moc tisine
Ovo sa popisom ne kužim 2 posto,kakav popis,kako um može biti samo neki popis,pa nismo mi roboti da imamo samo neki program i tjt,ne kužim šta on tu oče reči.Podsetio me je da mi je u prošlosti opisao koncepciju zaustavljanja sveta. Rekao je tada da je zaustavljanje sveta bilo neophodno vraču kao što je meni čitanje i pisanje. Ono se sastojalo od uvođenja neskladnog elementa u tkivo svakodnevnog ponašanja u svrhu kolebanja
glatkog toka svakodnevnih događaja — događaja koje je u našem umu popisao naš razum.
Taj element nesklada naziva se »ne-radi«, ili suprotno od delanja. »Delanje« je bilo šta što je deo celine za koju imamo saznajno objašnjenje. Ne-radi je jedan element koji nije ubeležen u celinu.
»Vračevi, pošto su tragači, do savršenstva shvataju ljudsko ponašanje«, rekao je. Oni, na primer, znaju da su ljudska bića stvorenja koja popisuju. Poznavanje ulaza i izlaza u određenom popisu jeste ono što od čoveka pravi učenika ili stručnjaka na određenom polju.
»Vračevi znaju da, kada popis obične osobe omane, ta osoba ili uveća svoj popis ili svet njene samorefleksije zanemoća. Obična osoba hoće da nove stavke priključi svom inventaru ukoliko nisu u suprotnosti sa osnovnim poretkom tog popisa. Ali ako su te stavke oprečne
tom poretku, um te osobe kolabira. Taj popis je um. Vračevi s tim računaju kada pokušavaju da razbiju ogledalo samorefleksije.«
castaneda - moc tisine