Last minute pitanja
- sumasumarum
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 6 puta
Re: Last minute pitanja
ta pjena, misim da je to spremno za bacanje. neka iskusniji kažu, možda brijem, ali mislim da je to to
Nije to micelij, to je Dactyllium plijesan.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Pomoch!!!!
Izgleda da sam i jasjebo drugi flush sa pretjeranim prskanjem
, rodile su mi dvije tri male kržljave gljivice potpuno tamnih klobuka itd. Dakle ima li gdje na forumu ono the savjet sa preciziranjem oko tih prskanja, i dali je dunkanje opcija kada se radi u posudicama od sladoleda u kojima je kombo horse poo itd. hvala unpr ?!
Izgleda da sam i jasjebo drugi flush sa pretjeranim prskanjem

Fellow growers! 
Jedno pitanjce. Usao sam u poslednju fazu
Otvorio sam teglu pre nego sto se skroz uz zid kolonizovalo i ispostavilo se da je bila dobra odluka iz razloga sto sam tegle grejao direktno u vrucoj vodi, dakle nisu u kutiji, pa kutija u vodi, nego direktno, tako da su zrna uz ivicu bila isusena. Inace, sem njih, potpuno je bilo kolonizovano. Stavio sam onda teglu vermikulita, teglu cocoa, vermikulit namocen dva sata, posle sve rucno malo procedjeno, i what do you know! Na 25 stepeni za tri dana je izbio na 30-40% povrsine! Lovely!
Sad pitanje
Danas ubacio na finalnu fazu, dakle kiseonik + svetlost. E, ovo je prva faza gde prakticno nema kondenzacije uopste, pa se mnogo plasim za vlaznost vazduha i da se ne osusi kejsing
Kako ovo proveriti? Da li mozda da ubacim unutra jednu casu vode/natopljen zeolit/perlit ili nesto trece?

Jedno pitanjce. Usao sam u poslednju fazu

Sad pitanje

Danas ubacio na finalnu fazu, dakle kiseonik + svetlost. E, ovo je prva faza gde prakticno nema kondenzacije uopste, pa se mnogo plasim za vlaznost vazduha i da se ne osusi kejsing

-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
Kako nema kondenzacije, pa voda iz kejsinga isparava i vazduh je vlazan te samim time taj kondez se vraca u posudu, a i sa vrha boxa kapljice padaju po kejsingu.
A ako te zanima kako da povecas nivo vlaznosti u vazduhu, stavi perlit ili neke maramice koje ces navlaziti vodom.
Ako sam dobro razumeo pitanje?
A ako te zanima kako da povecas nivo vlaznosti u vazduhu, stavi perlit ili neke maramice koje ces navlaziti vodom.
Ako sam dobro razumeo pitanje?
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Da,da,to je pitanje! 
E,hvala puno na brzom odgovoru, odmah cu sad da se bacim na to!
Jer mene je bas zabrinulo to sto se ne pojavljuju kapljice po poklopcu, kao da se isusilo malo!

E,hvala puno na brzom odgovoru, odmah cu sad da se bacim na to!

Jer mene je bas zabrinulo to sto se ne pojavljuju kapljice po poklopcu, kao da se isusilo malo!
ej ekipa
svaka čast na ovako j*b*nom forumu
prvi mi je put pa imam nekih poteškoća
prošlo je točno 6 dana od inakulacije spora u staklenke i još nema nikakvih znakova
živimo u maloj garsonjeri nas trojica pa nisam ostavi otvore za zrak jer se bojim kontaminacije zbog svih mogućih bakterija
molim nekog iskusnijeg za savjet
svaka čast na ovako j*b*nom forumu
prvi mi je put pa imam nekih poteškoća
prošlo je točno 6 dana od inakulacije spora u staklenke i još nema nikakvih znakova

živimo u maloj garsonjeri nas trojica pa nisam ostavi otvore za zrak jer se bojim kontaminacije zbog svih mogućih bakterija
molim nekog iskusnijeg za savjet

-
Koja ti je temperatura u sobi?
Jel sam ja dobro procitao ili nemas rupu na teglama?
Kako mislis da nesto raste bez vazduha, odmah busi rupu na tome.
Ali sve lagano, skines poklopce, pa umesto njih stavis neki papir/ubrus naprskan alkoholom recimo, onda probusis poklopce, pa njih lepo obrises alkoholom i stavis vatu u tu rupu (nju ne moras da natapas alkoholom)
Jel sam ja dobro procitao ili nemas rupu na teglama?
Kako mislis da nesto raste bez vazduha, odmah busi rupu na tome.
Ali sve lagano, skines poklopce, pa umesto njih stavis neki papir/ubrus naprskan alkoholom recimo, onda probusis poklopce, pa njih lepo obrises alkoholom i stavis vatu u tu rupu (nju ne moras da natapas alkoholom)
izgleda da sam puno glup.. trudil sam se proučiti temu i sad skužim da mi je promakla najvažnija stvar koja piše u svim gajdovima, na savim forumima i u svakom je videu
otvorio sam staklenke i širi se neki čudni miris
pričekat ću još koji dan, al izgleda da moram ponovo s puno više pažnje i strpljenja

otvorio sam staklenke i širi se neki čudni miris
pričekat ću još koji dan, al izgleda da moram ponovo s puno više pažnje i strpljenja

-
Kakav cudan miris, kako bi opisao, ako ima miris na nesto kiselo onda je definitivno za bacanje, a ako ima miris kao neka kuvana raz/kukuruz samo tako je dobro.
Predlazem ti da skuvas novu turu.
Predlazem ti da skuvas novu turu.