Da, kontaminacija se širi brže od mice. U početku je pljesan izgledao slično micu, bijele boje ali nekako prozirnije tj. rjeđe, kasnije je prešlo u sivu boju pa sve tamnije.
Otpisao sam ovu teglu odavno, ne bi je inače otvarao, samo je držim iz znatiželje da vidim kako će sve to na kraju izgledati
Ne bih da lupam, al mislim da je to metabolit. Najcesce se pojavljuje kod overcolonizacije, dakle miceliju je tesno i pocinje da stari. Ali, takodje se to zuto pojavljuje kada se micelujum bori protiv neke kontaminacije i onda luci taj zuti secret kao rezultat tog fajta. Uzmi porodi to.
Mislim da Clipssy ima pravo. Miceli se vjerojatno borio sa nekom bakterijom na ovim visokim temperaturama i počeo lučiti metabolite. Slobodno kreni u sljedeću fazu.
Pozdrav!
Pitanjce: Imam wet spot... Jel mogu sve to bacit, oprat tegle wc sanitarom il sl. i ponovo ih iskoristit? Il da i tegle jednostavno bacam (doslovno sve tegle koje imam u kući:))?
Heh, bila mi temp na 34 stupnja... (blond) Kad ti mačketina razbije dva termometra..
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
Pozdrav svima, molio bih vas za pomoć. Jeli ovo kontaminacija? Korišten je express lonac i glovebox kartonski. Podloga je PDA, ovo žućkasto se pojavilo drugi dan nakon prebacivanja, temp je 25c. Micelij raste normalno preko toga. Ako je zaraženo postoji li mogućnost pranja i sterilizacije zdjelice ili je za otpad?
Evo moje prve kontaminacije , u 20-om danu inkubacije.
Mislim da je naknadno prošla kroz vatu, prilikom manipulacije sa teglom , u svakom slucaju fora izgleda, al nije mi baš uljepšala dan :/
Ovo je zelena plijesan right ?
Nature will persist without us. Will we without her?