Pitanja o Expres loncu
Re: pitanja o EXpres loncu
mislila sam da smo vec utvrdili to gradivo, pitanje se postavljalo xy puta i spomenuli smo lonac istoo toliko puta... nije bitno, eto stvar resena
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
Naglasio bih samo da obično kuvanje tegli u loncu ili improvizovanom vodenom kupatilu može biti dobra opcija za PF tek, ali za sterilizaciju zitarica u zrnu 99% slučajeva ima za posledicu kontaminaciju, jer spore mnogih bakterija prežive tu temperaturu na atmosferskom pritisku. Npr u medicini se sterilizacija u vodenom kupatilu izvodi 3 dana zaredom, tako sto se na 180c steriliše 1 sat pa supstrat stoji naredna 24h, da bi se spore podstakle na razvoj... i tako tri puta.
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
Sorry,ja bas trazio,ali na neku foru mi promakloRed je napisao/la: mislila sam da smo vec utvrdili to gradivo, pitanje se postavljalo xy puta i spomenuli smo lonac istoo toliko puta... nije bitno, eto stvar resena
Hmmm,sad kad je to povezano i sa izborom metode uzgoja... Pa,valjda nije ni preskupo kupiti taj expres lonac
-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
Paaaa... Ne bih bas rekao da je nesto jeftin nov oko 50e (za par tegli)
Mislim da je bolje uzeti polovan za 10tak e.
Mislim da je bolje uzeti polovan za 10tak e.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
-
- Ima zahvala: 3 puta
Ljudi imam samo jedno pitanje vezano uz ex lonac! Sto staviti na dno lonca,nemam onaj "umetak" a neda mi se igrat sa nekakvim homemade improvizacijama...
“I wanted to change the world. But I have found that the only thing one can be sure of changing is oneself.” A.Huxley
FalloutBoy je napisao/la:Ljudi imam samo jedno pitanje vezano uz ex lonac! Sto staviti na dno lonca,nemam onaj "umetak" a neda mi se igrat sa nekakvim homemade improvizacijama...
stavi najobicniji tanjur od jela...
Re: Pitanja o Expres loncu
Jel netko koristi Zepter lonac. Ja imam taj set posuđa novi i nisam ga koristio pa me zanima na koliko taj bara kuha i kako se sa njim sterilizira. znaci ima gore zeleno polje i crveno polje. U uputstvima ne pise tlak. Posto se u zepteru navodno sve krace kuha pa neznam mozda da nebi prkuhao ili tako nesto.
Ja radim sa zepter syncro clik loncem i sasvim je jednako kao i sa drugim exspres loncima. Ono crveno polje označava maksimalan pritisak u loncu pa je preporučivo smanjit vatru. Svi expres lonci imaju baždaren ventil na više manje istim parametrima.
[media]link[/media]
[media]link[/media]
-
- Ima zahvala: 39 puta
- pohvaljen: 9 puta
1 pitanje... Sto ako npr nisam u mogucnosti koristiti express lonac jer nevalja. Mogu li se posluziti necim drugim?