Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Red
Moderator
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 704 puta

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la Red »

“Off Topic”
gixxx moram se ubacit da razjasnim malo situaciju. cisto da mi dusa bude na mjestu. :ymsmug:

Psychonaut je vjeran član ovog foruma koji je stekao naše povjerenje tokom ovih godina i zalužio status moderatora. Ako pročešljaš njegove postove koje je do sada napisao vidjet ces da niti jedan nije pisan u forumu o Uzgoju gljiva, osim ovog pitanja koje je postavio ovdje.

Mislim da si zamjenio člana, pošto Psychonaut nikada nije nikome savjetovao ništa vezano uz uzgoj, niti postavljao pitanja niti sudjelovao u raspravama o uzgoju. pogledaj i sam pa ces vidjet u kojim raspravama i temama je sudjelovao i da to niti jednom nisu bile gljive i uzgoj a kamoli da je savjetovao nešto bez prethodnoh iskustva. ;) baci oko...ja jesam :D

znam da nemaš loše namjere, nitko se ne ljuti, vec eto zelim da je meni dusa na mjestu i da tebi ukazem da si pogriješio :psy

Svaki moderator ovog foruma ima odredeno znanje koje usmjerava ka temama koje njega zanimaju, nismo svi poznavaoci svega pa se tako i nadopunjavamo.

Hvala tebi na divnim rijecima, cijenim to puno :x
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
tommyzg
rank3
Ima zahvala: 6 puta
 pohvaljen: 10 puta

Post Postao/la tommyzg »

evo jedno last minute.prije mjesec-2 sam pripremio sprice, nisam u mogucnosti bio drzat ih u friđu pa stoje u ormaru u sobi..primjetio sam da su se pojavili kao bijeli oblaci unutra pa me samo zanima dali bi to mogao bit problem pa da odma napravim nove. :) :mushh:
314
rank12
Ima zahvala: 58 puta
 pohvaljen: 143 puta

Post Postao/la 314 »

pošto stražarim na nove postove do 2 sata, budem ti ja probao odgovoriti. uffff, evo ga, 3-2-1 SAD!

spore u šprici su vjerovatno germinirale (ako sam se dobro izrazio) i to nije ništa loše, znaći kad ih ubrizgaš u tegle nečeš morat čekati da tamo počne germinacija (spajanje dvije spora), jedino to nisam siguran ali mislim da bi ih trebal čim prije potrošiti.

Hypno daj još ti malo objasni....i do kad je zadnjni rok da se te šprice potroše i koji su znakovi da više ne vrijede?
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
tommyzg
rank3

Post Postao/la tommyzg »

Proso je namakan 24h upravo prokuhan,procijeden i obrisan kuhinjskom krpom te vracen u tegle, sad cu ga stavit sterilizirat..Bilo bi znaci lijepo da je tak kak si reko :))
EDIT: ako se ne varam procitao sam da drzanjem u frizideru traju oko godinu dana a skladistenjem izvan oko pola godine, e sad kakva je praksa to je vec drugo :)
Mary Jane.
rank9
Ima zahvala: 19 puta
 pohvaljen: 39 puta

Post Postao/la Mary Jane. »

Tako nekako, u frižideru mogu stajati i više od godinu dana, ovako upola manje, nego dali si ih bar stavio u mrak i dali si ih zamotao u alu. foliju? To je bitno da ne proklija u toj vodi pod svijetlom...iako nisam siguran što se dešava kad stoji na sobnoj temperaturi duže vrijeme, pričekaj da još netko odgovori. ;)
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
tommyzg
rank3

Post Postao/la tommyzg »

nisu nicim omotane, stoja na polici, kad gledam sad jedino kaje polica u tamnijem kutu :)
CMYK
rank1

Post Postao/la CMYK »

Mogu li tegle prilikom kolonizacije biti polegnute?
Red
Moderator
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 704 puta

Post Postao/la Red »

mogu ;)
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
jtrax
rank5
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 6 puta

Post Postao/la jtrax »

POZDRAV!!! evo natrag i mene.. zanima me jedna stvar.. ovako.. sve prođe glatko i mislim da sam vec upoznat sa svim osnovama itd..imam casing i prvi flush prođe avršeno i onda se stvori ko neka kora na površini koja ne dopusta da izbiju. malo sam kasnije ubrao pa je dosta spora palo na površinu..ima li i to možda veze sa necim? verm je u pitanju u tom casingu.. planiram sad nakon flusha (2 glj) sve to igrebsti dolje kako sam pročitao na jednom forumu i dalje sve u normalu..ima li ko nesto pametno ? puno hvala!
sakymus
rank3
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 6 puta

Post Postao/la sakymus »

Meni to izgleda kao da ti se formirao sklerocij - zaštitna kora koja se stvori kada gljiva nema sve uvjete da bi započela rasti. Kod shiitake-a se to obavezno radi -tako da se stupić nakon proraštanja stavi u uvjete gdje ima puno kisika i malo vlage. Nakon toga se radi flush i kora sama popuca i iz dijelova gdje popuca rastu gljive...
Ako baš to ne proradi možeš probati sa skalpelom (sterilnim) zarezati X i zbog pretjeranog širenja hifa nastane gljiva (iako nisam skroz siguran da pali za tvoje gljive, znam da pali za shiitake)
Odgovori