Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
daj neku konkretnu sliku... rast ce u svakom slucaju...ali bih bolje znao da vidim.
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
ako rastu sa strane ili ispod, pusti ih i poberi kad budu gotove
ako izvadiš supstrat moglo bi ih još više početi rasti sa strane
ali najbolje bi bilo da staviš sliku, kao što Gorda kaže
pics or it didn't happen
ako izvadiš supstrat moglo bi ih još više početi rasti sa strane
ali najbolje bi bilo da staviš sliku, kao što Gorda kaže
pics or it didn't happen

tišina je najbolji jezik
-
- Ima zahvala: 23 puta
- pohvaljen: 1 put
Evo i sličice:
http://i.imgur.com/bg7Y8oU.jpg
Šta mi je raditi? Sada već znam da sam si sav kriv za ovo pošto nisam nikavu foliju stavio okolo.
Na površini isto ima gljiva i sve se razvija bez ikakvih problema.
http://i.imgur.com/bg7Y8oU.jpg
Šta mi je raditi? Sada već znam da sam si sav kriv za ovo pošto nisam nikavu foliju stavio okolo.
Na površini isto ima gljiva i sve se razvija bez ikakvih problema.
Ja bih na tvom mjestu to fino izvadio van, pobrao te ljepotane i ostavio to sve skupa tako u nekom boxu...baš kao metoda sa kejkovima. Rast će u svakom slučaju, samo šprickaš i provjetravaš. A opet, možeš i vratit nazad u kutiju, samo će najvjerojatnije rast opet uz stjenku (u tom slučaju nemoj stavljat nikakvo sjenilo jer nećeš vidjet dal ti rastu sastrane)
Ni jedno ni drugo nije greška jer ćeš u konačnici imat zdrave gljive koje fino rastu. E sad, prilikom branja pazi na to da ti ne ostaju komadići gljiva u supstratu, da ti se ne kontaminira. I pazi da ne otrgneš supstrat skupa sa gljivom.
Ni jedno ni drugo nije greška jer ćeš u konačnici imat zdrave gljive koje fino rastu. E sad, prilikom branja pazi na to da ti ne ostaju komadići gljiva u supstratu, da ti se ne kontaminira. I pazi da ne otrgneš supstrat skupa sa gljivom.

"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
pa da, možeš i tako. nisi omotao posudu alu folijom, nema veze, događa se. možeš i pustiti do kraja taj 1. flash, pa fino sve pokupi. nekak si mislim da budu te sa strane abortirale.
pazi ovo, supstrat se bude nakon 1. flusha skupio i bilo bude uvijek lufta između stijeneke posude i "kolača", tu je vlaga veća i bolji su uvjeti za rast i tu budu rado gljive izbijale van i normalno izrastu dalje.
sretno 
p.s. ja sam znao prvo u posudu staviti najlon i onda nabacati supstrat. najlon bi se zalijepio za "kolač" i ostao zaljepljen makar se kolač stisnuo. dobra fora da spriječi izbijanje sa strane
pazi ovo, supstrat se bude nakon 1. flusha skupio i bilo bude uvijek lufta između stijeneke posude i "kolača", tu je vlaga veća i bolji su uvjeti za rast i tu budu rado gljive izbijale van i normalno izrastu dalje.

p.s. ja sam znao prvo u posudu staviti najlon i onda nabacati supstrat. najlon bi se zalijepio za "kolač" i ostao zaljepljen makar se kolač stisnuo. dobra fora da spriječi izbijanje sa strane

". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
-
Dečki, puno hvala na odgovorima no sada imam jedan novi problem.
Danas ujutro me dočekalo plijesan (valjda je?) na kejsingu.
http://i.imgur.com/q6s9acs.jpg
Što mi je sada raditi? Da taj dio izvadim van sa žlicom ili...?
Danas ujutro me dočekalo plijesan (valjda je?) na kejsingu.
http://i.imgur.com/q6s9acs.jpg
Što mi je sada raditi? Da taj dio izvadim van sa žlicom ili...?
pa spore plijesni su sad po cijelom kejsingu.........ovo malo kaj se pokazalo je samo njezin način da ti pokaže da je tu. ha, izvadi van sterilnom žlicom da te ne bode u oko i pusti ako želiš riskirati; dogodi se da micelij bude jači od nje i prestane se širiti. bar da ti grow izađe do kraja.
-
Izvadio sam žlicom pa ćemo vidjeti sada kako će dalje 
S ovim gljivama koje su već izrasle neće biti nikakvih problema što se tiče plijesni (da barem nešto izvučem iz ovoga)?

S ovim gljivama koje su već izrasle neće biti nikakvih problema što se tiče plijesni (da barem nešto izvučem iz ovoga)?
ne bude nikakvih problema, samo je sad činjenica da ti po zraku lebde spore plijesni i po boxu i imaš ih sad na odjeći itd....imamo ih svi, uostalom
a niš, nastavi dalje ko i prije i sve bude oke 

pozdrav svima !
Imam problema oko pamcenja i ucenja zadnjih bar 2-3 mjeseca (zaboravljam stvari koje su mi recene prije 1 minutu kada uzmem nesto da ucim ili citam glava me pocinje boliti, oci mi se zatvaraju).
Molio bih vas da mi pomogne te ako ste u mogucnosti da mi predlozite neke tablete ili nesto na biljnoj bazi da konzumiram za bolje pamcenje,ucenje i koncentraciju.
Mozda nisam pogodio najbolju temu gdje cu ovo napisati ovo i traziti pomoc ali u svakom slucaju hvala vam unaprijed
Imam problema oko pamcenja i ucenja zadnjih bar 2-3 mjeseca (zaboravljam stvari koje su mi recene prije 1 minutu kada uzmem nesto da ucim ili citam glava me pocinje boliti, oci mi se zatvaraju).
Molio bih vas da mi pomogne te ako ste u mogucnosti da mi predlozite neke tablete ili nesto na biljnoj bazi da konzumiram za bolje pamcenje,ucenje i koncentraciju.
Mozda nisam pogodio najbolju temu gdje cu ovo napisati ovo i traziti pomoc ali u svakom slucaju hvala vam unaprijed