Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
vjerujem da ovisi o vise faktora npr metoda kojom si radio,casing, debljina 'kolaca',kolko si dobro rasporedio zrnje.ali definitivno lijepa gljiva 

imam jos doslovno 3 dana i vadim kejkove iz staklenki ali primjetio sam neku lagano plavu boju na miceliju (nije zeleno i ne cini mi se kao neka kontaminacija) ali neznam da li se to vec pokazuje psilocibin ili je neki drugi, losiji razlog
treba mi savjet da li da ih vadim iz staklenki bez obzira na dane koji mi jos nedostaju ili je to ok, mislim da se nesto unutra desava ali zasto tek sad kad je skoro sve gotovo?????
pomagajte drugovi......

treba mi savjet da li da ih vadim iz staklenki bez obzira na dane koji mi jos nedostaju ili je to ok, mislim da se nesto unutra desava ali zasto tek sad kad je skoro sve gotovo?????
pomagajte drugovi......
....it didn't make any sense.....
Vrlo vrovatno da jeste oksidacija psilocibina, ako su kolonizirane izvadi ih na frutanje.
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
izgleda da mi je ona paucina napala kejkove u terariju, prije nije sigurno jer kad sam izvadio kejkove iz staklenki prije 2 dana su ljepo mirisali na gljive, mislim i sad mirisu ali su na mjestima prekriveni sa tom paucinom......
je li ima kakvo rjesenje?
je li ima kakvo rjesenje?

....it didn't make any sense.....
Možes probati sa hidrogenom, ali meni nije poslo za rukom da spasem supstrat zahvacen cob-om. 

Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
Probaj rijesit taj dio koji ti je napalo sa hidrogenom ali preventivno maši par puta na dan, cob dode zbog ustajalog zraka i vlage pa ako ima friskog zraka nece ni doc