Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
Imam jednu veliku plastičnu kutiju u kojoj su ove od sladoleda i bile su poklopljene plus zatvorene velikim poklopcem. U mraku su bile tj. Stavio sam ih u ormar. Temperatura je bila tuda oko 20 do 25 C.
pa vlagu dobivaju od samog supstrata, tj, mokrog vermikulita....na poklopcu kutije sladoleda bi trebale biti rupice, da ipak postoji izmjena zraka....temperatura mi je sumnjiva, možda da nije padala na 20 stupnjeva nego da se održavala oko 24-26...hm, nemoj me držati za riječ, čekaj sa Hypno izvidi malo situaciju....
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
Hoću hvala. Sad ide hladnije vrijeme i moraću gledati neki sistem za grijanje. Ako imate kakav predlog valjao bi mi. Cekacu Hipna ;-)
jesi pogledao temu kako napraviti inkubator za uzgoj gljiva ili imaš i u mojem dnevniku uzogja, ovdje , pri dnu stranice su slike mog boxa....to ti je jedna kombinacija 

". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
Hvala puno. Tvoj dnevnik je odlican, mnogo stvari ima a fotke su sjane. Odma skontam sto da radim. Napravicu isti sistem za grijanje kao ti. 

i jos jedno pitanje.... Koje debljine bi trebalo da bude sloj perlita??? hvala svima na odgovorima

-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
Nebitno je, recimo 2cm.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Negde sam procitao da se sipa voda u box do polovine visine perlita... Ja sam ga samo drzao kako si mi ti napisao i posle ga nabacao unutra. Valjda mi je vlaznost dobra, jos uvek se nista ne desava.dr.manijak je napisao/la:Nema potrebe za sterilizacijom jer ne dolazi u dodir sa kejkovima, samo ga dobro natopi koliko moze, da preteras nemozes, jer visak vode iz njega moze uvek da se prolije.
Mocis ga nekih 2-3 sata.
Zanima me zasto niko ne koristi braon-integralni pirinac(rizu)u zrnu, uglavnom se koristi raz koliko sam video u dnevnicima i ostalim temama... pitam jer sam ga ja koristio i takve tegle su mi se vrlo brzo kolonizovale do kraja a one sa razi su uglavnom isle veoma sporo da bi se na kraju kontaminirale bakterijama, a na isti nacin sam spremio i jedno i drugo i u isto vreme

Bok, izvadio sam spore prije 24h iz fridgea, e sada negdjesam pročitao da ih treba nakon stavljanja u vodu pustiti još 14h da ožive, zanima me dali je to neophodno pošto nisu bile u zamrzivaču?!
Hvala unr.
Hvala unr.