Salvia Divinorum Uzgoj

Svaka biljka, svoja priča. Upoznajte magične biljke i način na koji ih možete uzgojiti.
sinnerman
rank6
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 71 put

Re: Salvia Divinorum Uzgoj

Post Postao/la sinnerman »

Ima Red pravo;
Ne morate nam nabijati na nos što je to kod vas legalno.

Ima li neko ideju kako se može osnovati država ? :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Republika Majka =))
Omne nimium, quamvis optimum, naturae inimicum est.
muhhamad
rank1

Post Postao/la muhhamad »

botanicarka2012 je napisao/la:
muhhamad je napisao/la:Mi smo narucili salviu preko facebook stranice http://www.facebook.com/salviasrbija?__adt=3
Naravno da je bila prevala, tako da smo dobili obicnu salviju tj. salviju officinalis. Meni zanima da li je neko narucio od tog lika i da li je dobio pravu biljku. Ako neko dobio pravu biljku da li bi mogao da mi pokloni pelcer, jer smo platili mnogo, al sada nemamo ni biljku ni pare :((
Koji bedak.. Cula sam i ja da je to prevara.. Koliko ste platili? Ja ako je nabavim uskoro dacu ti pelcer.. :)
Puno smo platili...pa, hvala ti unapred, cekam da me kontaktiras.
Morpheus je napisao/la:Cekaj,jeste sigurni da je prevara?
Mislim,znam da sam i ja narucivao od njega jednom (doduse extrakt), kao i ortak, a i jos ljudi, i svaki put je bilo OK,sad mi bas iznenadjenje...
Da imam pelcer, dao bih bez problema, ja sam cvrstog verovanja da psihodelici ne treba da se prodaju za pare :psy
Ali,imam mail jednog lika koji salje pelcere Salvie, a radi i San pedro, Peyote i tonu stvari,odnosno,bar je radio pre nekih godinu-dve, pa mogu na PM da ti bacim mail da vidis s njim je l' salje i dalje. 1000din je bilo tad, pa ako te zanima, eto :)
Na zalasot znamo, 100% je prevara. Neznam okud nam pao na pamet da damo pare za ovako nesto...a sada ako necu dobiti od nekoga pelcer, necu traziti vise, mislim, pogodio me toliko da ...
A znam da slao pakete i za druge, kontaktirali smo kurirsku sluzbu oni su nam dali informaciju da je taj decak slao istog dana jos 4 paketa...
Red je napisao/la:politika foruma jest: da ako je nesto u bar jednoj od drzava ilegalno onda se klonimao takvih diskusija. molim vas da o tome na privatno :ymsmug:
Mi ovde nismo vodili diskusiju vec sam ispricao iskustvo a verujem da sam pomagao clanovima koje su hteli od njega naruciti da to ne urade. Vrlo je zalosno da ima takvih koji ovako prevaraju ostale...
Red
Moderator
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 704 puta

Post Postao/la Red »

nema problema, iskustvo drugih je uvijek dobro doslo da drugima pomogne da se ne zeznu na isti nacin.

reagirala sam na tvoju potraznju da ti netko pokloni reznicu ;) iskustva i rasprave su uvijek dobro dosla!
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
muhhamad
rank1

Red je napisao/la:nema problema, iskustvo drugih je uvijek dobro doslo da drugima pomogne da se ne zeznu na isti nacin.

reagirala sam na tvoju potraznju da ti netko pokloni reznicu ;) iskustva i rasprave su uvijek dobro dosla!
Hvala!

Btw, trip topic je fantastic :psy :lovee: :cheesy: :thumbsup:
muhhamad
rank1

Izgleda da je lik izvukao kratku sibicu, nema ga vise na face, nadam se da je ga neko prebio ako mi nismo uspeli :thumbsup: :ymdevil:
Morpheus
rank6
Ima zahvala: 4 puta
 pohvaljen: 18 puta

Post Postao/la Morpheus »

Naprotiv, napravio je firmu :D
ako pricate o onom Novosadjanu sto te je zaje*ao? :D
pecurko
rank14
Ima zahvala: 228 puta
 pohvaljen: 291 put

Post Postao/la pecurko »

Mislim da se ne radi o istim tipovima...taj sa facebooka je neki šaman (čitaj ŠABAN) dok je ovaj dečko iz N.S. skroz regularan...bar prema meni :sunn:
Ne morate nam nabijati na nos što je to kod vas legalno
A vi se lepo pokupite u neki voz, kola pa da organizujemo neki metote :-o
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
Morpheus
rank6

