Da budem u potpunosti iskren, ne kuzim taj sistem s vremenom, niti priblizno. Ajmo ovak.
Kako bi ti izmjerio moj utrosak vremena koji radim 6 sati dnevno. Od tih 6 sati, realno radim mozda sveukupno 1 sat. Ostalih 5 utrosim na prodavanje zjaka. E sad. Jebiga. Nije moja greska nit problem sto je posao takav kakav je. Ja tu moram bit na usluzi kako meni radno vrijeme kaze.
Dok, recimo, suprotno meni, ima neka druga osoba koja radi ajmo rec jako slican posao mome, jedino sto se ona polomi od posla tih 6 sati.
Kako bi mjerio moje vrijeme i kako ove druge osobe?
I ja sam dok sam bio mali pitao mamu zasto nije sve besplatno. Odgovor je bio "Eto tako, tako svijet funkcionira". Ali kao i djetetu mi je doslo iz dupeta u glavu. Razmisljao sam sto bi radio da je sve besplatno. Kao djete naravno. Pa bio bi u ducanu s ostalom djecom i radio raciju u odjelu za slatkise. Mozes sad rec da nebi djeca mogla uzimat stvari iz ducana nego samo odrasli, ali opet dodje na isto. Jer. Ruku na srce. Ljudi su nezasitna, prozdrljiva, egocentricna, oprotunisticka, prokleta bica koja nemaju obzira prema sebi samima, a kamoli drugima...
Ps. proguglajte si "Project Anononia".
To je skupina, nazovimo ih, entuzijaista kojoj je pun kufer danasnjeg svijeta pa skupljaju clanove i novce za kupnju otoka na kojem bi stvorili vlastitu otok drzavu. Zadnji put kad sam ih isao malo ponovno popratit dosta toga su izbrusili. Najveci problem je naci dovoljno veliki, jeftin, a opet plodan i gostoljubiv otok. Pucaju na samoodrzivu funkcionalnu zajednicu. Sa svime sto jedna takva zajednica treba imat. Planirao sam napisati clanak o njima na prosloj nagradnoj igri, al nikak vremena uhvatit. Eto, ako nekog zanima nek baci oko

.