Ili spavajte sa kuglom od crnog opsidijana ispod jastuka, kao ja.Beyond Ra je napisao/la: Ako mislite i osjećate da vas netko napada i muči kada spavate ili kada putujete u astralne svjetove, uzmite crni turmalin ili crni opsidian. Nabavite si crnu opsidijan kuglu i stavite je negdje u kući ili kod kreveta.

To sam par puta napravila, kad mi je trebala ekstra zaštita.
Inače, kugla od crnog opsidijana mi je najdraži kristal koji imam, za sada (uz ametiste). Stvarno je powerful. Ali crni opsidijan može nekad biti malo naporan, jer vuče iz podsvjesti stvari s kojima se ne želimo suočiti, i suočava nas sa Sobom. Mislim super je to, ali nekad se hoću samo schillat pa mi taj crni opsidijan zna bit naporan. Al inače, super kamen.
Sad mi je palo na pamet da pitam - kakva imate iskustva s crnim oniksom? Ja ne znam zašto al to je jedini kamen koji stvarno ne podnosim i nikak se ne mogu "spojit" s njim. Inače obožavam crno kamenje, i šareni oniks mi je super... al jedino taj crni oniks, ne ide pa ne ide. Previše me nekako "zatvori" i osjećam se klaustrofobično ili kao da me netko zabio čavlima na zemlju i nabio mi ciglu na leđa. Ne znam.. jel u meni problem što mu se ne mogu dovoljno otvoriti ili što? Ili je on jednostavno takav pa mi ne paše. Jako mi je čudan.