Pa,i ja sam uzimao ekstrakt od njega, i bilo je OK, ali kazu ljudi da je zajebao za zive biljke... Sta znam! :cheesy:
“Off Topic”
A,kod nas je jos legalna? :psy Wow,mislio sam da nase proevropske vlasti nece toliko dugo cekati da nas sjebu =))
Morpheus
rank6

E,ljudi,najzad narucujem pelcer! :psy
Sad,paranoican kakav jesam,moram prvo malo da se iscimam,i pitam vas je l' to proverena informacija da je Salvia legalna u Srbiji? Mislim,nema je na spisku zabranjenih supstanci iz 2006, ali ko zna :D
I lik mi je sasvim cudan, do sada je prodavao pelcere za povece pare, a sada je odjednom besplatan i trazi da budem apsolutno diskretan,nikome ne preporucim njega i kaze mi da narudzbine prima do pocetka jula... Jebiga,mozda putuje negde covek or something,ali svakako sam se bezrazlozno istripovao,pa moram proverim za legalnost jos jednom :D
BorisJ22
rank1
 pohvaljen: 1 put

Post Postao/la BorisJ22 »

Pa da odgovorim na neka pitanja.
Sto se tice salvie divinorum biljka je potpuno legalna u Srbiji:sto ne znaci da ce tako i ostati).
Sa druge strane veliki je problem oko uvoza jer konkretno kod nas slabije funkcionisu carinski zakoni i uredbe i za uvoz bilja,a u ovom slucaju je u pitanju lisce bilja, vam je potrebno nekoliko dokumenata ukljucujuci i fitosanitarni sertifikat i ako se uvozi iz EU Haccp sertifikat,govorim za vece kolicine.Samo da napomenem u vecini zemalja fito sertifikat se placa oko 150 eura.
Ako se ipak odlucite za kupovinu toplo preporucujem http://psychoactiveherbs.com/catalog/index.php?cPath=34
Ako je u pitanju uvoz manje kolicine to mozda nekako i prodje ali najbitnije kod porudzbine je da se napomene da pakovanje bude originalno to jest da na njemu bude rok trajanja,satsav,itd itd(sto retko koji proizvodjac salje).
Sto se tice porudzbine zivih biljaka veliki je problem jer nikad garantovano kupac ne moze da bude siguran sta je dobio.Desava se da isto kako i kod drugih psihoaktivnih biljaka pojedine biljke budu salvia divinorum ali manje potentnosti tj manje kocentracije Salvorina A ispod 1 mg dok je normalna koncentracija kod potentne biljke 4mg.
U drugom slucaju budu neki slican pripadnik iste vrste.
najmanje je sajtova i prodavaca koji prodaju pravu stvar.
Zemlje za porucivanje su Holandija,Engleska i Meksiko.(meksiko najbolje)
Da ne biste ulazili u dodatne peripetije sa procedurom jer je zaista jako tesko doci do pravog dobavljaca preporucujem vam da odete na sajt http://www.eee-bay.com koji je jedini tog karatkera u regionu uex YU(osim Slovenije).
Ako dozvole administratori ovog foruma a nadam se da ce razumeti posto ima dosta ljudi koji su se rasptivali za ekstrakt prvih 5 korisnika koji se registruju sa porukom The Majka Forum na sajt dobijaju 5 testera besplatno x10 ekstrakta salvije samo da napomenem da saljem obicnom postom u pismu i da isti trba da budu sa teritorije Srbije.
Takodje se nadam da ce isti podeliti svoje iskustvo sa relevantnoscu ostalim clanovima foruma.
Sickboy je napisao/la:MOLBA: ima li ikoga sa iskustvom oko naručivanja i kupnje sadnice SALVIE? :)
Trebam link ili savjet od kuda i kako da je naručim(nabavim)
jel istina da se može kupiti u Sloveniji...?
svijestan sam da ta biljka prelazi granicu legale i prihvačam svu odgovornost!
Unaprijed zahvaljujem na savjetu i pomoći. :-*
Mail je: gogozgx@gmail.com ;)
Evo e maila osobe od koje sam ja porucio iz Slovenije.Cena pelcera je oko 20 eura + ptt mislim da je Ljubljana ako se ne varam. veronika.poljak@hotmail.com
Odgovori