Eto ti problema. Toplina je ubila spore. To sam i mislio. Trebaš pustit tegle barem 24 sata da se ohlade.međimurac je napisao/la:1h kasnije ubacio spore 2ml po tegli(tegla od 720ml)....
Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Evo mene opet
Dakle nabavio sam, raž, smeđu rižu, konjski gnoj, kokos, Vermakulit i Perlit, čitajući forum se nisam mogao odlučiti koja je najbolja shema za kvalitetno hranjenje mojih Cuba ( ne želim da osciliraju u snazi) pa eto ovim putem bi vas molio da mi pomognete oko ideje za neku kombinaciju (mix supstrat) ako nije problem
Ja bih želio kombinaciju smeđe riže, gnoja i kokosa za početak, e sada pošto to neće biti čvrsto kao cake od same riže (dakle tegle i čaše nisu opcija ili ?!) kako i u čemu to kolonizirati nakon pasterizacije i sterilizacije?! Hvala unpr ....

Dakle nabavio sam, raž, smeđu rižu, konjski gnoj, kokos, Vermakulit i Perlit, čitajući forum se nisam mogao odlučiti koja je najbolja shema za kvalitetno hranjenje mojih Cuba ( ne želim da osciliraju u snazi) pa eto ovim putem bi vas molio da mi pomognete oko ideje za neku kombinaciju (mix supstrat) ako nije problem

Ja bih želio kombinaciju smeđe riže, gnoja i kokosa za početak, e sada pošto to neće biti čvrsto kao cake od same riže (dakle tegle i čaše nisu opcija ili ?!) kako i u čemu to kolonizirati nakon pasterizacije i sterilizacije?! Hvala unpr ....
uzgoj-pc-gljiva-na-razi-od-sporeprinta- ... a-t47.html
priprema-i-koristenje-mjesovitog-supstrata-t788.html
uzgoj-gljiva-na-konjskom-izmetu-t120.html
uzgoj-na-kokosu-coco-coir-t93.html
Čitaj, sve je već objašnjeno mnogo puta.
priprema-i-koristenje-mjesovitog-supstrata-t788.html
uzgoj-gljiva-na-konjskom-izmetu-t120.html
uzgoj-na-kokosu-coco-coir-t93.html
Čitaj, sve je već objašnjeno mnogo puta.
To 95% ovisi o genetici i to ti nemožeš kontrolirat.Tengu je napisao/la: ne želim da osciliraju u snazi
Ajmo ovako bojim se da će mise raspasti cake kada ga budem vadio ako bude kombinacija riža,kokos i gnoj eto to me konkretno zanima, ostalo sam sve pročitao ...
Aha, zaboravio sam, nemaš ekspress lonac.
Onda slijedi ovo do zadnjih detalja, i ne pokušavaj improvizirati.
uzgoj-na-rizinim-kolacima-pf-tek-t51.html
HypnoToad je napisao/la:Aha, zaboravio sam, nemaš ekspress lonac.
Dolazi mi Ex Lonac za 2-3. dana, primjetio sam u tvome tutorialu kod mješovtog supstrata da nakon pasterizacije i sterilizacije ne stvaljaš u teglu nego u plastiku od sladoleta itd. pa mi nije jasno kako i zašto to jer plastikusi rekao da nemoš steilizirati ?!

Zrnje je prije toga potpuno kolonizirano u teglama na steriliziranom zrnju, plastike su oprane i substrat pasteriziran. U ovom koraku nema potrebe za potpunom sterilnošću.
E to sam želio znati, sori što sam zakomplicirao ovako
Hvala ti puno još jednom!

Hvala ti puno još jednom!
- Leo montes
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 20 puta
Pozdrav svima, evo jednog pitanja i od mene.
Dakle, prvi put je pa fakat nisam siguran, al kolko vidim kod ostalih, izgleda mi malo neobicno sljedeca situacija.
Pinovi su mi stari sad jedno 5 dana (od pojave), i vec mi je jedna gljivica otvorila klobuk. Cudno mi je s obzirom da je jos malecka, ima jedva 4cm.
Jel se to jos nekome dogodilo ? Ili moze znaciti da ce mi sve zavrsiti takve minijature ?
supstrata ima oko 900ml u posudi, proso kejsan vermom i coirom. Luftiram 6 puta dnevno, prskam po potrebi ili 1-2 puta dnevno.
Inace, pinovi su dosta brojni, u svakoj posudi navedene litraze ima ih preko 80 + jos dosta na unutrasnjim stijenkama svake posude. Moze bit da je kvantiteta kompenzirala kvalitetu , odnosno velicinu ? ...
Uskoro otvaram dnevnik s fotkama, al ovo sam primjetio jucer i sad me malo zabrinulo... Najvise jerbo s ovom velicinom klobuka nema smisla print praviti. Bio bi velicine graska...
Hvala.
Dakle, prvi put je pa fakat nisam siguran, al kolko vidim kod ostalih, izgleda mi malo neobicno sljedeca situacija.
Pinovi su mi stari sad jedno 5 dana (od pojave), i vec mi je jedna gljivica otvorila klobuk. Cudno mi je s obzirom da je jos malecka, ima jedva 4cm.
Jel se to jos nekome dogodilo ? Ili moze znaciti da ce mi sve zavrsiti takve minijature ?
supstrata ima oko 900ml u posudi, proso kejsan vermom i coirom. Luftiram 6 puta dnevno, prskam po potrebi ili 1-2 puta dnevno.
Inace, pinovi su dosta brojni, u svakoj posudi navedene litraze ima ih preko 80 + jos dosta na unutrasnjim stijenkama svake posude. Moze bit da je kvantiteta kompenzirala kvalitetu , odnosno velicinu ? ...
Uskoro otvaram dnevnik s fotkama, al ovo sam primjetio jucer i sad me malo zabrinulo... Najvise jerbo s ovom velicinom klobuka nema smisla print praviti. Bio bi velicine graska...
Hvala.
Nature will persist without us. Will we without her?